אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח: הפערים הכלכליים בכדורגל האנגלי צפויים להתרחב צילום: איי פי

דו"ח: הפערים הכלכליים בכדורגל האנגלי צפויים להתרחב

הסכמי זכויות השידור חילקו את הכדורגל האנגלי לקבוצות "שיש להן" למול הקבוצות "שאין להן". מועדונים מחוץ לפרמיירליג מתקשות לשרוד

24.10.2012, 12:35 | סוכנויות הידיעות

קבוצות הכדורגל האנגליות מסכנות את ההישרדות שלהן בכך שהן מוציאות סכומים גבוהים של כסף בניסיון לזכות במקום בפרמיירליג הרווחית, כך חושף דו"ח שפרסמה חברת ראיית החשבון PKF.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי צ'רלס ברנט, שעומד בראש חטיבת עסקי הכדורגל ב-PKF, הסכמי זכויות השידור חילקו את הכדורגל האנגלי לקבוצות "שיש להן" למול הקבוצות "שאין להן", וקשה יותר ויותר לקבוצות מחוץ לפרמיירליג להימנע מהפסדי כסף. "קבוצות רבות מחוץ לפרמיירליג מתנדנדות בין הישרדות ופשיטת רגל", הוסיף ברנט.

שחקן בלקבורן רוברס מהליגה השנייה. הפער בין הפרמיירליג ושאר הליגות צפוי להתרחב אף יותר בעונה הבאה, כאשר יכנס לתוקף חוזה שידור מקומי חדש בשווי מיליארד ליש"ט, צילום: איי אף פי שחקן בלקבורן רוברס מהליגה השנייה. הפער בין הפרמיירליג ושאר הליגות צפוי להתרחב אף יותר בעונה הבאה, כאשר יכנס לתוקף חוזה שידור מקומי חדש בשווי מיליארד ליש"ט | צילום: איי אף פי שחקן בלקבורן רוברס מהליגה השנייה. הפער בין הפרמיירליג ושאר הליגות צפוי להתרחב אף יותר בעונה הבאה, כאשר יכנס לתוקף חוזה שידור מקומי חדש בשווי מיליארד ליש"ט, צילום: איי אף פי

"המתח הזה בולט במיוחד בצ'מפיונשייפ (הליגה השנייה) שבה קבוצות רבות מהמרות על ההישרדות שלהן לטובת סיכוי להיכנס לארץ המובטחת של הפרמיירליג", הוא אומר. על פי הדו"ח עולה כי שני שליש מהקבוצות לא מצפות להשיג רווח בתקופת החשבונאות הקרובה, זאת במידה ולא כוללים את תשלומי ההעברות של השחקנים.

ממצאי הדו"ח נובעים מסקר בקרב המנהלים הפיננסיים של 62 קבוצות באנגליה ובפרמיירליג הסקוטית. ל-PKF יש ניסיון ישיר בהתמודדות עם ההשלכות של קריסת קבוצת כדורגל. מפרקים מטעם החברה מנהלים מאז פברואר את פורטסמות' מוכת החובות. הקבוצה הורדה מהצ'מפיונשייפ בסוף העונה שעברה, וכיום מתנהלים מגעים מול שני קונים פוטנציאליים.

הפער בין הפרמיירליג ושאר הליגות צפוי להתרחב אף יותר בעונה הבאה, כאשר יכנס לתוקף חוזה שידור מקומי חדש בשווי מיליארד ליש"ט בעונה למשחקי הליגה הבכירה, עלייה של 70% מהשווי של החוזה הנוכחי. הקבוצות הגדולות בפרמיירליג מושכות גם עניין מצד משקיעים זרים המעוניינים בעושר של הפרמיירליג.

קבוצה של משקיעים מכווית רכשה בתחילת השנה את אלופת אירופה לשעבר נוטינגהאם פורסט, בעוד שלידס יונייטד נמצאת בשיחות רכישה עם חברת ההשקעות GFH קפיטול מדובאי. "יש פה הזדמנות לקנות את הכנסות הפרמיירליג במחיר מבצע", אומר ברנט בנוגע להטבות למשקיעים בקבוצות הפרמיירליג המצליחות.

הקבוצות שאינן בפרמיירליג אימצו חוקים שנועדו לצמצם את ההפסדים. החוקים הללו מבוססים על תכנית הפיירפליי הפיננסי המיועדת לליגות האירופיות המובילות. 85% מהקבוצות שהשתתפו בסקר טענו כי להערכתן בעונה הנוכחית 2012-13 הן יעמדו בחוקים הפיננסיים המקומיים או האירופיים.

ברנט מדגיש כי זה חיוני שהקבוצות יכבדו את ההתחייבויות שלהן. "הקבוצות משמיעות את הקולות הנכונים, אך אני חושש שעל מנת שהתעשייה תוכל לעבור את השנים הבאות בלי אף מקרה של פשיטת רגל, קבוצות רבות יצטרכו לבחון בדחיפות את תכניות החומש שלהן מנקודת מבט ריאליסטית יותר".

תגיות