מהפיכה בתעשיית השבבים: קוואלקום עקפה את אינטל
קוואלקום עברה את מתחרתה הגדולה והיא כעת חברת השבבים בעלת שווי השוק הגבוה בעולם. החברה הצליחה לעקוף את אינטל הודות להצלחותיה בשוק המובייל, אליו אינטל עדיין לא הצליחה להיכנס בצורה משמעותית
13.11.2012, 18:02 | הראל עילם
שווי השוק של קוואלקום, יצרנית מעבדי המובייל הגדולה בעולם, עקף לראשונה את זה של אינטל, יצרנית המעבדים המובילה למחשבים האישיים. המהפך משקף היטב את המגמות בעולם הטכנולוגיה, והתחזקות של מכשירי הסלולר על חשבון תעשיית המחשבים הקלאסית.
הדבר הופך את קוואלקום לחברת השבבים עם שווי השוק הגבוה בעולם, גם מעל TSMC הטייוואנית המייצרת את רוב השבבים עבור קוואלקום. לא ידוע מה בדיוק שוויה של סמסונג סמיקונדקטורס שהיא חטיבה בתוך סמסונג אלקטרוניקס. ההערכות כן ששוויה של סמסונג סמיקונדרטס נמוך יותר, למרות שהיקף המכירות שלה דווקא גבוה יותר.
מניית קוואלקום עלתה ב-10% מתחילת השנה, והיא מוערכת כעת ב-105 מיליארד דולר. מניית אינטל, שנמצאת כעת בנקודת השפל הנמוכה ביותר שלה מאז 2011, ירדה מאז ינואר ב-18% ומוערכת ב-103 מיליארד דולר. לפני כשבוע אננד צ'נדסקר, לשעבר בכיר באינטל, הפך להיות סמנכ"ל שיווק המוצרים בקוואלקום.
לעמוד כלכליסט-טק
לחצו כאן
קראו עוד בכלכליסט
קרב צמוד בדרך לפסגה
יצרנית שבבי המובייל, המייצרת מעבדים לטלפונים חכמים ושבבי תקשורת, הצליחה לרכב בהצלחה על גל תעשיית הסלולר. אחת המתחרות הגדולות ביותר שלה, טקסס אינסטרומנטס, הכריזה לאחרונה על כוונתה לצאת מהשוק ולמכור את חטיבת הסלולר שלה - לפי חשיפת כלכליסט, לאמזון. מתחרה נוספת, Nvidia, מתקשה להציג שבבים עם ביצועי יעילות תחרותיים ואילו סמסונג, לפי דיווחים, עלולה לאבד את הלקוח הגדול ביותר שלה - אפל.
כל השינויים הללו סייעו לקוואלקום להפוך כמפתחת המעבדים הסלולריים המובילה בשוק. החברה רשמה עליה של 30% בהיקף המכירות ו-20% בשורת הרווח הנקי במהלך השנה האחרונה, והיא הצליחה גם לעקוף את טקסס אינסטרומנטס בהיקף המכירות הכולל. החברה גם חוזה גידול "דו-ספרתי" בשנה הבאה.
אינטל עדיין לא נכנסה למשחק המובייל
לעומתה, אינטל מתקשה לחדור בהצלחה לשוק המובייל, למרות ההתקדמות המשמעותית שלה בתחום מעבדי הסלולר שלה. המעבדים החדשים מתקרבים היום לביצועים וליעילות של מעבדי המובייל של קוואלקום והאחרות, שנשענות על טכנולוגיה מחברת ARM הבריטית.
יצרנית המעבדים והשבבים גם סובלת מהאטה בשוק המחשבים האישיים, שהוא עדיין חלק מהותי מהכנסותיה. בו זמנית חברת ARM מתאימה את הטכנולוגיה שלה לתחום המעבדים לשרתים - עוד קטגוריית מוצר שחשובה לאינטל.
21 תגובות לכתיבת תגובה