אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעלות הורידה את דירוג החוב של קמור ל-CC, והכניסה אותה לרשימת מעקב צילום: סיוון פרג'

מעלות הורידה את דירוג החוב של קמור ל-CC, והכניסה אותה לרשימת מעקב

זאת נוכח הערכת חברת הדירוג כי לקמור אין נכונות לעמוד בתשלום כולל של 23 מיליון שקל למחזיקי אג"ח ח' שאמור להתבצע ב-30 באוקטובר

18.10.2012, 20:47 | מעין מנלה
חברת הדירוג S&P מעלות הורידה את דירוג החוב של קמור, חברת הנדל"ן והספנות, שבשליטת דני ברנר בחמש דרגות ל-CC מ-BBB והכנסתה לרשימת מעקב עם השלכות שליליות, לנוכח אפשרות לכשל פירעון בטווח הקרוב.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הודעת מעלות, הורדת הדירוג משקפת את הערכתה כי לחברה |אין בשלב זה נכונות לעמוד בתשלום כולל של 23 מיליון שקל שאמור להתבצע ב-30 באוקטובר למחזיקי אג"ח ח', אלא אם מחזיקי אג"ח ו' ו-ח' יקבלו את הצעת החברה לתיקון שטר הנאמנות".

דירקטוריון קמור הודיע אתמול כי התשלום לבעלי אג"ח ח' כפוף לשני תנאים מצטברים: הראשון הוא הסכמתם של מחזיקי האג"ח להצעה לתיקון שטרות הנאמנות והשני הוא חתימה על הסכם עם בנק הפועלים לקבלת אשראי בנקאי.

להערכת מעלות, סיכויי החברה לעמוד בשני התנאים המצטברים האלו בזמן שיאפשר את התשלום הסדיר של התחייבויותיה – נמוכים. לפי מעלות, עקב מעורבותם של גורמים רבים הכוללים מחזיקי אג"ח מסדרות שונות ואת בנק הפועלים, שהם בעלי אינטרסים שחלקם מנוגדים, וכן עקב מורכבות התהליך, הדיונים עלולים להימשך מעבר למועד הפירעון הקרוב של אג"ח ח' - בסוף החודש. לכן, במעלות מעריכים כי כשל פירעון של החברה עלול להתרחש בטווח הקצר.

דני ברנר, בעל השליטה בקמור דני ברנר, בעל השליטה בקמור דני ברנר, בעל השליטה בקמור

בנוסף, מעלות הכניסה את החברה לרשימת מעקב עם השלכות שליליות עקב הערכתה כי דירוג קמור יירד ל-D במידה ולא תעמוד בהתחייבויותיה בזמן, וביניהן התשלום הקרוב לבעלי אג"ח ח' בסוף אוקטובר. "דירוג החברה צפוי להישאר ברמה של CC כל עוד לא כשלה בפועל בתשלומי התחייבויותיה. מאידך, נשקול פעולת דירוג חיובית במידה והחברה ונושיה יגיעו להסכמות מחייבות אשר יאפשרו לחברה לכבד את כלל התחייבויותיה בזמן", נכתב בהודעת מעלות.

ביום ראשון האחרון התקיימה אסיפת מחזיקי איגרות חוב סוערת בקמור. מחזיקי האג"ח מחו על כוונת החברה לחתום על הסכם לארגון חובות החברה עם בנק הפועלים, במסגרתו ישחרר הבנק לחברה כספים ובתמורה יקבל שיעבוד שוטף על נכסי הספנות של החברה, כאשר במצב הנוכחי למחזיקי האג"ח יש קדימות על חלק מהחובות לבנק במקרה של הקפאת הליכים. היום נחשף ב"כלכליסט" כי כעת נתגלעו מחלוקות בקרב המחזיקים המוסדיים בנוגע לדרך ההתמודדות מול החברה.

תגיות