אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שרודרס כובשת את מזרח אירופה צילום: בלומברג

שרודרס כובשת את מזרח אירופה

בהשקעה במניות חברות במדינות מתפתחות באירופה, הקרן של שרודרס הצליחה להניב תשואות גבוהות יותר מהקרן של בלאקרוק, המנהלת פי ארבעה נכסים

16.10.2012, 07:52 | ארז ברית ויוליה ויימן

בטור זה בחרנו להתמקד בשתי קרנות נאמנות המתמחות בהשקעה במניות של חברות במדינות המתפתחות באירופה, שתיהן נקובות ביורו. הקרן של בלאקרוק הוקמה בדצמבר 1995, והיא מנוהלת על ידי רו"ח סם וכט המתהדר בוותק של שבע שנים בבלאקרוק. הקרן משקיעה לפחות 70% מנכסיה במניות חברות הרשומות במדינות אירופה המתפתחות, או כאלה שרוב פעילותן היא במדינות הללו. הקרן רשאית להשקיע גם בחברות הרשומות או פועלות במדינות באזור הים התיכון.

נכון לסוף אוגוסט, 96% מכספי הקרן הושקעו במניות (56% מהאחזקות ברוסיה, 15% בטורקיה והשאר בהונגריה, פולין, קזחסטן, צ'כיה ועוד) והשאר במזומן. בין אחזקותיה הגדולות ניתן למנות את גזפרום, סוברבנק ולוקאויל, כאשר בחלוקה סקטוריאלית המניות הגדולות בתיק היו של חברות אנרגיה, פיננסים, חומרי גלם ושירותי תקשורת. ב־12 החודשים האחרונים (עד סוף ספטמבר) הניבה הקרן תשואה של 25.5%, מעט יותר ממדד הייחוס שלה - MSCI EM Europe שהניב 23.1%.

הקרן השנייה מנוהלת על ידי שרודרס ומחזיקה בוותק פעילות של 12 שנה. בשש השנים האחרונות היא מנוהלת על ידי אלאן קונווי, המחזיק בוותק של 30 שנה בתחום ההשקעות. הקרן משקיעה בעיקר בחברות במרכז ומזרח אירופה, כולל במדינות בריה"מ לשעבר ושווקים מתפתחים באזור הים התיכון. הקרן יכולה להחזיק בחשיפה מוגבלת גם לשווקים בצפון אפריקה והמזרח התיכון.

נכון לסוף אוגוסט, 99.5% מנכסי הקרן הוחזקו במניות (57% מהאחזקות היו ברוסיה, 19% בטורקיה, 13% בפולין והשאר מפוזר) והשאר במזומן. בין האחזקות הגדולות ניתן למנות גם את גזפרום ואת לוקאויל לצד בנק PKO ומוביל טלסיסטמס. ב־12 החודשים האחרונים (עד סוף ספטמבר) הניבה הקרן 30.3% לעומת מדד הייחוס של MSCI שכאמור הניב 23.1%.

לעומת הקרנות, קרן הסל המקבילה לשתי הקרנות שמנינו כאן, iShares MSCI Eastern Europe 10/40, שהוקמה ב־2005 ומנהלת 316 מיליון דולר, הניבה ב־12 החודשים האחרונים תשואה של 21.3%, ובשלוש שנים תשואה של 29.2%. מדובר בביצועים נמוכים מאלה שהציגו הקרנות המנוהלות.

במונחי תנודתיות, בשלוש השנים האחרונות הציגה הקרן של בלאקרוק סטיית תקן של 22.5 לעומת 22.2 בקרן של שרודרס ו־25.7 בקרן הסל.

השורה התחתונה

שתי הקרנות דומות בהרכב האחזקות ובאסטרטגיית ההשקעה. הקרן של שרודרס הציגה ביצועים טובים יותר משל בלאקרוק בשנה האחרונה ובשלוש השנים האחרונות

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

תגיות