אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גבי רוטר נגד הקניונים: "הקבוצות הגדולות מנצלות את כוחן"  צילום: עמית שעל

גבי רוטר נגד הקניונים: "הקבוצות הגדולות מנצלות את כוחן"

מנכ"ל קסטרו בכנס שוכרים של ביג: "בחלק מהקניונים שכר הדירה אינו ריאלי ביחס למכירות". הראל ויזל, בעלי פוקס: "הקניונים התבלבלו. אף אחד לא הולך לקניון בגלל מיזוג האוויר. הצרכנים הולכים בגלל המותגים"

23.10.2012, 14:33 | אורנה יפת

"אנחנו נמצאים בחוזים ישנים בקניונים ונמצאים בידיים של קבוצות קניונים. נאלץ בשלב מסוים להחליט איזה קניונים אנחנו עוזבים לטובת קניונים אחרים", כך אמר גבי רוטר, מנכ"ל משותף בקסטרו, בכנס שוכרים של ביג.

קראו עוד בכלכליסט

"יש לנו אפשרות במציאות של היום להשיג תנאים טובים יותר מאלה של לפני עשר ועשרים שנה. המותגים הבינלאומיים קיבלו תנאים מפליגים לעומת אלה שאנחנו היינו מורגלים אליהם בעבר בחוזים שלנו. כיום בחלק מהקניונים שכר הדירה אינו ריאלי ביחס למכירות. אנחנו מוכרים אופנה וכל עונה זה צרה חדשה ולכן נהיה חייבים להיכנס למרכזים חדשים ולשפר את שכר הדירה. גם בגלל שהרווחיות הגולמית שלנו לא מאפשרת לשלם את שכר הדירה ששילמנו בעבר. קניונים בהם שכר הדירה מגיע ל-15% מהפדיון הם קניונים שאני צריך למצוא להם תחליף. בזמנו העומס האפקטיבי היה 8%".

לדברי רוטר, "יש היום שתי קבוצות קניונים מובילות ובמידה מסוימת יש ניצול של כוחן, גם אם לא באופן פורמלי. בואו לא נהיה נאיבים".

איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל, אמר כי הנהלת הרשת פנתה לכל מנהלי הקניונים בדרישה לחדש את המו"מ בנושא שכר הדירה. "שיבינו שהכללים השתנו", אמר אברכהן. "עד לא מזמן רצנו להשיג כל חנות בכל קניון ושילמנו מחירים גבוהים".

הראל ויזל, בעלי קבוצת פוקס, טוען כי הקניונים "התבלבלו". לדבריו, "אף אחד לא הולך לקניון בגלל מיזוג האוויר או הארכיטקט שעיצב אותו. הצרכנים הולכים בגלל המותגים שנמצאים בו. הם עושים את הקניון. במידה ולא תהיה הצדקה כלכלית לשבת בקניון, הקניון לא יהיה אותו קניון. יש קניונים מסוימים ששכר דירה מהפדיון הגיע למצב בו אי אפשר להרוויח כסף. גם אנחנו עזרנו בזה".

יקי ודמני, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, בעלת רשתות שקם אלקטריק, מחסני חשמל וכעת גם אייס אוטו דיפו אמר כי חנויות החשמל יצאו מהקניונים בגלל שכר הדירה הגבוה. "היום באף קניון אין חנות חשמל", אמר. "ברחנו משם. אנחנו הרבה יותר קרובים לרווחיות התפעולית לענף המזון.  גם התופעה בה מרכזים מאפשרים לשש או שבע חנויות חשמל להיות בסמוך אחת לשנייה היא מסוכנת שתרסק את שוק החשמל".

"אנחנו מרגישים שצריך להתאמץ הרבה יותר"

רוטר אמר כי יש היום תחושה בחברה שצריך להתאמץ יותר "כדי להשיג תוצאות שהשגנו בעבר. יש שחיקה בסיסית ברווחיות שלנו ואם נוסיף את העלייה בשכר העבודה בגלל הרגולציה ועליית דמי הניהול, התוצאות פחות טובות".

לדברי ויזל, "שוק האופנה השנה לא צמח. הוא ב-0%. לאנשים זה נראה לא רע אבל זה נורא כי יש אינפלציה, שכר העבודה עלה, ארנונה עלתה ואני לא מכיר הרבה עובדים שלא רוצים פעם בכמה שנים העלאה בשכר וכל זה שוחק את הרווחיות. דמי ניהול צמודים למדד ופעם בשנה אנחנו מקבלים מכתב מהנהלות הקניונים על עליית דמי ניהול. אני מקבל טלפונים ממנהלי קניונים טובים שהציעו לי חנויות של חברות טובות ואני יודע שהציעו אותם לאחרים גם כן. איפה שלא יהיה שכר דירה שפוי ימצאו נכסים ריקים. הפראיירים התחסלו".

צביקה לוינסון, מנכ"ל HDL, קרא לחברות האופנה להתארגן ולעשות סוף עונה מסודר כמו באירופה, בתאריכים מוגדרים.

תגיות

54 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
אופנת פוקס היא לא ספורט לא אלגנט לא ליום יום ולא לערב.האיכות ירודה וברמת casual, ויותר מדי basic
אם לא ייעשה שידוד מערכות רציני וסקר שוק עדכני ומקיף , לא ירחק היום והרשת הזאת תעשה את פרפוריה האחרונים ולאו דוקא בגלל השכירות הגבוהה בקניונים. היא פשוט לא תוכל להתחרות ברשתות האחרות כי אין לה ייחוד, אפיון ותג איכות.
לא ברי תחרות  |  24.10.12
51.
בלה בלה בלה אז השנה לא היה לך 15 מיליון שח בבנק בחשבון האישי צא לרחובות כמו בפיקסלים שלך
תעשה חניות ברחובות בימקום לדבר דיבורים על קניונים כמה יקר קמה הם גובים כסף חנות ברחוב אדון רוטר צא לרחוב יש עכשיו חנויות אתה ואראל ויזל רחוב אדוני רחוב שם אין לך חוזה על המחזור שלך ולא דמי ניהול ולא קנס על חנות שלא פתחה ב 10 בבוקר בהצלחה בלי בחיות אויויו
גידי , תל אביב  |  23.10.12
לכל התגובות