אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בפרמיירליג ישלמו לקבוצות שישחקו עם בריטים צעירים? צילום: איי אף פי

בפרמיירליג ישלמו לקבוצות שישחקו עם בריטים צעירים?

בפרמיירליג שוקלים להציע מיליוני ליש"ט למועדונים, שישתפו במשחקים שחקנים בריטים מתחת לגיל 21. זאת לאחר שבעונת 2011-12, 43 שחקנים מקומיים בלבד בטווח הגילאים הזה עלו בהרכבים הראשונים

14.10.2012, 15:09 | סוכנויות הידיעות

בפרמיירליג שוקלים להציע מיליוני ליש"ט למועדונים, שישתפו במשחקים שחקנים בריטים מתחת לגיל 21. זאת לאחר שבעונת 2011-12, 43 שחקנים מקומיים בלבד בטווח הגילאים הזה עלו בהרכבים הראשונים.

קראו עוד בכלכליסט

גיד רודי, מנהל פיתוח הצעירים בליגה, הודה כי כמות הכסף הנרחבת שעומדת לרשות המועדונים בליגה הבכירה, טומנת בחובה את הסיכון שהתחרות תלך בעקבות הטניס ווימבלדון, שהיא "תחרות הספורט הטובה ביותר המתקיימת על סף דלתנו, אך כמעט ולא משתתפים בה שחקנים בריטים". דיון לגבי העברת ההכנסות מזכויות השידור למאגר משותף, שיספק תמריצים לשיתוף שחקנים בריטים צעירים, כבר בעיצומו. באופן פרטי, בפרמיירליג מודים כי על הסכום להיות משמעותי כדי לגרום לשינוי.

בליגה מינו ביום שישי האחרון את ג'ון מורטון מאברטון לתפקיד ראש הביצועים האיכותיים (elite performance), והחלו להעסיק ציידי כישרונות מקצועיים כמו דיוויד פליט, בריאן ליטל וג'ו רויאל, כדי שיצפו במשחקים בליגה לשחקנים מתחת לגיל 21 שהוקמה לאחרונה, כחלק מהמאמצים למנוע מהנבחרת הלאומית להיפגע בשל נוכחות הליגה המקומית. רודי אף מאמין שקיים סיכוי כי התאחדות הכדורגל תעביר כספים לקבוצות הפרמיירליג שיספקו שחקנים לרוי הודג'סון, מאמן נבחרת אנגליה.

פחות ממחצית מ-77 השחקנים מתחת לגיל 21 שהופיעו בפרמיירליג בשנה שעברה היו בריטים, אולם הודג'סון מזהיר כי הסכם זכויות השידור החדש בשווי מיליארד ליש"ט יקשה אף יותר על השחקנים האנגליים למצוא מקום בהרכב הפותח, מגמה שתפגע בנבחרת הלאומית עליה הוא מופקד. ההשקה המחודשת העונה של ליגת המילואים (reserves league), כתחרות לשחקנים מתחת לגיל 21, היא חלק מאותו המאמץ לפתח עוד שחקנים בריטים צעירים.

הליגה לשחקנים מתחת לגיל 21 מעניקה למנהלי האקדמיות של הקבוצות את ההזדמנות לפגוש "משקיפים טכניים מקצועיים" כדי לדון בביצועי השחקנים שלהם. חלק מהמשחקים נערכים באצטדיון המרכזי של המועדון, על מנת לשחזר את האווירה המאתגרת יותר שבה יתקלו השחקנים כשישחקו בקבוצות הגדולות. שלב נוק – אאוט שיתקיים אחרי חג המולד יגביר גם כן את האינטנסיביות של הליגה.

שחקני נוער של מנצ שחקני נוער של מנצ'סטר סיטי. מתאמנים פחות מ-4,000 שעות | צילום: איי אף פי שחקני נוער של מנצ

אולם בריאן מרווד, מנהל הכדורגל של מנצ'סטר סיטי, שצפה במשחק הקבוצה שלו מתחת לגיל 21 נגד הוולבס שהסתיים בתיקו 1-1, מודה כי עדיין לא השתכנע שהליגה החדשה תוכל לספק שחקנים להרכב הפותח. "זה יהיה מעניין לראות אם הליגה הזו תקדם את כולם לאן שהם רוצים", הוא אומר "אחת הדאגות שלי נוגעת לשאלה האם היא אינטנסיבית מספיק? מערכת ההשאלות עובדת היטב אם משתמשים בה כראוי, וזו דרך טובה יותר לפתח שחקנים. 45 הדקות הראשונות שראינו שם לא היו רעות, אך אני לא בטוח שנוכל לקחת נער (מהליגה מתחת לגיל 21) ולשתף אותו במשחק נגד צ'לסי (בהרכב הראשון)".

מצגת שנערכה לאחרונה למאמני הפרמיירליג בגלוסטר פלייס, השוותה בין שחקני כדורגל לנגני כינור ורקדני בלט, מבחינת זמני האימון הנדרשים מהם כדי להפוך להיות שחקנים מהשורה הראשונה. למאמנים נאמר כי תלמידים מבית הספר על שם יהודי מנוחין התאמנו במשך 10,840 שעות, ואילו בבית הספר המלכותי לבלט ובאיגוד הרכיבה על אופניים הבריטי מתאמנים במשך 10 אלף שעות, לעומת 3,760 שעות בלבד בכדורגל.

במסגרת תכנית הביצועים המובחרים של השחקנים בפרמיירליג (EPPP), הקבוצות שידורגו בקטגוריה הראשונה יספקו 6,000 שעות, לא כולל דקות משחק, אף שרודי מודע לכך שאימון ברמה גבוהה – מאפיין שחסר באופן ניכר בבריטניה – הוא חשוב יותר.

מרווד סיפר כי הקבוצה שלו, שמשקיעה 200 מיליון ליש"ט בהקמת קמפוס אתיחאד החדש, שייפתח בזמן לעונת 2014-15, רחוקה שנתיים – שלוש מהיכולת לספק אספקה מלאה של שחקנים מתחת לגיל 21 למאמן ההרכב הראשון, ולכן סיטי תביא שחקנים זרים מחו"ל במידת הצורך. "התכנית שלנו היא לייצר שחקנים שישתלבו בהרכב של מנצ'סטר סיטי, אולם נקודת המבט האנוכית הזו עשויה לפגוע בנבחרת הלאומית של אנגליה", אמר. "אני מאמין גדול במערכת. אני יודע כיצד המערכת תוכל לסייע. אך עלינו גם להיות מציאותיים, ולהודות שאנחנו מנסים להשיג כישרונות אמיתיים שיוכלו לשחק בכל שבוע, ואם הם במקרה מגיעים ממדינה אחרת אין לנו במה להתבייש".

תגיות