אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפילו לא ליד צילום: עמית שעל

אפילו לא ליד

אנבל'ס החדשה של רפי שאולי מצטיינת במחלקת העיצוב, אבל הקסם פג כשיושבים לאכול. רק מנה אחת היתה סבירה, ומתחייב חריש עמוק במטבח

12.11.2012, 09:57 | גלי וולוצקי
מסעדת אנבל'ס החדשה שפתח המסעדן הוותיק רפי שאולי, מי שפחות או יותר המציא את חיי הלילה בתל אביב של שנות השישים, בשיתוף מי שהיו הבעלים של הברוהאוס ששכנה באותו המקום, היא ללא ספק מסעדה יפה.

צינורות האוורור החשופים הושארו כמוטיב עיצובי בולט, והחלל כולו הפך למזמין יותר בזכות השדרה והמרפסת החדשה. הקיר המרכזי במסעדה נצבע בצבע לוח, ולצד התפריט הרשום עליו משורבטים איורים ואמרות שפר שנונות יותר או פחות, והשולחנות מכוסים במפות לבנות. עד כאן אנבל'ס בהחלט נראית כמו מיזם קולינרי עדכני של מסעדנים ותיקים, שמחליטים לחזור לעניינים בגדול. אבל כשמתיישבים לאכול מגלים תפריט אקלקטי וחסר אמירה, ומטבח שאינו מצליח לבצע אף מנה כמעט כמו שצריך.

העסקית באנבל'ס מציעה ב־48 שקל מנה עיקרית ותוספת, וב־85/65 שקל מצטרפת לעסקה גם מנה ראשונה.

שמחנו למצוא בתפריט סלטימבוקה (48 שקל), מנה איטלקית שאהובה עלינו מאוד, ומורכבת - בכל מקום אחר, חוץ מאשר באנבל'ס - מפרוסות עגל עטופות בפרושוטו או פנצ'טה ועלי מרווה, ומטוגנות בעדינות בחמאה. מפירוט המנה בתפריט הבנו שכאן נקבל אותה בגרסה עממית יותר, מנתחי חזה עוף וחזה אווז מעושן, אבל שום דבר לא הכין אותנו לקערה של נתחי עוף ששחו ברוטב שמנת עם קוביות חזה אווז ועגבניות מיובשות. גם המלצר לא היה בטוח מה הסיפור של המנה הזאת. “סלמון", הכריז כשהניח אותה על השולחן. רק כשנשלח בחזרה למטבח גילה שמדובר בסלטימבוקה. שילוב של רוטב שמנת עם קוביות בשר מעושן הוא טעים תמיד, וזה לא שהמנה המוזרה שקיבלנו באנבל'ס היתה לא טעימה, אבל היא לא היתה סלטימבוקה. היא היתה מנה שמכין טבח בתחילת דרכו כדי להרשים את החבר'ה, ולא מנה המוגשת במסעדת מפות לבנות. תוספת אורז אדמדם, שתובל כנראה בגזר ובעגבניות, היתה סתמית.

גם בארוחת 65 השקלים האוכל לא העפיל מעבר לסביר. טרין כבד עוף עם דלעת מסוכרת וטוסט, שקיבלנו למנה ראשונה, היה גרגירי, ונראה כאילו מישהו שכח אותו במעבד מזון עד שהחמאה נשברה וייצרה את המרקם המוזר. הטעם דווקא היה סביר, אבל חוסר המקצועיות פגם גם כאן בתוצאה הסופית.

סלטימבוקה. גם המלצר לא היה בטוח מה הסיפור של המנה הזאת, צילום: עמית שעל סלטימבוקה. גם המלצר לא היה בטוח מה הסיפור של המנה הזאת | צילום: עמית שעל סלטימבוקה. גם המלצר לא היה בטוח מה הסיפור של המנה הזאת, צילום: עמית שעל

אוסובוקו לבן בבישול ארוך ביין אדום, מולסה, רוזמרין וירקות שורש היתה המנה הטובה ביותר בארוחה, אבל גם היא לא הוכנה כהלכה. הרוטב היה דליל מדי, והחלומות על תבשיל חורפי ומפנק ברוטב עשיר נשארו בראשינו בלבד. הפירה שליווה את המנה היה דליל וחסר טעם.

עם פגמים בכל מנה כמעט, נראה שהכוונות הטובות של אנבל'ס נשארות על הנייר. הארוחה שאכלנו הציגה בעיקר שילוב של בורות וחוסר מקצועיות, ונראה שהמטבח זקוק למקצה שיפורים רציני בטרם נוכל להמליץ עליה.

שם: אנבל'ס

ז'אנר: מטבח אקלקטי

מיקום: שדרות רוטשילד 11 ת"א, 03-5168666

פרטי העסקית: 45–85 שקל, ראשון־חמישי 12:00–17:00

התחככות: עובדי האזור

שירות: משתדל אך לא ידעני

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני האזור, אך נראה שעדיף מונית

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: המפות הלבנות יצרו ציפיות שהתרסקו עם בוא האוכל

תגיות