אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צו עיקול בהיקף 51 מיליון שקל הוטל על אופיס דיפו ישראל צילום: דימטרי שבצ'ינקו

צו עיקול בהיקף 51 מיליון שקל הוטל על אופיס דיפו ישראל

בית המשפט הטיל את צו העיקול לבקשת אופיס דיפו העולמית, בטענה שהחברה הישראלית לא עמדה בתשלומי התגמולים שהתחייבה להם

16.10.2012, 16:30 | זוהר שחר לוי
בית המשפט הטיל צו עיקול בסך 51 מיליון שקל על נכסיה של אופיס דיפו ישראל, זאת במסגרת סכסוך משפטי המתקיים בינה לבין אופיס דיפו העולמית. צו העיקול ניתן כבר בשבוע שעבר, אולם רק היום (ג') התיר בית המשפט לפרסמו.

קראו עוד בכלכליסט

תביעתה של אופיס דיפו העולמית הוגשה בחודש שעבר לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בטענה כי לא עמדה בתשלומי התגמולים שהתחייבה להם. בכתב התביעה נטען כי מתחילת ההסכם בין הצדדים בשנת 2010 לא עמדה אופיס דיפו ישראל בהתחייבויותיה.

לטענת אופיס דיפו העולמית, שהגישה את התביעה באמצעות עו"ד דוד פורר, ממשרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות', בהתאם להסכם בין הצדדים העניקה החברה לאופיס דיפו ישראל, חברת בת של המשביר, רישיון להשתמש באופן בלעדי, אקסלוסיבי ולא מוגבל בזמן בקניין רוחני בבעלותה בישראל בתמורה לתשלום תמלוגים. במסגרת החוזה נקבע גם סכום ביטחון, למקרה שבו אופיס דיפו ישראל לא תשלם באופן מלא את התמלוגים.

אולם, לפי התביעה, כבר בתחילת היחסים החוזיים ביניהם לא שילמה בזמן אופיס דיפו ישראל את תשלום התמלוגים, ולכן בחודש מאי דרשה אופיס העולמית את תשלום סכום הביטחון שנקבע בחוזה. לדברי עו"ד פורר, הכספים לא הועברו, אך החברה הישראלית "ממשיכה להשתמש בישראל בקניין הרוחני שבבעלות אופיס העולמית".

"בינתיים", נכתב עוד בתביעה, "נודע לאופיס העולמית כי מצבה הכלכלי של אופיס דיפו ישראל בכי רע". "לאור מצבה הכלכלי הגרוע של החברה, שמעלה חשש כבד לעמידתה בהתחייבויותיה בהתאם להסכם הרישיון, לא נותרה ברירה מאשר לפנות לבית המשפט בבקשה לאכוף את ההתחייבויות החוזיות", נכתב. עוד מצוין בתביעה כי אופיס דיפו ישראל גרמה לחברת המשביר הפסדים בסך 30 מיליון שקל בשנת 2011 וכי בעל השליטה במשביר, רמי שביט, הודיע לאחרונה כי שגה כשרכש את אופיס דיפו. בסך הכל דורשת אופיס העולמית סכום של 51 מיליון שקל, המורכב מתשלומי התגמולים המגיעים לה לדבריה ומסכום הביטחון הקבוע לה לפי החוזה.

צחי פישביין, מנכ"ל אופיס דיפו ישראל, צילום: נמרוד גליקמן צחי פישביין, מנכ"ל אופיס דיפו ישראל | צילום: נמרוד גליקמן צחי פישביין, מנכ"ל אופיס דיפו ישראל, צילום: נמרוד גליקמן

לצד הגשת התביעה ביקשה אופיס דיפו העולמית להוציא צו עיקול זמני, במעמד צד אחד, נגד אופיס דיפו ישראל והמשביר לצרכן בשל מצבה הכלכלי הרעוע של אופיס דיפו ישראל ולאור החשש כי המשביר אשר ערבה להתחייבויותיה "תנסה לחמוק מעמידותה בערבותה".

הרשמת אביגיל כהן מבית המשפט המחוזי בתל אביב הסכימה להטיל צו עיקול זמני של 51 מיליון שקל על אופיס דיפו ישראל, צו שלא יחול על חשבון משכורת, חשבון עובר ושב ביתרת חובה וחשבונות משותפים עם אחרים שאינם צד לבקשה. יחד עם זאת, נדחתה הבקשה להטיל עיקולים על חברת המשביר. "פעילותה של המשביר", נימקה השופטת, לא נעשית במחשכים אלא מדווחת לבורסה ולרשות לניירות ערך".

זוהי מערכה שנייה לסכסוך בין החברות. בחודש שעבר תבעו נציגי המשביר לצרכן את אופיס דיפו העולמית בטענה להטעיה ומצגי שווא בעת עסקת המכירה בשנת 2010. החברה הישראלית טענה בתביעה כי הרשת העולמית הונתה אותה ושיקרה לה.

חודש לפני הגשת התביעה הסכים שביט להעביר את אופיס דיפו ישראל ללא תמורה לצחי פישביין, ממייסדי הרשת, שחזר בחודש פברואר האחרון לכיסא מנכ"ל הרשת לאחר שהתגלו בה "טעויות חשבונאיות" שהובילו לפיטורי המנכ"ל הקודם, ניסים ממו, ולביצוע מחיקות גדולות בספרי החברה.

תגיות