אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיצה, שניצל ומצב רוח צילום: נמרוד גליקמן

פיצה, שניצל ומצב רוח

הפאב־פיצרייה שבתאי באבן יהודה מציע מנות ענקיות בסגנון שנות השמונים, במחיר סביר ובאיכות טובה - מה שהפך אותו לחביב תושבי השרון

05.11.2012, 10:18 | גלי וולוצקי
מסעדת פיצה שבתאי החדשה באבן יהודה היא האחות הצעירה של המסעדה שנפתחה לפני כשלוש שנים בכפר ויתקין, והפכה חיש מהר למוסד אהוד בשרון. כמוה, גם המסעדה החדשה מתפקדת כפאב־פיצרייה, ומציעה לצד האוכל והמשקאות גם מגוון הופעות מוזיקה והקרנות חיות של אירועי ספורט.

את המסעדה פתח רועי שבתאי, גבן שהחליט לשלב את אהבתו לגבינות בביזנס. תערובת הגבינות הסודית שמעטרת את הפיצות כוללת גבינות מחלב בקר וגבינות מחלב עזים, מה שמעניק להן טעם ייחודי.

בשעת צהריים הפיצרייה נראית כמו שחזור מדויק למדי של פאבים משנות השמונים. שולחנות מעץ מלא ותפריטים בשחור וצהוב, עטופים בתיקיות פלסטיק, מקבלים את פנינו, ורק ציון העובדה שאפשר להזמין גם פיצה מבצק נטול גלוטן מרמז לכך שאנחנו כבר בשנות האלפיים.

התפריט העסקי מציע חמישה סוגי דילים, הנבדלים בסוג המנה העיקרית הקובעת את המחיר. פיצה, בשר, כריך, סלט או פסטה - כולם כוללים כוס מיץ טבעי (או שתייה קלה בתוספת חמישה שקלים), חלקם כוללים גם מנה ראשונה (סלט או לחם עם מטבלים), ומחיריהם נעים בין 30 שקל לכריך שניצל ל־63 שקל לפיצה גדולה, שהתוספות שלה מתומחרות בנפרד.

התחלנו בסלט ירוק ובלחם עם מטבלים, המנות הראשונות בעסקית הבשרית ועסקית הפיצה. הסלט הירוק, שהורכב מחסה ערבית, עגבניות שרי וגרידת גזר היה נחמד, וכך גם המנה השנייה שכללה שלוש פרוסות עבות של לחם קלוי, מטבל פסטו, מטבל חצילים וצלוחית שמן זית עם חומץ בלסמי.

שניצל הבית (41 שקל) התגלה כמנה בגודל אימתני ממש, שיכול להשביע בקלות גם שני סועדים. השניצל היה פריך וטוב, והוגש - אזכור נוסף לשנות השמונים - עם טבעות בצל מהזן הקפוא, ועם עוד סלט ירוק, שהיה מיותר קצת לאור הנסיבות.

פיצה גדולה (63 שקל) בתוספת אננס (שמונה שקלים) ופפרוני (14 שקל) היתה מהסוג הדקיק והמתפצח, עם שוליים שחומים ושפע תוספות. היא היתה טובה, אך הנדיבות המוגזמת בתוספות פגמה קצת באיזון בינן לבין הבצק הדקיק שכרע תחת העומס.

פיצה עם אננס ופפרוני. הבצק הדקיק כרע תחת עומס התוספות הנדיבות, צילום: נמרוד גליקמן פיצה עם אננס ופפרוני. הבצק הדקיק כרע תחת עומס התוספות הנדיבות | צילום: נמרוד גליקמן פיצה עם אננס ופפרוני. הבצק הדקיק כרע תחת עומס התוספות הנדיבות, צילום: נמרוד גליקמן

אפשר להבין למה שבתאי הפכה למוקד בשרון. היא מספקת כמות אוכל עצומה, במחיר סביר ובאיכות טובה, באווירה ידידותית ומשפחתית, עם קסם שמאפיין עסקים הנבנים בתשומת לב ובאהבה. אפשר לנחש שהמיזם הזה ימשיך ויתרחב לסניפים נוספים, וגם לקוות שיצליח לשמור על קסמו, ולא יהפוך לעוד רשת מבאסת של מוצרים תעשיתיים. בינתיים, כדאי לקפוץ לשבתאי ולקבל מנה גדושה של פיצה ובירה בסגנון קצת מיושן אבל מקסים בהחלט.

שם: שבתאי

ז'אנר: פיצה ופאב

מיקום: הרימון 1 אבן יהודה, 09-8800905

פרטי העסקית: 63–41 שקל, ראשון־חמישי 12:00–16:00

התחככות: תושבי האזור

שירות: נעים בסגנון לא פורמלי

כשרות: אין

חניה: בשפע, ללא תשלום, בסמוך למסעדה

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: תחושה מעט מיושנת, אך זה מה שמקסים במקום

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות