אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדש בשוק הניאוף: אפליקציית סיוע לבוגדים שהופכת לכלי ריגול צילום: shutterstock

דו"ח טכנולוגי

חדש בשוק הניאוף: אפליקציית סיוע לבוגדים שהופכת לכלי ריגול

יישום אנדרואיד שמאפשר לכם להסתיר הודעות ושיחות מבני הזוג יכול לשמש גם לחשיפת נואפים, עיתוני ברזיל יוצאים בהמוניהם מגוגל News, וכתב מתעד את עצמו מצייץ מהלוויה של חבר - מעשה מכובד וראוי, לטענתו

22.10.2012, 14:41 | יוסי גורביץ

אפליקציה לנואפים הזהירים

שוטר מפלורידה, שהתעצבן לאחר שחברו הפסיד במשפט גירושין מכוער בגלל הודעות טקסט ששלח למאהבת שלו, יצר אפליקציה בשם CATE. המטרה שלה פשוטה מאוד: לאפשר לנואפים ולנואפות להמשיך לבגוד בבני הזוג מבלי לחשוש שההתכתבויות והשיחות שלהם ייחשפו. CATE שומרת הודעות ושיחות בצורה נסתרת, שרק בעליו יוכל לראות. האפליקציה זמינה בינתיים רק לאנדרואיד. לא בגלל שמשתמשי האייפון נוטים להיות נאמנים יותר, חס וחלילה. פשוט בעולם יש פחות או יותר 4 מכשירי אנדרואיד על כל מכשיר iOS.

לכאורה, סיפור הצלחה: הטכנולוגיה המודרנית פתרה בעצמה את הבעיה שהיא יצרה והפרפרים יכולים להמשיך לקנן להם באושר במלונות זולים ושאר אתרי ניאוף. יש רק בעיה אחת קטנה: אפליקציית CATE הופכת בקלות לכלי ריגול.

אל תדאגי, הוא בחיים לא יעלה עלינו. יש לך את האפליקציה הזאת, לא?, צילום: shutterstock אל תדאגי, הוא בחיים לא יעלה עלינו. יש לך את האפליקציה הזאת, לא? | צילום: shutterstock אל תדאגי, הוא בחיים לא יעלה עלינו. יש לך את האפליקציה הזאת, לא?, צילום: shutterstock

שים יד לכמה דקות על הסמארטפון של אהובתך הבוגדנית, מה שלא רציך להיות מסובך מדי אם אתה בעל קנאי, והתקן עליו את CATE כשאתה שומר לעצמך את ההרשאות. האפליקציהתשמור עבורך את ההודעות שבת זוגך מוחקת, ואת שיחות הטלפון שהיא לא רוצה שתראה.

כאן עולה נקודה קוצנית משהו: פעולה כזו עשויה להיות מנוגדת לחוק. על פניו, התקנה של אפליקציה לא רצויה על מכשיר של מישהו אחר בהחלט יכולה להיחשב להאזנת סתר - בוודאי אם מאחוריה עומדת כוונת ריגול. בישראל זה להגיע גם לחמש שנות מאסר. מצד שני, בישראל אין דוקטרינת "פרי אסור" משפטית, או במילים אחרות: זה שמידע הושג בצורה לא חוקית, לא מונע ממנו מלהיות ראיה קבילה ולהוות כלי שימושי בתביעות גירושין למיניהן. לצד CATE, ישנן עוד לא מעט אפליקציות סיוע לבוגדים. מסתבר ששוק הניאוף פורח.

מצד שני, יש קצת צדק פואטי בכל זה - שאותו יישום שמשמש להסתרת מידע יכול באותה מידע לחשוף אותו. השאלה היא רק מי מבני הזוג הוא יותר "טכנולוגי".

רוצה את המידע שלנו? שלמי

העיתונים בברזיל, בצעד מעורר הערכה, פעלו (כמעט) כגוש אחד והודיעו - 154 מהם, שחברים באיגוד העיתונים הלאומי - שהם מושכים את האתרים שלהם מגוגל News. הם מייצגים 90% מהעיתונים בברזיל.

למה? בגלל הבעיה העתיקה של גוגל News: היא מציגה למשתמשים את הכותרת ופסקת הפתיחה של הכתבה. לחלק ניכר מהקוראים אין צורך במידע נוסף והם עוצרים שם. המשמעות, אומרים העיתונים הברזילאים, היא שגוגל מקבל מהם תוכן בחינם ומשתמשת בו כדי לקדם את עצמה - ולא אותם. הם הגיעו למסקנה שהעסקה הזו לא שווה להם. מבחינתם, אם גוגל רוצה תוכן, שתפתח את הארנק העצום שלה.

גוגל לא רוצה לשלם, צילום: בלומברג גוגל לא רוצה לשלם | צילום: בלומברג גוגל לא רוצה לשלם, צילום: בלומברג

גוגל, כמובן, לא מתכוונת לעשות שום דבר כזה. היא אומרת שהדרישה של העיתונים מקבילה לדרישה למסות נהג טקסי על כך שהסיע תיירים לאכול. יש לציין שהתגובה של גוגל מתונה ביחס: כשהעיתונים הצרפתים ניסו לעשות משהו דומה, גוגל הודיעה חד וחלק שאם היא תידרש לשלם עבור גישה לתוכן של העיתונים, היא תמחק את העיתונים מתוצאות החיפוש העיקריות שלה. זה לא איום סרק: גוגל כבר עשתה זאת כשעיתונים בלגים ניצחו אותה בבית המשפט. אני, במקום רשות ההגבלים העסקיים של האיחוד האירופי, הייתי יוצא מיד לחקור את התמנון העליז מאמריקה.

רפלקסיביות בפעולה

העיתונאי מת'יו אינגרם צייץ באובססיביות מהלוויית חבר שלו, ואחר כך כתב על החוויה. הוא הסביר שלהרבה אנשים זה עשוי להיראות כמו חוסר כבוד כלפי החבר החדש במקהלה השמיימית, הבעל החדש של נכס חקלאי, זה שעתה בעט בדלי וכן הלאה - אבל מבחינתו מדובר בצורה הטובה ביותר של הענקת כבוד לאדם שהכיר ואיננו עוד.

אבל דיגיטלי בשידור ישיר - לגיטימי או מעליב?, איור: ליאב צברי אבל דיגיטלי בשידור ישיר - לגיטימי או מעליב? | איור: ליאב צברי אבל דיגיטלי בשידור ישיר - לגיטימי או מעליב?, איור: ליאב צברי

יתר על כן, מסתבר שאינגרם לא לבד בעמדה הזו. הוא מציין בפוסט שלו שהוא קיבל לאחר מכן שורה של תגובות חיוביות מצד אנשים שאמרו שהם עצמם לא יכלו להגיע ללוויה, אבל שמחו לראות את הציוצים, משום שהדבר אפשר להם לחוש כאילו אכן היו שם. ובכן, לא יודע איך לומר את זה, אבל אם זה לא היה מספיק חשוב עבורם כדי להגיע, מותר לתהות עד כמה הרגש הזה אותנטי.

מצד שני, נראה שהמנוח עצמו דווקא לא היה מתנגד. מדובר באיש פרסום, שהיה מחלוצי השימוש בטוויטר ובעל עניין ער במדיה חברתית. כשיבוא זמנו של עבדכם הנאמן לשכב עם אבותיו, אנא הגבילו את עצמכם לציוצים אחרי הטקס. רצוי בנוסח "כמה טוב שזה נגמר".

קצרצרים

1. דיווח מחפירות מלחמת הפטנטים: סמסונג, שהצליחה ביפן להביס את אפל כשזו טענה שהיא מעתיקה את הגרואטות שלה, נחלה כשלון במולדת הסושי כשבית המשפט שם סירב, פעמיים, למנוע את מכירת האייפונים. בית המשפט קבע שהאייפון שונה מספיק מהגלקסי ואיין שום סיכוי שמישהו יתבלבל ביניהם. סמסונג היתה כנראה שמחה מאוד אם בתי הדין בארה"ב היו חושבים כך.

בתמונה: אייפון חמ.. לא, רגע. זה גלקסי S3, צילום: שי ענבל בתמונה: אייפון חמ.. לא, רגע. זה גלקסי S3 | צילום: שי ענבל בתמונה: אייפון חמ.. לא, רגע. זה גלקסי S3, צילום: שי ענבל

2. לידיעה אחרת מהארץ שגודזילה הכי אוהבת: חברת הסלולר המובילה ביפן, NTT Docomo, מציעה למשתמשים אפליקציה שתאפשר להם לבצע תרגום סימולטני של שיחות. המשתמשים ידברו איש איש בשפתו - בינתיים האפליקציה תומכת בתרגום מיפנית וליפנית של אנגלית, סינית מנדרינית, וקוריאנית, אם כי שפות אחרות צפויות להצטרף בעתיד. האפליקציה זמינה בינתיים למכשירי אנדרואיד בלבד, אם כי דוקומו מקפידה להדגיש שניתן יהיה ליצור אפליקציה לכל מערכת הפעלה, משום שאת עיקר העבודה עושים שרתי הענן שלה. חברות הסלולר הישראליות לא התייחסו פומבית לפיתוח, אבל אחד הבכירים שלהן בטח אמר "להשקיע בפיתוח למען הצרכן? היפנים והשטויות שלהם".

3. מפרסמים ואנשי SEO (אופטימיזציית מנועי חיפוש) מתלוננים שבשנה האחרונה, גוגל מסתירה יותר ויותר מידע שפעם סיפקה: את מחרוזת החיפוש שבעקבותיה הגיעו המשתמשים לאתרים השונים. זה היה יכול להיות דבר טוב (כל מידע שלא מגיע למפרסמים הוא חדשה טובה) אבל הוא הופך לחיובי פחות כשמסתבר שגוגל מעבירה את המידע הזה, כשאתה מקליק על המודעות שלה. גוגל אמרה שהמטרה של השינוי היא להגן על הפרטיות של המשתמש. כנראה שאם אתה מקליק על מודעה שלה, ויתרת על חלק מהפרטיות שלך.

4. מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט, חלונות 8, תושק רשמית ביום שישי, ונשמעו לא מעט תלונות ברשת על כך שאנשים יצטרכו ללמוד מערכת הפעלה חדשה לגמרי, ושמערכת ההפעלה החדשה "מבלבלת" ובכן, ילד בן שלוש בשם ג'וליאן כבר השתלט עליה. אם הוא יכול, אולי כל אחד יצליח.

5. מנכ"ל פינטרסט אמר השבוע שכל מה שהחבסרה שלו היתה צריכה כדי לגדול למימדים האימתניים שלה כרגע הוא מספר קטן יחסית, כ-3,000, של משתמשים שהתלהבו ממנה מספיק כדי להפיץ אותה לכל עבר. החברה עודדה את התהליך הזה וארגנה מפגשים של משתמשים, כשהיא דוחה את הקריאות שהגיעו משאר חברות עמק הסיליקון לשכור יותר מהנדסים ולבנות את המוצר מחדש. כמובן, קריאות כאלה הגיוניות לגמרי כשהן מגיעות ממקום שמאוכלס במהנדסים. מפתיע, אבל נראה שהם לא תמיד הכרחיים להצלחה.  

• "דו"ח טכנולוגי" בכל יום בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו בתיבה השישית)

לטורים הקודמים של "דו"ח טכנולוגי" - dailytech.calcalist.co.il.

ל-RSS של "דו"ח טכנולוגי"

תגיות