אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באיחור של 7 שנים: כל תלמידי כיתות י' ילמדו בשנה הבאה חינוך פיננסי צילום: אביהו שפירא

באיחור של 7 שנים: כל תלמידי כיתות י' ילמדו בשנה הבאה חינוך פיננסי

אגף שוק ההון במשרד האוצר הציג מתווה עד לשנת 2018 של תוכנית לאומית לקידום חינוך פיננסי, בתקווה שזו תאושר בממשלה הבאה שתקום. בשנה הבאה ישתתפו גם בנות כיתה י' במגזר החרדי בתוכנית

22.10.2012, 12:39 | חן פונדק

נתוני הלמ"ס שפורסמו לפני חודש הצביעו כי 52% מהנשאלים העידו שנקלעו בשנה האחרונה למינוס. לפי יעדים שהציב אגף שוק ההון במשרד האוצר, בשנת 2015 מספר זה אמור לרדת ב-10%, זאת בשל תוכנית לאומית לקידום חינוך פיננסי. התוכנית הינה מתווה לחמש השנים הבאות עד יוני 2018.

קראו עוד בכלכליסט

ההחלטה לקדם את החינוך הפיננסי התקבלה בממשלה כבר ב-2005, ובעוד חמש שנים תיבחן התוכנית והאם יש צורך במקצה תיקונים. כמו כן מתוכננים שולחנות עגולים בהם יקבל משרד האוצר פידבק על התוכנית גם מגופים פרטיים.

שר האוצר יובל שטייניץ, צילום: עמית שעל שר האוצר יובל שטייניץ | צילום: עמית שעל שר האוצר יובל שטייניץ, צילום: עמית שעל

ההקצאה הראשונית לתוכנית היא בסך עשרה מיליון שקל. התקציב מיועד במיוחד לאתר ולטובת קמפיינים שיעלו ביוני 2013, אולם חלק מהתקציבים יגיעו מתוך תקציבים קיימים כגון העברת כלים פיננסים לחיילים משוחררים בצורה יעילה יותר מתוך תקציב הביטחון. תחילת השתלבות הציבור בתוכנית הפיננסית הינה כבר בשלב בתי הספר.

השנה מתקים פיילוט במספר כיתות י' ובשנה הבאה הוא יורחב לכל הארץ ולכיתות ד' ולאחריו גם לגנים. חלק מהשיעורים יהיו אינטרקטיביים וחלקם ישתלבו בתוך שיעור אזרחות ומולדת. משרד החינוך יקבע מה יהיה בכל שיעור ומי ילמד. אגף שוק ההון יהיה זה שיקבע את התכנים.

את הפיילוט ניתן יהיה לבחון בתוצאות מבחן פיז"ה 2012 שיתקיים בעוד כחודשיים, הבוחן גם אוריינות פיננסית, אולם מבחינת יעדי התוכנית הבחינה הרשמית תהיה בפיז"ה 2015. כיום תלמידי כיתה י' לומדים בהיקף של 10 שעות בכיתה ובהן הנושאים: תקציב, הבנק, יציבות מחירים, הלוואות, חסכונות, השקעות וחשבון סלולארי.

בנוסף, התוכנית כוללת התייחסויות לקהלי יעד מסוימים: עולים חדשים, בעלי הכנסה נמוכה, חרדים, נשים ובני מיעוטים.

בשנת הלימודים הבאה ישתתפו גם בנות כיתה י' במגזר החרדי בתוכנית לחינוך פיננסי. לי דגן המשנה לממונה על שוק ההון הסבירה את הבחירה בדרך זו: "במשפחות חרדיות הרבה פעמים האישה מנהלת את משק הבית. נשים בכלל גם לא אוהבות להתעסק בכסף למרות שיכולת העצמאות הכלכלית רבה יותר הים וצריך לראות איך מפצחים את זה".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לכל מי שנגד חינוך פיננסי, תחשבו על זה
חלק גדול מהחיים שלנו מושפעים מכסף, בין אם נכיר בזה ובין אם לא. סקר שמתפרסם עכשיו בכלכליסט אומר ש45% מהאנשים לא גומרים את החודש. חלקם אולי באמת עניים, אבל יש הרבה שפשוט לא מבינים מה זה כסף, איך חוסכים, מה זה ריביות וכו', ובמקום לחסוך לעתיד מפרנסים את הבנקים ודומיהם. לאנשים כאלה חינוך פיננסי יכול מאוד לעזור
שלומי  |  04.11.12
5.
חינוך טוב
חינוך להתנהלות כלכלית הוא דבר מבורך. אנו חיים בעולם שההתנהלות בו מחייבת הבנה בתחום. אבל על פי איזה שיטה ילמדו את התלמידים? על פי מה? על פי השיטה הקיימת? הרי כל אידיוט מבין שהיא אינה נכונה ומביאה אותנו למשברים. אז מה הם מתכוונים ללמד את התלמידים בדיוק? שכסף זה דבר טוב? יופי. עכשיו כאב לשלושה ילדים אני רגוע.
תמיר שו  |  25.10.12
3.
נייצר עוד כמה מורעלים לכסף?
האם זה באמת מה שחסר לחברה שלנו,עוד כמה מומחים מטעם עצמם שלהוטים לעשות כמה שיותר כסף?עוד כמה שרואים בכסף את האלוהים החדש ששולט בחייהם באופן מוחלט והם נכונים לעשות כל מה שנדרש על מנת להשיג אותו גם עם זה אומר לדרוך על גופות? אולי כדאי להכניס מקצוע לימודי חדש שיקרא "מטרת הקיום האנושי" או אולי "איך להיות אדם" "בשרות הבריאה" או משהו כזה...זה יתרום לחברה הרבה יותר מעוד כמה שמבינים בכסף התרומה תהיה גדולה באופן מפתיע..השאלה היא רק מי ילמד את המקצועות האלה?...
יוסי אנטה , בת חפר  |  23.10.12
לכל התגובות