אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנלייבקס השלימה בהצלחה ניסוי קליני לטיפול במושתלי מח עצם

אנלייבקס השלימה בהצלחה ניסוי קליני לטיפול במושתלי מח עצם

החברה, המוחזקת ב-92% על ידי הדסית ביו, פרסמה תוצאות ניסוי המראות על יעילות ובטיחות הטיפול בקרב מושתלי מח עצם מתורם זר

24.10.2012, 16:18 | ניר צליק
אנלייבקס, חברה בת המוחזקת בכ-92% על ידי הדסית ביו, השלימה ניסוי קליני ומפרסמת תוצאות המראות יעילות ובטיחות הטיפול בקרב מושתלי מח עצם מתורם זר. השלמה של ניסוי קליני מניחה את התשתית להמשך קידום פיתוח התרופה לשוק המוערך במאות מיליוני דולרים בשנה.

מחלת 'השתל נגד מאחסן' (GVHD) הינה אחת הבעיות המרכזיות במושתלי מח עצם מתורם, והיא נובעת מהתפתחות מחלה אוטואימונית שבה מערכת החיסון הכוללת את השתל החדש תוקפת איברים של החולה עצמו, כשהפגיעה מתבטאת בעיקר בכבד, במעיים ובעור. המחלה יכולה לגרום תחלואה ניכרת, ואם המחלה בדרגה גבוה היא יכולה להביא למותו של החולה. עד היום, לא נמצאה תרופה יעילה למחלה.

ארכיון, צילום: shutterstock ארכיון | צילום: shutterstock ארכיון, צילום: shutterstock

אפוסל הינו תכשיר המבוסס על טיפול תאי שפותח על ידי פרופ' דרור מבורך מהדסה עין כרם, מומחה למחלות מערכת החיסון. במסגרת הניסוי טופלו 13 חולים ב-3 מרכזים קליניים בישראל ב-4 מינונים עולים של אפוסל כנגד מחלת השתל נגד מאחסן (GVHD - Graft versus Host Disease), בסמיכות להשתלת מח עצם מתורם זר. ועדה חיצונית המורכבת ממוחים חיצוניים מהדרגה הראשונה אשר בחנה את התוצאות הניסוי קבעה כי לא נתגלו בעיות בטיחות בכל אחד מהמינונים שנוסו ולכן התירה כי ניתן להמשיך במחקר וטיפול בחולים במינונים של עד המינון המקסימלי שנבדק בניסוי.

המחלה מחולקת ל 1 עד 4 דרגות המהווות את מדד היעילות הקליני והרגולטורי המקובל בתחום. מהשוואה של קבוצת החולים שהשתתפו בניסוי לקבוצת ביקורת היסטורית בחולים עם נתונים דומים, עולה כי אירעות GVHD בדרגות 2-4, אשר הן הדרגות המסכנות את החולה פחתה בחצי. יתרה מכך, בקרב קבוצת החולים שטופלה באפוסל במינונים הגבוהים יותר, אף אחד מבין 6 החולים לא פיתח GVHD מדרגות 2-4, בעוד שבחולים דומים אשר לא טופלו באפוסל אירעות המחלה התרחשה ב-50% מהחולים. תוצאה נוספת אשר נצפתה הינה אפקט הגנה מפני פגיעה בכבד שהוא מרכיב מרכזי של מחלת ה-GVHD.

תגיות