אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטארבקס מתקינה מטענים אלחוטיים של פאוורמט הישראלית צילום: מיקי אלון

סטארבקס מתקינה מטענים אלחוטיים של פאוורמט הישראלית

החברה הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה להטענה של טלפונים חכמים ללא צורך בכבל הטענה כלשהו, ממשיכה לחדור לארצות הברית ופותחת היום בפיילוט שיכלול 17 סניפי סטארבקס בבוסטון

29.10.2012, 16:04 | אסף גלעד

הישג לסטארט-אפ הישראלי פאוורמט: רשת בתי הקפה המצליחה סטארבאקס בחרה בטכנולוגיית ההטענה האלחוטית של החברה הישראלית. היום (ב'), 17 סניפים של רשת בית הקפה ברחבי בוסטון צוידו בנקודות ההטענה של החברה הישראלית במסגרת פיילוט של שתי החברות. מבקרים יוכלו להניח את הטלפונים החכמים שלהם על גבי משטחים מיוחדים הפזורים בסניף בית הקפה ולהטעין את המכשיר שלהם ללא כבל.

קראו עוד בכלכליסט

השירות ינתן דרך כיסוי ייעודי למכשיר, שזמין רק למספר דגמים - ולמכשירים שאליהם הודבקה מדבקה הכוללת את שבב המיוחד של פאוורמט. אם יצליח הפיילוט, עשויה סטארבאקס לחתום עם פאוורמט על הסכם רחב יותר לפריסת הטכנולוגיה בסניפים נוספים. לסטארבאקס כ-9,000 סניפים ברחבי המדינה וסך הכל 20 אלף בעולם.

משרדי פאוורמט, צילום: עמית שעל משרדי פאוורמט | צילום: עמית שעל משרדי פאוורמט, צילום: עמית שעל

החברה הישראלית רשמה הישג נוסף - ספקית הסלולר AT&T החלה לשווק משטחי הטענה אלחוטיים מבית פאוורמט במספר חנויות קמעונאיות. בין השאר, מכשיר הגלקסי S3 מבית סמסונג כבר מותאם לטכנולוגייה של החברה הישראלית.

PMA עם הקפה שלכם

בהכרזה שנערכה הבוקר, הודיע ארגון התקינה PMA - המקדם את תקן ההטענה האלחוטי של החברה הישראלית - על הצטרפות סטרבקס אליו. חברות נוספות בארגון הן גוגל ופרוקטור אנד גמבל.

מספר חברות אמריקאיות, בהן ג'נרל מוטורס, פרסו נקודות הטענה אלחוטיות של פאוורמאט בתוך רכבים, ביניהם שברולט וולט. דלתא איירליינס התקינה מספר נקודות בטרקלינים ובשערי המתנה בשדות תעופה גדולים בערים כגון ניו יורק. עם השקת נקודות ההטענה של סטארבאקס בבוסטון אמר רן פוליאקין ל"כלכליסט": "החזון שלנו הוא שאם אתה נכנס לעיר גדולה כמו בוסטון או ניו יורק, לא תאלץ לדאוג מכך שהטלפון שלך איננו טעון. תמיד תוכל לטעון אותו היכן שהוא".

החברה גם משווקת ביחד עם דורסל (מותג של פרוקטור אנד גמבל) ערכות להטענה אלחוטית של טלפונים חכמים, הכוללות מטענים ושבבים המוכנסים לתוך הטלפון החכם ומאפשרים את התקשורת וממשק ניהול האנרגיה בין משטח ההטענה לטלפון.

הכנסותיה של פאוורמט מנוה-אילן, שנחשבת למובילה בשוק ההטענה האלחוטית, מוערכות כיום ב-150 עד 200 מיליון דולר בשנה.

תגיות