אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצצה אינטימית לחוות השרתים של גוגל

בשולי הרשת

הצצה אינטימית לחוות השרתים של גוגל

ענקית האינטרנט שחררה סדרת תמונות מחוות השרתים העצומות שלה ברחבי העולם - שמספקות הצצה חטופה אל התשתיות העצומות שמפעילות את מנוע החיפוש הפופולרי בעולם

21.10.2012, 11:00 | הראל עילם
גוגל החלה לחשוף במהלך השבוע האחרון פרטים הראשונים על חוות השרתים הענקיות שלה ברחבי העולם, שעד כה הוסתרו מהציבור. בין השאר, היא העלתה סרטון מפורט המתאר את תקני האבטחה המחירים במקום וכן צילמה חלק מהאתרים והפכה אותם לזמינים לסיור וירטואלי דרך שירות התמונות הפנורמיות סטריט-ויו.

בסך הכל, שמונה ממרכזי המידע הענקיים של גוגל צולמו, כולל המרכז בפינלנד, המקורר בעזרת המים הקפואים באזור הארקטי. לענקית החיפוש יש גם מרכזים בבלגיה וכמובן בארצות הברית, והיא מקימה היום רשת של אתרים נוספים בצ'ילה, טייוואן, סינגפור והונג קונג שיפרסו על פני מאות דונם, כולם נחשבים למרכזים עם מערכות קירור יעילות במיוחד.
לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: הצצה לחוות השרתים של גוגל (8 תמונות)

"מעט מאוד אנשים אי פעם ביקרו במרכזי גוגל, ומסיבה טובה: הפרטיות ואבטחת המידע שלכם הוא העדיפות העליונה שלנו, ואנחנו נעשה הכל על מנת להגן עליו", אמר אורס הולז, סמנכ"ל גוגל לענייני תשתית. בין השאר, הסרטונים שהציגה החברה מראה כי לאחר שהחברה מחליפה כונן קשיח פגום ממרכז המידע, היא לא רק מוחקת את המידע ומעבירה אותו דרך מגנט, היא גם משמידה את הכונן באופן פיזי על מנת למנוע אפשרות שיהיה ניתן לשחזר ממנו מידע.

התמונות ממרכזי המידע משקפות את התרבות הארגונית הפרועה של גוגל. בעוד שברוב מרכזי המידע הצינורות המעבירים מים, חשמל ואוויר קר מסומנים בצבעים שונים, צבעי הלוגו של גוגל - צהוב, ירוק, כחול ואדום בצבעי ניאון - נמצאים בכל מקום כאן, יחד עם דמויות מסרטי מלחמת הכוכבים, שולחנות פינג-פונג, שלטים משעשעים ועוד.

גוגל משרתת כמיליארד אנשים מדי יום, המבצעים יותר מ-5 מיליארד חיפושים. "לפני 14 שנים, המייסדים שלנו השתמשו בכמה שרתים פשוטים שנקנו בחנות עודפים וחוברו בצורה... יצירתית. גדלנו מאז" הוסיף הולץ בחיוך, שעיצב ותכנן את השרתים הראשונים האלו יחד עם סרגי ברין ולארי פייג'.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
תגובה ל 2 - כנס לקרא בבקשה.
הסיבה לכך שהמחשבים של היום קטנים היא ה"טרנזיסטור" ותו לו! הוא זה שהחליף את המתגים שידעו לבצע שתי פעולות בלבד : מחובר/לא מחובר. "0" "1" . אותם מאות מתגים שאיכלסו חדרי מחשבים ענקיים פשוט הוחלפו בטרנזיסטור קטן העושה את אותה פעולת המתגים ,ונמצא בכל "מעגל משולב" צ'יפ בשפה פשוטה. וככל שהוזלו עלויות הייצור של הטרנזיסטור כך גדל נפח הזיכרון של המחשב (טלפון,מצלמה, וכו'..) וכך שופרו ביצועי אותם מכשירים. הצעד הבא (שכבר נמצא תחת ידע לא מועט) הוא החלפת הטרנזיסטור בידע מולקולרי , כלומר במקום מתגים זעירים הנמצאים בתוך הטרנזיסטור , הידע יוטמע בטיפה ביולוגית אשר תכיל באופן ביולוגי את המידע. טיפה אחת כזו עשויה להכיל מאות ואלפי טרנזיסטורים = הקטנה נוספת ומשמעותית ביותר של כל מכשיר ממוחשב.
רז , ירושלים  |  21.10.12
לכל התגובות