אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"תעשיית הסלולר העולמית חייבת לא מעט לישראל" צילום: נמרוד גליקמן

"תעשיית הסלולר העולמית חייבת לא מעט לישראל"

פאנל של בכירי אינטל, מארוול, קוואלקום ואלטייר דן בכיווני ההתפתחות של שוק הסלולר, שינויים במבנה התחרות, נחיצותן של רשתות דור שלישי בעידן הדור הרביעי ועוד. לטענתם, ישראל תוכל להפוך למובילה טכנולוגית אמיתית רק כשישתפר החינוך הטכנולוגי

15.10.2012, 15:47 | רפאל קאהאן

במדינת ישראל פועלות רבות מהחברות הגדולות בעולם בתחום חומרת המחשוב והסלולר. בדיון שנערך במסגרת כנס Mobile 2013 של "כלכליסט" ומכון היצוא הציגו בכירים בתחום את תרומת מרכזי הפיתוח בישראל לתעשיית הסלולר העולמית והתייחסו לתמורות ושינויים בשוק - ולעתידם של סטארט-אפים ישראליים. 

קראו עוד בכלכליסט

"אני מאמין שאנחנו נמשיך להיות מובילים, החינוך הטכנולוגי שלנו טוב" אמר יוסי מיוחס, מנכ"ל מארוול ישראל. לעומתו,  הסביר יניב גרטי, מנכ"ל מרכז הפיתוח של אינטל בפ"ת שיש לישראל עוד דרך ארוכה עד להגשמת הפוטנציאל הטכנולוגי שלה. "המנגנון הצבאי והאקדמי מצויין, אבל יש פערים בבתי הספר שלנו, קשה להניע תלמידים למצוינות כשמורה בישראל מלמד כיתה של עשרות תלמידים", אמר גרטי. "הבן שלי שלומד בסן פרנסיסקו חלק מהזמן נמצא עם 24 תלמידים בכיתה - אותם מלמדת שלוש מורות".

 

התחרות מול הודו וסין

תעשיית הסלולר חייבת לתעשיית השבבים הישראלית הרבה מהפיתוחים שמאפשרים ליצרניות הסלולר הגדולות להציג מכשירים יותר ויותר מתקדמים. "קוואלקום משקיעה כ-3 מיליארד דולר בטכנולוגיות", אמר בועז בריגר מנהל תחום חומרה, קוואלקום ישראל. "אנחנו מעסיקים היום בישראל מעל 1,200 עובדים בפתח תקווה וביקנעם. כמחצית מכוח האדם שלנו עוסק בפיתוח טכנולוגיות לעולם המובייל והסלולר" מוסיף אחריו יוסי מיוחס, מנכ"ל מארוול ישראל.

לדברי המומחים, מבנה התחרות בשוק ייצור הרכיבים השתנה. "אם בעבר התחרות הייתה בין ישראל לארה"ב, היום התחרות היא בין ארה"ב, ישראל, סין והודו. היכולת להביא פתרונות שמתמקמים בין החומרה לתוכנה (Middleware) הם אלה שכנראה יקדמו את החברות שיבחרו להיכנס לתחום", מסביר יניב גרטי, מנכ"ל מרכז הפיתוח של אינטל בפתח תקווה.

בועז בריגר, מנהל תחום חומרה בקוואלקום ישראל, צילום: נמרוד גליקמן בועז בריגר, מנהל תחום חומרה בקוואלקום ישראל | צילום: נמרוד גליקמן בועז בריגר, מנהל תחום חומרה בקוואלקום ישראל, צילום: נמרוד גליקמן

מה יעלה בגורל RIM?

כל המומחים הסכימו שפלטפורמת הסלולר היא כיוון הפיתוח העיקרי: "הסמארטפון נמצא בתחילת הדרך, הוא יהיה נקודת החיבור של כל צרכן לאינטרנט בכפר הגלובלי" אומר יוסי מיוחס ממארוול. "הפלטפורמה של סמסונג למשל כמו גם זו של בלקברי הן מבית היוצר של מארוול ישראל".

מיוחס גם נדרש לסוגיית השינויים בקרב יצרני המכשירים הסלולרים, כגון הקשיים אליהם נקלעה RIM הקנדית שמייצרת את מכשיר הבלקברי. "RIM לא תמות כל כך מהר", אמר מיוחס. "אני מאמין שמדובר בחברה חזקה שתהיה מסוגלת לתת מענה לאפל ולאנדרואיד. RIM עדיין מוכרים בקצב של 10 מיליון מכשירים לרבעון. חוץ מזה שגם לאייפון וגם לגוגל אין עדיין תשובה לאבטחה שבלקברי מספקת למשתמשיה".

יוסי מיוחס, מנכ"ל מארוול ישראל, צילום: נמרוד גליקמן יוסי מיוחס, מנכ"ל מארוול ישראל | צילום: נמרוד גליקמן יוסי מיוחס, מנכ"ל מארוול ישראל, צילום: נמרוד גליקמן

דור שלישי או רביעי?

התמורות החדות של עולם הטכנולוגיה הסלולרית אינן מקלות על החברות התחום, למשל במהירות הגישה לרשת, "רשתות LTE דור 4 הן כבר מיינסטרים, היום הטכנולוגיה כבר עובדת ונמצאת מאחורינו" מספר ערן אשד מאלטייר סמיקונדוקטור, "כבר היום ישנם כ-20 מיליון משתמשים בארה"ב לבדה. גם בקוריאה כבר סיימו להעביר את התשתיות לדור 4".

לעומתו, סבור בריגר שלטכנולוגיות הדור ה-3 עדיין יש עתיד, "ישנן עדיין טכנולוגיות דור 3 שמסוגלות לתת מענה למהירויות של דור 4.", אמר. "אנו מאמינים שדור 3 ימשיך להיות רלוונטי ויגור בכפיפה אחת עם טכנולוגיות דור 4".

תגיות