אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה מתבשל: פתיחות וחגיגות צילום: שרבל קמוע

מה מתבשל: פתיחות וחגיגות

ליאור מילר בשותפות עם פרונטו, אלבה מתחזקת בעוד המבורגרים, ערב לזכרו של ד"ר אלי לנדאו וטרנד המסעדות במלונות הבוטיק מגיע לנצרת

16.10.2012, 10:11 | גלי וולוצקי

מסעדה חדשה בווילה נצרת

טרנד המסעדות במלונות בוטיק מגיע גם לנצרת: מלון הבוטיק וילה נצרת, שנפתח לפני כשנה בלב העיר העתיקה באזור המעיין, מתחדש במסעדת גורמה בהובלת השף מישל טנוס.

 במסעדה, הממוקמת מעל החצר הפנימית של המלון, ישלב טנוס קלאסיקות מהמטבח הערבי עם המטבח הבינלאומי. בין השאר יוגשו במקום מבחר גדול של סלטים ערביים מסורתיים כמו פתוש, טבולה וסלט ג'רג'יר (45 שקל לסועד עבור 13 סוגי סלטים), מנות ביניים כמו מוח כבש אפוי ברוטב חמאה, שום ולימון (45 שקל), טחול כבש ממולא בפטרוזיליה, שום וצנוברים (45 שקל), ובעיקריות צלעות כבש (90 שקל), פילה עגל בשום (100 שקל) ועוד.

 

פרטים: המעיין 6056/1 נצרת.

המסעדה במלון וילה נצרת, צילום: שרבל קמוע המסעדה במלון וילה נצרת | צילום: שרבל קמוע המסעדה במלון וילה נצרת, צילום: שרבל קמוע

ארוחה לזכר אלי לנדאו ביפו תל אביב

הד"ר אלי לנדאו, שמת ביוני האחרון, היה חברו הקרוב ושותפו של השף חיים כהן. ביום ראשון הקרוב, תאריך יום הולדתו של לנדאו שכונה "הדוקטור", יערוך כהן סעודה לזכרו במסעדת יפו תל אביב.

התפריט יוחלף לערב אחד במבחר מנות שאותן אהב לנדאו והצטיין בהכנתן. בין המנות שיוגשו טרין ראש עגל, מרק שעועית לבנה עם בוטרדו וריגוטיני עם ראגו של ברווזים. את הארוחה ילוו יינות מפיאמונטה ומעמק הרון שהיו אהובים על לנדאו, וקינוחים ובהם טארט תפוחים. מחיר המנות ינוע סביב 49 שקל לראשונות ו־85–95 שקל לעיקריות. "הארוחה מיועדת לכל מי שהכיר ואהב את לנדאו, וגם למי שהיה רוצה להכיר אותו ויכול לעשות את זה, קצת, דרך המאכלים שאהב", אומר כהן.

פרטים: 21 באוקטובר, מ־18:00, יגאל אלון 98 תל אביב.

בר אוכל של ליאור מילר

 

בסצנת המסעדות התל־אביבית התרוצצה בימים האחרונים שמועה על מעורבות של השף עומר מילר במסעדת פרונטו. מתברר כי מקור השמועה בטעות משעשעת: ליאור מילר, הזכור מרמת אביב ג', מתעתד לפתוח בנובמבר בר אוכל בחלל שאכלס בעבר את המעדנייה של פרונטו, בהרצל 4, בסמוך למסעדה. הבר יפעל בשיתוף פעולה שעדיין לא סוכם סופית עם פרונטו. את תגובתו של ליאור מילר לא היה אפשר להשיג, אך גורמים מקורבים אישרו את הפרטים.

יום הולדת לארנולד'ס

 

המסעדה הכשרה בנתיב השיירה חוגגת את יום הולדתה החמישי עם שפים אורחים שיבשלו ארוחת טעימות. עד סוף השבוע יתארחו השפים דוחול ספדי מדיאנא (ביום שלישי), ארז קומורובסקי מבית הספר לבישול גלילי (ברביעי) ואורי ירמיאס ממסעדת אורי בורי (בחמישי). כל אחד מהשפים יבשל ארוחת טעימות בסגנונו האישי, בליווי יינות לבנים ואדומים.

פרטים: 250 שקל לסועד, מושב נתיב השיירה.

עסקית חדשה באלבה

במסעדת אלבה מציעים עסקיות משתלמות במחיר 55 שקל עבור מנה ראשונה ועיקרית. בתפריט ההמבורגר המשובח של אלבה, שכבר הפך למנת הדגל של המסעדה (המבורגר עם אגוזים, קטשופ פטריות ופלפל ואיולי תפוחים), ולצדו רקח השף יאיר יוספי עוד מספר מנות המבורגר יצירתיות במיוחד — המבורגר באסקי (עם איולי שום ופפריקה וריבת בצל סגול) והמבורגר קריבי (עם פלפל ירוק חריף, קטשופ חריף מתוק ואיולי קוקוס בננות). מי שאינו מוקסם מהקציצה השמנמנה יוכל לבחור בטמפורה עדינה של ירקות העונה עם שלולית רוטב ברנייז, פסטה סיציליאנית, עוף צלוי ועוד.

פרטים: ראשון־חמישי, 12:00–16:00, אבן גבירול 36 תל אביב.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות