אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר ירד ל-3.816 שקלים לקראת פרסום המדד - שפל של 5 חודשים צילום: שאטרסטוק

הדולר ירד ל-3.816 שקלים לקראת פרסום המדד - שפל של 5 חודשים

הדולר נחלש ב-0.6%. היורו איבד גם כן 0.6% ושערו היציג: 4.95 שקלים. FXCM: "אם המדד יעלה ב-0.5%, יגברו הערכות להעלאת ריבית והשקל ימשיך להתחזק"

15.10.2012, 15:42 | גיא בן סימון

שוק המט"ח ננעל היום (ב') בירידות לקראת פרסום המדד לחודש ספטמבר הערב ב-18:30. לפי הערכות בשוק, מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר צפוי לעלות ב-0.5%, שהוא גבוה למדי וגם מדדי המחירים לחודש אוקטובר ונובמבר צפויים להיות גבוהים.

הדולר איבד 0.6% ושערו היציג נקבע על 3.816 שקלים. היורו נחלש ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 4.95 שקלים.

"לפרסום המדד לחודש ספטמבר עשויה להיות השפעה משמעותית על הדולר-שקל. אם המדד אכן יגשים את התחזיות המוקדמות ויצביע על עליית מחירים גבוהה של 0.5%, הדבר רק ילבה את ההערכות להעלאת ריבית בישיבת המדיניות הבאה של בנק ישראל, והשקל ימשיך ויתחזק אל מול השקל", כך לפי מחלקת המחקר של FXCM ישראל.

"קשה להצביע על גורם מדויק העומד מאחורי העוצמה היחסית של השקל, אבל ייתכן כי הדבר נובע מהספקולציות של המשקיעים כי בנק ישראל יעלה בסופו של דבר את הריבית אם נראה את המשך מגמת התייקרות המחירים", הוסיפו ב-FXC. להערכתם, האפשרות להעלאת ריבית תהפוך את השקל לאטרקטיבי במיוחד עבור משקיעים זרים, בתקופה שבה הריביות בעולם מצויות בשפל.

"הצעדים שנוקטים הבנקים המרכזיים עוזרים לכלכלה העולמית להיכנס למצב של מיתון עולמי", כך אמר נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, בראיון שהעניק לסוכנות הידיעות בלומברג במהלך ביקורו בטוקיו. "אנחנו קרובים מאוד למצב של מיתון עולמי. אירופה למעשה במיתון ואילו ארה"ב צופה צמיחה נמוכה מ-2% בחודשים הקרובים. התחודשה בשווקים טובה, אך לא ניתן לומר ליצאנו מהמשבר שהתחיל למעשה ב-2008", הוסיף.

בהקשר לרעיון ליצור איגרות חוב משותפות באירופה אמר נגיד הבנק הישראלי כי "אסור לאחד בין החובות באירופה - התוכנית לאיגרות חוב משותפת תהיה טעות. צריך לדאוג שהמדינות ישמרו על תקציב מאוזן. אם אתה מאפשר לכולם למכור אג"ח לא תהיה משמעת למדינות הקטנות", סיכם פישר.

יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו, אמר כי"הדיווחים לפיהם ספרד צפויה לבקש סיוע כבר בחודש הבא, לצד הצהרת בכירים באיחוד האירופי לפיהם יוון עומדת לפרוש מגוש היורו במהלך חצי השנה הקרובה, תורמים לחולשת האירו אל מול הדולר. השפעת ההרחבה הכמותית גולשת גם אל מחוץ לגבולות ארה"ב ותורמת לביקושים בשוקי המניות גם בקרב המדינות המתפתחות, הדבר התורם להיצע דולרים וביקוש למטבעות ולהתחזקות הנרשמת בשערי המטבעות של המדינות המתפתחות".

עוד הוסיף, פריימן: "בזירה המקומית פוטנציאל התחזקות השקל בטווח הקצר מוגבל. אולם, בראייה לטווח ארוך להערכתינו השקל ישוב להתחזק אל מתחת לרמת 3.8 שקלים לדולר".

תגיות