אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האשמות בין יו"ר אולטרה אקוויטי לדח"צים של החברה צילום: בועז אופנהיים

האשמות בין יו"ר אולטרה אקוויטי לדח"צים של החברה

המאבק בין ירון ייני, יו"ר אולטרה אקוויטי, לבין יוסף גורביץ על השליטה בשלד הבורסאי עלה אתמול מדרגה לאחר ששני הדח"צים התפטרו

17.10.2012, 08:34 | אסף גילעם

המאבק סביב השליטה בשלד הבורסאי אולטרה אקוויטי (לשעבר חברת הציוד הרפואי אולטרה שייפ), שהגיע עד לבית המשפט העליון, רשם אתמול התפתחות דרמטית נוספת, כאשר שני הדירקטורים החיצוניים בחברה הודיעו על התפטרותם מהדירקטוריון בנסיבות המצריכות את ידיעת הציבור. הדח"צים, סיגל גרינבוים ועמירם גולדמן, טענו כי קבוצת ירון ייני, בעלת השליטה בחברה (24% מההון), "שמה לעצמה למטרה לסלקנו מתפקידנו".

במרכז טענותיהם, כפי שעולה ממכתב ההתפטרות, מסבירים גרינבוים וגולדמן כי "הקש ששבר את גב הגמל" היתה החלטת הדירקטוריון האחרונה להגיש תביעת פיצויים כנגד יוסף גורביץ, שביקש להשקיע בחברה תמורת הקצאת מניות במסגרת עסקה שהיתה הופכת אותו לבעל השליטה.

מאבק השליטה באולטרה אקוויטי החל בתחילת השנה, לאחר שעסקיה נכשלו ונמכרו לסינרון, והיא עצמה הפכה לשלד בורסאי ללא פעילות עם 12 מיליון שקל בקופה. באותה תקופה החלה קבוצת משקיעים בהובלת ירון ייני לרכוש מניות בחברה עד לאחזקה של 18% ממנה, וייני נטל לידיו את תפקיד יו"ר הדירקטוריון. אלא שאז עלה שחקן חדש על המגרש - יוסף גורביץ, בנו של מאיר גורביץ, בעל השליטה בחברת הנדל"ן ארזים שנקלעה לקשיים.

גורביץ הציע להזרים לאולטרה אקוויטי כ־4 מיליון דולר תמורת הקצאה של 24.99% ממניות החברה, וההצעה גררה מסכת של תביעות הדדיות בין קבוצת ייני לגורביץ. בספטמבר האחרון הגיעו הצדדים לפשרה שלפיה יבצע גורביץ את ההזרמה. אלא שבתחילת החודש הודיע גורביץ כי הוא מבטל את ההסכם בשל הפרות שביצעה לכאורה החברה.

בשלב זה נוצרו חילוקי בעמדות בין ייני לבין הדח"צים לגבי תגובת החברה. הדח"צים טענו כי יש לפעול לאכיפת ההסכם עם גורביץ, אך ייני החליט כי החברה תגיש דרישה לפיצויים על הפרת ההסכם. "לאור העובדה שעסקת גורביץ הנה טובה לחברה", כתבו גרינבוים וגולדמן במכתב ההתפטרות, "דרשנו שהחברה תפנה לגורביץ בדרישה כי יחזור בו מביטול ההסכם". רק אם גורביץ לא ייעתר, הציעו השניים, תגיש החברה תביעה לאכיפת ההסכם. במכתב הביעו גרינבוים וגולדמן תרעומת על כך שהצעתם לא עלתה להצבעה. "בנסיבות שנוצרו, ולא בפעם הראשונה, דירקטוריון החברה מתעלם מהצעותינו ומטענותינו. איננו רואים מנוס זולת היענות לדרישותיו החוזרות ונשנות של ייני ומודיעים בצער רב על התפטרותנו".

ייני, שמתמחה בהשתלטות על שלדים בורסאיים, לא נותר חייב, ובמכתב שהגיע לידי "כלכליסט", הוא משיב לדח"צים: "המכתב כולל טענות וקביעות לא נכונות או בלתי מדויקות באופן שעלול לגרום נזקים לחברה". הוא מוסיף כי "הצעתכם נדונה בישיבת דירקטוריון אולם רוב הנוכחים התנגדו לה. עמדתכם זכתה להתייחסות מלאה ואף צורפה כלשונה לפרוטוקול ההחלטה. נראה שהתקוממותכם המעושה לגבי נושא זה היא רק תירוץ שנועד להצדיק את התפטרותכם".

ייני לא מכחיש כי רצה שהשניים יעזבו וכותב כי "היו בינינו חילוקי דעות רבים, ודעתי, שאותה לא הסתרתי, לא היתה נוחה מתפקודכם". ייני ניסה ביוני האחרון להביא מינוי דח"צים

חדשים, אך ההצעה לא אושרה באסיפה. בנוסף כתב ייני כי "ככל שאמירות לא מדויקות יגרמו לחברה נזקים או עלויות מיותרות, האחריות לנזקים והוצאות אלו תהא עליכם".

בשיחה עם "כלכליסט" הוסיף ייני כי הדירקטוריון מצא כי אין היגיון באכיפת ההסכם עם גורביץ. "משמעות האכיפה היא לתת לו אופציה, ואם נלך לבית המשפט ונבקש לאכוף את ההסכם, הדיון יימשך שנתיים. בינתיים החברה עובדת, ואם יהיו רווחים, אז גורביץ יוכל פתאום להחליט שהוא מקבל את ההסכם. למה שאני אתן לו אופציה שתפגע בחברה?". בהתייחסות לדח"צים אמר ייני כי "כשמינינו דירקטורים, הדח"צים סירבו להתפטר. הם שמרו על כיסאותיהם בצורה מביכה".

תגיות