אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוניברסיטאות הבריטיות מאגחות את התואר צילום: cc by Extra Medium

האוניברסיטאות הבריטיות מאגחות את התואר

הקיצוצים במימון הממשלתי והצורך במזומנים הביא חלק ממוסדות הלימוד, ובהם קיימברידג', לצאת לגיוסי חוב שהתקבלו בהתלהבות בשוק

15.10.2012, 07:51 | יעל חלק

השוק החופשי מגיע גם אל חדרי הלימוד באוניברסיטאות המובילות בעולם. האוניברסיטאות בבריטניה לא יכולות לסמוך עוד על מימון ממשלתי המבוסס על תזרים קבוע, שכן כדי לעודד תחרות בין המוסדות השונים הוחלט במדינה שמעתה ואילך ייקבע המימון לפי מספר הסטודנטים הלומדים במוסד האקדמי.

טקס סיום באוניברסיטת קיימברידג טקס סיום באוניברסיטת קיימברידג' | צילום: אי פי אי טקס סיום באוניברסיטת קיימברידג

כך, מצאה את עצמה אוניברסיטת קיימברידג' בת 800 השנים זקוקה נואשות למתיחת פנים שתהפוך אותה לאטרקטיבית לסטודנטים מתלבטים. ועכשיו היא צריכה כסף. האוניברסיטה, שמדורגת שנייה בדירוג האוניברסיטאות העולמי של QS מיד לאחר MIT האמריקאית, גייסה מהציבור בשבוע החולף 560 מיליון דולר בהנפקת אג"ח ל־40 שנה. האג"ח שהנפיקה נסחרות בתשואה של3.7% - 0.6% יותר מאג"ח ממשלת בריטניה. ציבור המשקיעים התלהב מההשקעה הסולידית והמבטיחה, והביקושים לאג"ח היו גבוהים פי ארבעה מההיצע, והגיעו בעיקר מבריטניה.

"יש בשוק ביקוש אדיר לאג"ח שמציעות תשואה עודפת על פני אג"ח הממשלתיות ומדורגות גבוה. מדובר בלהיט", הכריז האנליסט הבריטי כריסטופר בולוק בראיון לבלומברג. אולם, קיימברידג' לא לבדה בניסיונות למשוך סטודנטים ומימון משוק ההון: אוניברסיטת דה־מונטפורד שממוקמת בלייצ'סטר גייסה 176 מיליון דולר ביולי. בארה"ב אוניברסיטאות, וגם המובילות שבהן, מגייסות כבר שנים חוב בשוק ההון ומשתמשות בכסף כדי לשפר את רמת השירותים לסטודנט.

אולם אוניברסיטאות במדינות אחרות לא מיהרו עד כה ללכת בדרכן של האוניברסיטאות האמריקאיות. אחת הסיבות לכך היא המעורבות של רוב הממשלות במימון האוניברסיטאות, וסיבה נוספת היא התדמית האקדמית, שסירבה להיכנע ולראות באוניברסיטה עסק.

השורה התחתונה

הגיוס שביצעה קיימברידג' בהיקף של 560 מיליון דולר ל־40 שנה זכה לביקוש גבוה בשוק, וכעת האג"ח נסחרות בתשואה לפדיון של 3.7%

תגיות