אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הרשתות קונות מלפפונים ב-3 שקלים ומוכרות ב-10" צילום: shutterstock

"הרשתות קונות מלפפונים ב-3 שקלים ומוכרות ב-10"

ברשתות השיווק הגדולות מחירי המלפפונים לצרכן עדיין נעים בין 12-10 שקלים לקילו. בהתאחדות האיכרים מגדירים זאת כרווחיות בלתי סבירה מצד הרשתות

14.10.2012, 13:31 | גיל קליאן
הרשתות הגדולות לא הורידו את מחיר המלפפונים - למרות שמחירם לסיטונאי ירד הבוקר ל-3 שקלים לקילו, כך גורסת התאחדות האיכרים. טענות האיכרים מופנות כלפי הרשתות הגדולות - כלומר שופרסל ומגה - ולא כלפי הרשתות הקטנות והבינוניות. בדיקה שבוצעה הבוקר באתרי האינטרנט של החברות מראה כי לפחות בשירות האינטרנטי מוכרות שופרסל ומגה מלפפונים גם היום ב-10 שקלים לקילו, לעומת מחירים נמוכים יותר אצל הרשתות המתחרות הקטנות יותר.

קראו עוד בכלכליסט

דובי אמיתי, נשיא התאחדות האיכרים, ציין בהודעת ההתאחדות כי "המחיר הסיטונאי של המלפפונים ירד הבוקר ל-3 שקלים לקילו לעומת 9 שקלים לקילו מלפני שבוע. רק לפני כשבוע כבש המלפפון מחיר שיא סיטונאי של 9 שקלים לק"ג, שנסק עד ל-12 שקל לק"ג במחיר לצרכן. הצניחה שנרשמה הבוקר במחיר הסיטונאי, הייתה צריכה להביא באופן מידי לירידה דרסטית במחיר המלפפון לצרכן, אבל ברשתות שיווק הגדולות בינתיים מתעלמים מעובדה זו. מחירי המלפפונים לצרכן עדיין נעים בין 12-10 שקלים לקילו".

מלפפונים. המחיר הסיטונאי ירד ל-3 שקלים, צילום: אי פי איי מלפפונים. המחיר הסיטונאי ירד ל-3 שקלים | צילום: אי פי איי מלפפונים. המחיר הסיטונאי ירד ל-3 שקלים, צילום: אי פי איי

באחרונה טענו האיכרים לא אחת כי המרווחים שגובות רשתות השיווק על פירות וירקות מוגזמים. בהתאחדות מדברים על מרווחים של 50% שכבר הפכו לנורמה, ומגדירים זאת כרווחיות בלתי סבירה מצד הרשתות.

לעומת טענות אלה, אומרים ברשתות כי פירות וירקות הם מוצרים בעלי פחת גבוה, מה שמחייב את הגדלת הרווחיות עליהם. כמו כן, קמעונאים רבים מוכרים לפעמים ירקות כמו עגבניה ומלפפון במחירי הפסד על מנת למשוך לקוחות. כדי לסבסד את המכירה ההפסדית בירקות אלה מעלים את מחיריהם של ירקות ופירות אחרים. משופרסל נמסר: "אין תגובה".

תגיות