אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זה לא לטלפון: ה-FTC מכריזה מלחמה על שיחות הפרסום האוטומטיות צילום: רויטרס

זה לא לטלפון: ה-FTC מכריזה מלחמה על שיחות הפרסום האוטומטיות

נציבות הסחר בארה"ב הכריזה על תחרות לפיתוח כלי שיעצור בצורה אפקטיבית את מערכות הטלמרקטינג האוטומטי - "שיחות ספאם" - שאינן חוקיות במדינה. הצוות שיצליח לפתח כלי שכזה יזכה ב-50,000 דולר

19.10.2012, 08:52 | ניצן סדן
פרסומות בטלפון הן מטרד בכל העולם: ארגוני צדקה, בתי עסק ואחרים שמפעילים מערכת אוטומטית (בוט) שדגה את המספר שלכם, מתקשרת ומשמיעה תחינה מוקלטת לכסף.

נציבות הסחר הפדרלית (FTC) בארצות הברית הכריזה על תחרות פתוחה למיגור התופעה - והודיעה אתמול (ה') שתעניק 50,000 דולר למי שיצליח לעצור ולחסום את הבוטים המטרידים. בתחרות יכולות להשתתף חברות קטנות (עד 10 אנשים), כשהרעיון מאחורי הגבלה זו הוא לקסום למפתחים עצמאיים.

לפי דיווח של ars technica, ה-FTC קבעה עוד ב-2009 שטלמרקטינג אוטומטי אינו חוקי - אך לא מצאה דרך לעצור את פעילות הבוטים. הסיבה היא שמערכות ההתקשרות האוטומטית מורכבות מאוד, פועלות באופן בינלאומי ונשענות על טכנולוגיות VoIP מוצפנות שקשה לאתר. בנוסף, מאגר מספרי הטלפון שלהם הולך וגדל על ידי רשימות טלפונים שהושגו בין היתר, בסיוע האקרים - ועל ידי מערכות שפשוט מייצרות מספרים רנדומלית.

הפיתרונות לחסימת השיחות האוטומטיות יוערכו בשלוש קטגוריות: יעילותם על פני פלטפורמות שונות והקושי של מפעילי הבוטים לעקוף אותם, פשטות ההפעלה והמהירות בה ניתן יהיה ליישם בשטח את הפיתרון. נציבות הסחר מקווה שהצוותים הקטנים יצליחו היכן שחברות גדולות נכשלו - וימצאו דרך יעילה לחסום את הספאם הסלולרי.

גם בישראל אנו סובלים מהטרדת חברות שמפעילות כלי הפצת ספאם - שמפרסמים דיאטות, ישיבות שרוצות תרומה כספית ועוד. החוק המקומי אוסר על שיחות ספאם ואף מגדיר פיצוי של אלף שקל לכל משתמש שהוטרד על ידי החברות - אולם רוב המשתמשים לא ששים להשקיע את המאמץ הנדרש לתביעת החברות הטורדניות.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הפתרון החקיקתי הוא החשוב.
זיהוי מטרידים ( STALKERS) הוא מוצר מובנה במערכות האמריקאיות. לכן הפתרון הטכנולוגי מובנה. צריך להוסיף לחוק האנטי ספאם תוספת שאומרת דבר נורא פשוט: 1. מפעיל אמריקאי שכתוצאה מהפעלת שירות זיהוי מטרידים - נמצא שהSPAMMER קנה ממנו שירותים - יאבד את רשיונו ומנהליו צפויים לעונש כבד - כלא או קנס גדול. 2. מפעיל בינלאומי שדרכו הגיעה שיחת SPAM - ישלם קנס כבד על כל שיחה, ותוגש תלונה לITU כנגד המפעיל שדרכו ניזמה השיחה. 3. ISP אמריקאי שדרכו תצא שיחה של SPAM - ראה סעיף 1. כשנותנים לחוק שיניים - האמריקאים לא לוקחים צ'אנס....
שי , ny  |  20.10.12
2.
בישראל אסור - אבל מצפצפים
בישראל יש איסור מזה שנים על ספאם טלפוני, אבל, כמו בכל עניין, אין אכיפה, ולכן מצפצפים. מדובר במספר מצומצם של קבלנים, שקל מאד לאתר ולטפל בהם, אבל איש אינו עוסק בכך. התוצאה: העסק פורח ויפרח יותר לקראת הבחירות. מתקשרים כשאנשים בבית, כלומר, ימי ששי בצהריים, בערבים עד מאוחר ומתי שבא.
יצחק  |  19.10.12
לכל התגובות