אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח טכנולוגי: ארה"ב לא סומכת על הצבעה דיגיטלית בבחירות צילום: shuterstock

דו"ח טכנולוגי: ארה"ב לא סומכת על הצבעה דיגיטלית בבחירות

נסיגה בשימוש במכונות הצבעה בארה"ב, אפל מתעללת בעובדיה כדי למנוע הדלפות שמקורן בנקמה סינית מתוקה, 88% מהתמונות המיניות שאנשים שולחים ברשת מגיעות לאתרי פורנו ואמזון מתעמרת במשתמשת

23.10.2012, 15:00 | יוסי גורביץ

מכונת הצבעה ממוחשבת? לא, תודה

האמריקאים יילכו לקלפיות בעוד שבועיים, ויבחרו נשיא, סגן נשיא, ערימה של מושלים, את כל חברי בית הנבחרים ושליש מחברי הסנאט. בניגוד לאוטופיות של הצבעות דיגיטליות או באמצעות הרשת, ברוב המדינות בארה"ב הבחירות יתבצעו באמצעות נייר. זו נסיגה, ונסיגה חיובית, מהמודל של השנים האחרונות.

אובמה ורומני. יצביעו להם בדרך הישנה?, צילום: בלומברג, איי אף פי אובמה ורומני. יצביעו להם בדרך הישנה? | צילום: בלומברג, איי אף פי אובמה ורומני. יצביעו להם בדרך הישנה?, צילום: בלומברג, איי אף פי

לעולם לא נדע מה קרה באוהיו ב-2004 והאם ג'ורג' וו. בוש, שהפסיד כזכור בבחירות של 2000, זייף את הבחירות ההן. היו טענות שהאקרים התעסקו עם מכונות ההצבעה של חברת Diebold, שהמכונות עצמן לא סיפקו אישור לביצוע ההצבעה כך שלא ניתן היה לדעת כמה הצבעות לגיטימיות בוצעו בפועל ועוד. בנוסף, העובדה שמנהל דיבולד היה אחד מאנשי הקמפיין תרמה רבות לתלונות אלה.

דיבולד עדיין מוכרת מכונות הצבעה, אבל אחרי הפיאסקו של 2004 היא שקלה ברצינות לצאת מהתחום, שגרם לה נזק יח"צ ניכר. ב-2008, התלוננו 16 מצביעים במערב וירג'יניה שהם הצביעו עבור אובמה, אבל המכונה רשמה את ההצבעה שלהם כתומכת בג'ון מקיין. המממ.

חוקרי אבטחה כבר מצאו שדי בווירוס אחד על כרטיס זיכרון אחד כדי לפגוע במאות אלפי מכונות הצבעה, והתוצאה היא שברוב המדינות בארה"ב חזרו להשתמש בנייר. אמנם נייר שנסרק אופטית, אבל כזה שנותן למצביע רישום של ההצבעה שלו ומאפשר, במידת הצורך, ספירה חוזרת. הצבעה דיגיטלית באמצעות צגי מגע? לא בקרוב.

מאחורי מסך הברזל

אפל צפויה להכריז הערב (ג') על שורה של גרוטאות חדשות. מה יהיה שם? הנה הניחוש שלי: אחרי שהעתיקה ממתחרותיה את הרעיון לסמארטפון גדול יותר, היא תחקה אותן שוב ותציג טאבלט קטן יותר. אחר כך היא תגיש נגדן תביעות פטנטים ותטען שהן פוגעות ביזמות.

במקביל, מגיעים דיווחים מהרפובליקה הדמוקרטית העממית של קופרטינו, שם מתלוננים עובדי אפל על כך שככל שיש יותר הדלפות מידע, כך מתהדק יותר משטר האבטחה הפסיכי גם כך שהם צריכים לחיות בו. כל מי שעובד על אב טיפוס של גרוטאה חדשה נאלץ לשוטט איתה ברחבי קופרטינו כשהיא מכוסה בבד שחור. אלו שמותר להם לקחת את הגרוטאה אל מחוץ לרפובליקה העממית מתחייבים לשורה של הגבלות ניכרות (הראשונה בהן היא בטח "אל תשכחו את המכשיר בפאב", לאור ניסיון העבר).

כל זה לא עוזר ולא יעזור: ההדלפות, מדליפים עובדי אפל בלהט, בכלל לא מגיעות מהם. הן מגיעות מהאנשים שאשכרה מייצרים את הגרוטאות, קרי עובדים סינים. לאלה אין שום אינטרס לשמור על הסודיות של אפל, כי הם עובדים שעות מטורפות עבור שכר נמוך. אז אם הם יכולים לעשות כמה זלוטס על ידי הדלפה, מה שגם ידפוק את המעביד הלא הוגן שלהם, אז למה לא?

אל תעלו תמונות עירום שלכם לרשת

 

המדור עסק כמה וכמה פעמים בתופעה הבעייתית של סקסטינג, קרי שליחת תמונות מיניות באמצעות הודעות טקסט או שירותים מקוונים - תופעה שרווחת בעיקר בקרב מתבגרים. מה הבעיה פה? שגם אם נשלחה ההודעה לנמען הנכון, אי אפשר לדעת מה הוא יעשה איתה. בנוסף, קיים הסיכון שגם השולח וגם הנמען יואשמו בהפצת פורנוגרפיית קטינים - כן, על אף שמדובר בתמונות שלהם עצמם. וזה סוג של רישום פלילי שפשוט לא נמחק. המשמעות היא שמשחקים של ילדים שמגלים את המיניות שלהם יכולים להרוס להם את החיים.

אז עכשיו מסתבר שיש בעיה נוספת. באופן בלתי מפתיע, מסתבר שאם מישהו או מישהי מעלים תמונה שלהם לרשת בלבוש חושפני, התמונה הזו מתגלגלת ברוב המקרים - 88%, על פי מחקר שנעשה לאחרונה - לאתרי פורנו שמתמחים בתמונות חובבניות של צעירים.

ברגע שהתמונה עלתה לרשת אין עליה שום שליטה יותר, וכל שרץ מזיל ריר יכול לעשות איתה מה שהוא רוצה. מדובר במספר עצום של תמונות: בתקופה של כחודש זוהו יותר מ-12 אלף מהן. היכולת להסיר אותה מהרשת מוגבלת: כדי לדרוש את הסרתה, צריך לספק הוכחה שהמצולם או המצולמת הם קטינים. זה לא פשוט. ראוי גם לציין שחלק ניכר מהתמונות הללו מגיעות מפרופילי פייסבוק. עוד משהו "להודות" עליו למארק צוקרברג.

לאחרונה היה מקרה שבו צעירה קנדית, אמנדה טוד, שמה קץ לחייה אחרי שתמונות שלה נפלו לידי רשת פדופילים שסחטה אותה ובני גילה, שלעגו לה. זה לא חייב להסתיים כך. הזהרו מהסוטים ומהצוקרברגים שמסייעים להם, וזכרו: אף אחד עוד לא הצטער על משהו שהוא לא פרסם. יש דברים שלא צריך ולא רצוי לחלוק. גם אם זה אומר שלפייסבוק יהיו כמה פחות שנקלים.

התעמרות לא ברורה

יום אחד קמה האזרחית לין וגילתה שמבחינת אמזון, היא הפכה לשרץ ענק.

לין, אשה נורבגית, רכשה קינדל והעמיסה עליו מכל טוב מחנות הספרים הדיגיטליים של אמזון. לפתע, בלי שום הודעה מוקדמת - כך, על כל פנים, לפי לין - חשבון אמזון הבריטי שלה נמחק וכל הספרים שהיא רכשה (שכרה, אם לדייק) הפכו לבלתי נגישים.

ריי ברדבורי טעה - לא צריך לשרוף ספרים, יותר פשוט למחוק אותם, צילום: בלומברג ריי ברדבורי טעה - לא צריך לשרוף ספרים, יותר פשוט למחוק אותם | צילום: בלומברג ריי ברדבורי טעה - לא צריך לשרוף ספרים, יותר פשוט למחוק אותם, צילום: בלומברג

כשלין ניסתה לברר מה לעזאזל קרה כאן, היא נתקלה בקיר חסום. משירות הלקוחות של אמזון נמסר לה כי החשבון שלה קשור לחשבון אחר שנסגר בשל עבירה על תנאי השימוש. במה מדובר בדיוק, אף אחד לא יודע. על פי השערות של משתמשים אחרים, לין השתמשה בכתובת מזויפת בבריטניה כדי לרכוש שם ספרים שלא זמינים בנורבגיה – טכניקה נפוצה למדי בקרב משתמשי קינדל.

מאוחר יותר, דוברת אמזון אמרה בתגובה שהעובדה שהחברה מוחקת את החשבון של מישהי לא צריכה למנוע ממנה גישה לספרים שהיא כבר רכשה, ושאם יש בעיה, יש לפנות לשירות הלקוחות. מה שלין, כזכור, כבר עשתה.

כל זה מזכיר באופן מעורר אי נוחות את התקרית שבה אמזון מחקה מספר ספרים מחשבונות של משתמשים – אירונית, מספריו של ג'ורג' אורוול – ב-2009. אז החברה התנצלה ואמרה שהיא תשתדל שלא למחוק ספרים בעתיד. מהמקרה של לין עולה שהיא לא משתדלת מספיק.

קצרצרים

1. הודו ניצבת בפני בעיה: מספר משתמשי הסלולר שלה מתקרב במהירות למיליארד, מה שיוצר עומס על זמינות מספרי הטלפון - הם עדיין משתמשים רק בעשר ספרות. בקרוב לא יהיו מספיק מספרי טלפון סלולריים. מספר התושבים בהודו נאמד בכ-1.24 מיליארד, וקצב צמיחת שיעור חדירת הסלולר שם מהיר במיוחד. בממשלה כבר שוקלים הוספה של ספרה אחת – או, ליתר בטחון, שתיים – כדי לאפשר עוד מספרי טלפון. כשלב ראשוני, רוצים שם למחוק את כל מספרי הטלפון הלא פעילים – זה צריך לקנות לחברות הסלולר ההודיות איזה חצי שנה כדי להתמודד עם הבלגאן של מעבר המוני לשיטה של 11 או 12 ספרות.

בהודו חסר חשמל, מים זורמים ומספרים פנויים. אנחנו במדור ממליצים על השיטה האלגברית, צילום: סי די בנק בהודו חסר חשמל, מים זורמים ומספרים פנויים. אנחנו במדור ממליצים על השיטה האלגברית | צילום: סי די בנק בהודו חסר חשמל, מים זורמים ומספרים פנויים. אנחנו במדור ממליצים על השיטה האלגברית, צילום: סי די בנק

2. מעריצי רשת האינטרנט נוהגים לטעון שהיא מקור המידע הגדול בעולם, מה שנכון, ושעל כן אין צורך במקורות מידע נוספים, שזה בולשיט. אם אתה רוצה לכתוב משהו רציני או לקרוא משהו עמוק, אתה עדיין צריך ספרים, ועדיין אין תחליף לספריה ציבורית טובה. הנחת היסוד היא שעם עליית הרשת, חלה ירידה בביקור בספריות. כפי שמעידה ההצלחה המסחררת של ספרים דיגיטליים – "אף אחד לא קורא יותר," אמר נביא השקר סטיב ג'ובס על הקינדל, שנתיים לפני שניסה להעתיק אותו – אנשים עדיין רוצים ספרים. וגם רוצים בספריות: לפי הנתונים המפתיעים של מכון הסקרים Pew, צעירים בגילאי 16 עד 29 ממשיכים להגיע לספריות – 60% מהם אמרו שהם עושים זאת בעקביות. ובעוד שרןב האמריקאים שקוראים ספרים דיגיטליים עושים זאת באמצעות מחשב אישי (55%) או טלפון חכם (41%), ורק 23% השתמשו בקורא אלקטרוני כמו הקינדל, או (16%) בטאבלט.

3. עוד מכה ל-RIM: יצרנית הבלקברי האומללה נהגה לספק את המכשירים שלה, בין השאר, לממשלת ארצות הברית. עכשיו מודיעה סוכנות ההגירה והמכס של ארה"ב, חלק מאימפריית המחלקה להגנת המולדת, שהיא מוותרת על הבלקברי ומעתה היא תשתמש באייפון. הסוכנות, שיש לה 17,600 מועסקים, אמרה שהיא השתמשה בבלקברי בנאמנות במשך שמונה שנים, אבל שמוצרי החברה "לא עומדים עוד בדרישות הטכנולוגיה הסלולרית של הסוכנות." אאוץ.

4. דיווחנו ביולי 2011 על כך שתושבי איסלנד עיצבו לעצמם חוקה באמצעות הרשת, כאשר קבוצה קטנה של אזרחים מנסחת אותה תוך השענות על משוב בלתי פוסק מעמיתיהם. החוקה הקודמת נשענה על זו של דנמרק, השליטה הקולוניאליסטת לשעבר (כן, כן). בתחילת השבוע הלכו האיסלנדים למשאל עם, ובו הם נשאלו בין השאר האם הם רוצים את הצעת החוקה שנכתבה ברשת כבסיס לחוקה שלהם. שני שלישים אמרו שכן. יצוין שבשנה האחרונה, מדינה קטנה במזרח הים התיכון שאין לה כל חוקה לא עשתה שום צעד ניכר לקראת כתיבתה של כזו.

5. סמסונג יצאה לפני מספר שבועות במודעה שלועגת לאייפון ולמעריציו. המודעה כללה בין השאר את תלונה על כך שאפל מכריחה את המשתמשים להשתמש במתאם חדש ויקר, ופנאפל עונה בתגובה ש"כן, אבל הם מייצרים את המתאמים המגניבים ביותר." השורה הזו, אומרת סמסונג בגאווה, כמו גם מספר שורות אחרות בפרסומת, נלקחו ישירות מלעג של אנשים אמיתיים לגרוטאה של אפל בטוויטר. מסתבר שהיו כמה מאות אלפי ציוצים כאלה, וסמסונג מתארת את עצמה כעת כ-Vox Populi.

• "דו"ח טכנולוגי" בכל יום בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו בתיבה השישית)

לטורים הקודמים של "דו"ח טכנולוגי" - dailytech.calcalist.co.il.

ל-RSS של "דו"ח טכנולוגי" 

תגיות