אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהנדס עיריית ת"א: אנו לא מאשרים את התוספת החדשה לתמ"א 38

מהנדס עיריית ת"א: אנו לא מאשרים את התוספת החדשה לתמ"א 38

כך הודה עודד גבולי בפאנל מהנדסי ערים בכנס, לאחר שקבלנים מהקהל תקפו אותו בכך שרוב תוכניות התמ"א 38 נדחות. עיריית הרצליה לעומתה מתכוונת לאשר תוספת של 3.5 קומות לתמ"א

29.10.2012, 09:01 | שי פאוזנר

"בעירייה שלנו לא מאפשרים את התוספת השלישית והחדשה לתמ"א 38", כך הודה בסוף השבוע מהנדס עיריית ת"א, עודד גבולי בפאנל מהנדסי ערים בכנס השנתי של ארגון קבלני תל אביב יפו.

קראו עוד בכלכליסט

בפאנל בו השתתפו גם מהנדסי הערים של בת ים, הרצליה ורמת גן, התקיפו קבלנים מהקהל את גבולי בכך שאין כמעט אפשרות כיום לקבל אישור לבצע תמ"א 38 בעיר וכי רוב תוכניות שמוגשות על ידי יזמים וועדי בתים בעניין זה נדחות.

שיפוץ במסגרת תמ"א 38 בהרצליה (ארכיון), צילום: אוראל כהן שיפוץ במסגרת תמ"א 38 בהרצליה (ארכיון) | צילום: אוראל כהן שיפוץ במסגרת תמ"א 38 בהרצליה (ארכיון), צילום: אוראל כהן

בשנה שעברה אושרה בממשלה הוראה חדשה בעניין תוכנית המתאר תמ"א 38 שנועדה לאפשר חיזוק בתים מפני רעידות אדמה, תמורת מתן זכויות בנייה של קומה וחצי על הגג לקבלנים ויזמים שיחזקו את הבניין. ההוראה החדשה מחייבת מועצות מקומיות לאשר אוטומטית תוספת של 2.5 קומות לכל בניין שעומד בקריטריונים לביצוע תמ"א 38.

גבולי השיב, "במסגרת התמ"א אושרה על ידי המדינה תוכנית ראשונה, שאותה הפכנה לתוכנית נקודתית של העיר, אבל אחר כך שינו את הכללים ואישרו תוכנית חדשה אז עכשיו אנחנו מכינים תוכנית נקודותית לעיר לפיה וזה לוקח זמן".

הרצליה נותנת יותר

לעומת גבולי, חשף מהנדס עיריית הרצליה מייק סקה, כי העירייה עומדת לאשר תוכנית מקומית לעיר כולה שתאפשר תוספת של 3.5 קומות לבניינים שיעברו חיזוק בתמ"א 38. כלומר, קומה אחת יותר מבכל הארץ. סקה סיפר שהעירייה הקימה לאחרונה וועדה ייחודית שעוסקת רק בנושא התמ"א וכי כל היזמים שפנו אליה עד כה נענו בחיוב והפרויקטים שלהם אושרו או יאושרו. בתגובה מסרו קבלנים בקהל כי הם דווקא נתקלו בהתנגדות העירייה לחיזוק בתים תמורת קומות. סקה השיב כי לערכתו מדובר במקרה בודד והבטיח לטפל בו.

הדיון בפאנל עסק גם בנושאי התוכניות של בנייה לגובה ופינוי בינוי שיוצרים על פי המתנגדים להן עומסים בלתי נסבלים על התנועה באיזורים בהם הן מבוצעות. בתגובה לדברים אמר מהנדס עיריית רמת גן, חיים כהן, "אני בעד בנייה לגובה. מי שגר ברמת גן או תל אביב, מגיע לו. שישתמש בתחבורה ציבורית. התוכניות האלה הן הפתרון הכי טוב לבנות כיום בערים שבהן יש פחות ופחות מקום. כשכבר יש מקום פנוי מתחילות מלחמות שלנו העיריות מול המדינה. תראו כמה קשה היה לאשר את השכונה העתידית בשטחים החקלאיים הסמוכים לתל השומר".

מהנדס עיריית בת ים שוקי פתאל, מסר בעניין זה, "היקף השימוש בבת ים בתחבורה ציבורית הוא מגדולים במרכז. לכן, אנחנו יכולים לבצע בנייה לגובה של מגדלים גם בפינוי בינוי. אולם הבנייה הזו מצריכה היערכות של הטיפול בתושבים הוותיקים במקום. אנחנו למשל מתכננים פרויקטים כאלה כדי שהם יקבלו שטחים מניבים שיממנו להם את אחזקת הבניין שהינה יקרה במגדלים".

תגיות