אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנקים שבונים על המשך הצמיחה הכלכלית בארה"ב צילום: בלומברג

הבנקים שבונים על המשך הצמיחה הכלכלית בארה"ב

4 המלצות קנייה ושורט אחד על מניות הבנקים: קפיטל וואן, סיטיגרופ, פי.אן.סי ובנק אוף אמריקה

25.10.2012, 08:40 | ענת ציפקין

סיטיגרופ (C)

סיטיגרופ (Citigroup) הוא אחד מארבעת הבנקים המובילים בארה"ב. לבנק נכסים בהיקף של כ־2 טריליון דולר, והוא נסחר לפי שווי שוק של כ־100 מיליארד דולר.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

הסיכוי: בשנתיים האחרונות מציג הבנק שיפור עקבי בביצעיו, תוך הורדת חשיפה לנכסים רעילים ושיפור הלימות ההון לרמה של 8.5% (באזל 3). נכון לעכשיו, הבנק לא זכה לאישור מהפד לחלוקת דיבידנדים לבעלי מניות, דבר שיחד עם חוסר ודאות לגבי המשבר ביורו הוביל לתמחור חסר של המניה הנסחרת כעת במכפיל של 0.7 על הונה העצמי המוחשי (שווי נכסי הבנק בנטרול המוניטין ובניכוי התחייבויותיו) - דיסקאונט של כ־40% לעומת הממוצע בענף, ובמכפיל רווח חזוי של 7.3 ל־2013. להערכתנו, לאור תוצאות הרבעון והעלייה בהלימות ההון, קיים סיכוי לאישור חלוקת הדיבידנד.

הסיכון: לחטיבת ההשקעות של הבנק חשיפה לנכסים בעייתיים מהעבר.גם ההאטה בצמיחה הגלובלית מאיימת לפגוע בבנק שפעילותו מפוזרת מבחינה גיאוגרפית. בנוסף, לאחרונה הודיע הבנק על החלפת המנכ"ל ויקראם פנדיט לאחר חמש שנים בתפקיד.

ממליץ: סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל.

למה לקנות? הבנק מציג שיפור בתוצאות, ונסחר במכפיל נמוך מהממוצע בענף.

קפיטל וואן (COF)

קפיטל וואן (Capital One) הוא בנק מוביל בארה"ב המשרת יותר מ־45 מיליון לקוחות המחזיקים בפיקדונות בהיקף של כ־213 מיליארד דולר. סניפי הבנק פרוסים בעיקר במדינות החוף המזרחי. ב־2011 רכש הבנק את פעילות כרטיסי האשראי של בנק HSBC בארה"ב והפך לאחד השחקנים המרכזיים בשוק כרטיסי האשראי.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

הסיכוי: היציבות הפיננסית של הבנק היא בין הטובות בארה"ב, כאשר הוא הציג באופן עקבי, גם בשנות המשבר, שקיפות גבוהה של המאזנים והתוצאות הכספיות וללא הפתעות בתיק האשראי. בשנה האחרונה רשם הבנק רווח של 6.1 דולרים למניה, וזאת למרות הוצאות חד־פעמיות של מאות מיליוני דולרים. הרווח צפוי לטפס ל־7.1 דולרים ב־2013, ומייצג מכפיל רווח חזוי של 8.5. השיפור הצפוי ברווחיות נובע ,בין היתר, מעלייה בפעילות כרטיסי האשראי, במקביל לירידה בשיעור ההלוואות הבעייתיות שנתן הבנק בעבר למחזיקי כרטיסי אשראי.

הסיכון: גלישה של הכלכלה האמריקאית למיתון עשויה להקשות על עליית שווי הבנק.

ממליץ: יניב אהרון, מנהל השקעות תחום מניות קרנות נאמנות בתמיר פישמן .

למה לקנות? הבנק הפך לשחקן מרכזי בתחום כרטיסי האשראי ומציג יציבות פיננסית גבוהה.

פי.אן.סי (PNC)

מניית פי.אן.סי (PNC), הבנק השישי בגודלו בארה"ב, צנחה בשבועות האחרונות בכ־10% לאחר אכזבה מדו"חות הרבעון השלישי של הבנק, בעיקר מירידת המרווח הפיננסי מ־4.1% ל־3.8%. אולם דו"חות הבנק הציגו גם כמה נקודות אור משמעותיות.

  , צילום: בלומברג צילום: בלומברג   , צילום: בלומברג

הסיכוי: ראשית, למרות הירידה, לבנק יש עדיין מרווח פיננסי שנחשב לגבוה במגזר. בנוסף לכך עולה מן הדו"חות כי האשראי של הבנק צמח ב־1% לעומת הרבעון הקודם, איכותו המשיכה להשתפר וההפרשות לחובות מסופקים המשיכו לרדת. גם יציבות הבנק השתפרה ויחס הלימות ההון יעלה מ־9.3% ל־9.5%. לאחר הירידה במניה נסחר הבנק במכפיל הון של כ־0.9. זאת אף שהבנק מייצר תשואה על ההון של כ־10% ושהצפי הוא לשיפור נוסף. לכן, לדעתנו נוצרה הזדמנות כניסה אטרקטיבית.

הסיכון: האטה בקצב הצמיחה בארה"ב צפויה לפגוע בבנק, ובנוסף סביבת הריבית הנמוכה והמתמשכת עלולה להכביד על המרווח הפיננסי של הבנק לאורך זמן.

ממליץ: רוני יוניסיאן, מנהל מחקר ני"ע זרים בלאומי שוקי הון.

למה לקנות? מניית הבנק צנחה בכ־10% בעקבות פרסום הדו"חות, דבר שמייצר הזדמנות כניסה

למה לקנות? מניית הבנק שפועל להגדלת בסיס ההון והפחתת הסיכון בנכסיו, נסחרת במחיר אטרקטיבי

למה למכור? הבנק, שעבר להפסד ברבעון, נסחר במכפיל רווח גבוה, ומציג תשואת דיבידנד נמוכה.

בנק אוף אמריקה (BAC)

 

בנק אוף אמריקה הוא הבנק השני בגודלו בארה"ב מבחינת היקף נכסים. הבנק מפעיל כ־6,000 סניפים בארה"ב ומספק שירותי השקעות וחיתום באמצעות מריל לינץ'.

  , צילום: יונתן קסלר צילום: יונתן קסלר   , צילום: יונתן קסלר

הסיכוי: מדו"חות הרבעון השלישי עולה כי הבנק ממשיך לבנות בסיס הון מוצק ולהפחית את הסיכון בתיק הנכסים, תוך הקטנת החשיפה להלוואות בסיכון גבוה והקטנת החוב לטווח הארוך. כמו כן, הבנק ממשיך בתוכנית התייעלות, הכוללת פיטורים. הבנק נסחר כיום במכפיל הון של 0.49, המשקף את חששות המשקיעים מאיכות נכסי הבנק במאזן. למרות זאת, גם תחת הנחות שמרניות, ניכר שהמניה אטרקטיבית. מכפיל ההון המוחשי של הבנק עומד על 0.7 בלבד לעומת ממוצע של 1.15 בחמש שנים האחרונות. בטווח הארוך, שיפור במצב הכלכלה ובנדל"ן עשוי להשיב את המניה להיסחר לפי המכפיל הממוצע המשקף מחיר של 13 דולר למניה, לעומת 9.5 דולרים היום.

הסיכון: התביעות נגד הבנק על פעילותו במשבר הפיננסי עלולה לפגוע בהון העצמי. הנפקת מניות וגיוס הון עלולים להביא לסנטימנט שלילי במחיר המניה, בטווח הקצר.

ממליץ: ברוך כהן, מנהל דסק חו"ל אילים קרנות נאמנות.

למה לקנות? מניית הבנק שפועל להגדלת בסיס ההון והפחתת הסיכון בנכסיו, נסחרת במחיר אטרקטיבי.

מורגן סטנלי (MS)

מורגן סטנלי הוא הבנק הרביעי בגודלו בארה"ב שעוסק בתחום בנקאות ההשקעות והשירותים הפיננסיים. הבנק משרת מגוון רחב של תאגידים, ארגונים פיננסיים ואנשים פרטיים ברחבי העולם ומנהל נכסים בהיקף של כ־800 מיליארד דולר.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

הסיכון: לאחרונה יצא הבנק בתוכנית התייעלות הכוללת ירידה בהוצאות ההנהלה ופיטורים של 4,000 עובדים על רקע הירידה ברווחי הבנק. הבנק עבר ברבעון השלישי להפסד של מיליארד דולר לעומת רווח נקי של 2.2 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. מכפיל הרווח של הבנק עומד על 14.9 בעוד שהמכפיל הממוצע בתעשייה הוא 11, דבר שמעמיד את תמחור הבנק כיקר ביחס למתחרים. מחיר המניה שהיה בשיאו ב־2007, כשעמד על 86 דולר, ירד בחדות ועומד כיום על 18 דולר בלבד. תשואת הדיבידנד של הבנק עומדת על 1.1% בלבד, נמוך משמעותית מהמקובל בענף.

הסיכוי: התאוששות בצריכה הפרטית בארה"ב ובשוקי המניות, יחד עם תהליך התייעלות ארוך טווח הכולל פיטורי עובדים, עשויים לפעול לטובת הבנק.

ממליץ: אבי מועלם, מנהל השקעות ראשי באלומות ספרינט.

למה למכור? הבנק, שעבר להפסד ברבעון, נסחר במכפיל רווח גבוה, ומציג תשואת דיבידנד נמוכה.

תגיות