אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השקעה ראשונה לאינמיטי: 500 אלף דולר בחברת משחקי המובייל TinyTap

השקעה ראשונה לאינמיטי: 500 אלף דולר בחברת משחקי המובייל TinyTap

החברה פיתחה פלטפורמה ייחודית בה הורים יכולים לבנות בעצמם משחקים עבור ילדיהם - בגיל שנה עד 6. "כולנו יוצרים כל הזמן במדיה החברתית", אמר יוגב שלי, ממייסדי TinyTap. "למה אנחנו לא יצירתיים כך גם כפי הילדים שלנו?"

14.11.2012, 10:34 | אסף גלעד
השקעה ראשונה למיקרו-קרן החדשה אינימיטי , קרן ההון סיכון החדשה של מייסד קרן דלתא עופר טימור, ושותפיו אלון גבע ונמרוד לב. השלושה מובילים השקעה בסך 500 אלף דולר לחברת הסטארט-אפ טייני-טאפ שמפתח תוכנה ליצירת משחקי אייפד לילדים.

קראו עוד בכלכליסט

זוהי ההשקעה הראשונה של אינימיטי (Inimiti) מאז ביצעה סגירה ראשונית בסך 21 מיליון דולר. כעת, מקווים בקרן להמשיך ולהגיע עד לסך גיוסים של 35 מיליון דולר במקביל להשקעה בחברות סטארט-אפ נוספות.

ההורים בונים את המשחק לילדיהם

טייני-טאפ (TinyTap) מצטרפת לטרנד משחקי הילדים לאייפד, אך מציגה מודל מעט שונה מהשאר. היא מאפשרת להורים ליצור משחקים מותאמים אישית לילדיהם ומציגה מודל כלכלי של חנות אפליקציות שהופכת אותה לפלטרומה למכירת משחקים, לא רק ליצרנית משחקים.

 נמרוד לב ואלון גבע, שותפים בקרן אינימיטי, צילום: נמרוד גליקמן נמרוד לב ואלון גבע, שותפים בקרן אינימיטי | צילום: נמרוד גליקמן  נמרוד לב ואלון גבע, שותפים בקרן אינימיטי, צילום: נמרוד גליקמן

יוצרי האפליקציה, יוגב שלי ואורן אלבז, שניהם בוגרי בצלאל, צברו כבר עשרות אלפי משתמשים. האפליקציה הושקה באופן שקט לפני שלושה חודשים וכבר נכתבו מאות אלפי משחקים עבורה. שלי ואלבז יצרו תוכנה שמאפשרת להורים לבנות משחק אייפד שיכיל תמונות משלהם והקלטות של קולם. למשל, ניתן להעלות תמונה משפחתית, ולבקש מהילד לזהות את שמות בני המשפחה. המשחק כולל קבצי קול בהקלטת ההורה - שמתאים הן לתסריט שבו הילד צודק והן לתסריט הדורש תיקון.

במקרה זה מדובר במשחק 'נגיעה' שבו הילד נוגע באזור הסמוך לפניו של הדמות אותה הוא מתבקש לזהות, אך בטייני-טאפ מאפשרים גם להורים ליצור משחקי חשבון ומשחקי קריאה, כל מה שמתאים לילדים מגיל שנה ועד שש.

בהמשך, יתווספו גם אפשרויות לבנות משחקי פאזל וסיפורים מאויירים. המערכת מאפשרת להורים הנמצאים רחוק מילדיהם, למשל, לשלוח את המשחק ישירות אל 'חנות האפליקציות' של טייני-טאפ. ממשק ה'שוק' של האפליקציה מאפשר גם למכור משחקים שנוצרו על ידי מפתחים מצד שלישי בחינם או בסכום של עד 8.99 דולר, ובחברה שואפים שהחנות לא תציע אך ורק משחקים אלא תכלול בהמשך גם ספרי הפעלה או אף ספרי לימוד.

המטרה: חינוך שמתוגבר במדיה חברתית

את החברה הקימו יוגב שלי, יוצא חברת Rounds שפיתחה ממשק וידאו צ'ט קבוצתי לפייסבוק ואורן אלבז, יוצא ICQ והרשת החברתית המשפחתית MyHeritage. האפליקציה החדשה שפיתחו שואפת לשלב את החברתיות של יוטיוב ופייסבוק גם בזירת היישומים החינוכיים.

צוות עובדי TinyTap, צילום: עמית שעל צוות עובדי TinyTap | צילום: עמית שעל צוות עובדי TinyTap, צילום: עמית שעל

"כולנו יוצרים כל הזמן. רואים את זה בפוסטים שאנחנו מפרסמים בקיר הפייסבוק או בבלוגים שאנחנו כותבים. למה אנחנו לא כאלה יצירתיים כלפי הילדים שלנו?" שאל יוגב שלי. "לפני מספר שבועות לקחתי את הבת הקטנה שלי לגן המשחקים. צילמתי אותה באייפון 5 החדש שלי, שמאפשרת העלאה אוטומטית של התמונה לאייפד. הפכתי את זה למשחק: שילבתי את התמונה באפליקציה, ובניתי ממנו משחק: באיזו מגלשה היא תתגלש? זה משחק שמאפשר להפוך כל רגע קטן, גם משחק פשוט בגן הילדים, למשחק", אמר אלון גבע, שותף באינימיטי.

את ההשראה לרעיון קיבלו שלי ואלבז מסרטוני Khan Academy, מאגר של שיעורים מאוירים שמאפשרים לימוד של אינספור נושאים בקצב אישי ומזכירים יותר שיחה מאשר הוראה.

הרעיון שעמד מאחורי המיזם הזה הוא עקרון ה'כיתה ההפוכה', או מה שקרוי Flip Class שבו הכיתה היא אוסף של תלמידים המפעילים מחשב ולומדים בקצב שלהם.

המורה עובר ביניהם ומסייע להם, במקום לעמוד מולם ולהעביר להם ידע, כאשר הם פסיביים. לאחרונה בחר ביל גייטס לממן את הפרויקט כחלק ממיזם הפילנתרופיה שלו. בהשארת Khan Academy ומיזמי חינוך אינטרקטביים כגון קורסרה, שלי ואלבז מתכוונים לקחת את טייני טאפ גם לתחום החינוך, ולהכניס אותו לבתי הספר. אבל החזון שלהם

פלטפורמת פיתוח לחובבים וארגונים

אלון גבע, שותף בקרן אינימיטי, מסביר מדוע השקיעה הקרן בחברה שמפתחת אפליקציות לילדים. "אנחנו לא משקיעים בה בגלל שהיא פיתחה אפליקציה או משחק חדש, אלא בגלל שמדובר כאן בפלטפורמה שמאפשרת לרבים אחרים ליצור עליה את האפליקציה שלהם".

"זו פלטפורמה להורים, לילדים, אבל גם למחנכים ואמנים שרוצים לקחת את הספר שיצרו או את מערך השיעור שלהם, להפוך אותו לאינטראקטיבי ולמכור אותו. זו פלטפורמה שמאפשרת יצירת תוכן, הוצאה לאור, וקהילה של יוצרים ומשתמשים".

טייני טאפ היא גם ההשקעה הראשונה של קרן אינימיטי, קרן קטנה וצעירה שהוקמה השנה וסגרה עד כה 21 מיליון דולר מגופים מוסדיים בקנדה וקרנות פרייבט אקוויטי באירופה ובישראל. בכוונתה לסיים גיוס של 35 מיליון דולר סך הכל עד אמצע 2013.

היא הוקמה בידי שלושה שותפים: עופר טימור - שותף ותיק בקרן דלתא שגייסה 62 מיליון דולר והחזירה מאות מיליונים בהשקעה בחברות כגון פרוביג'נט, ברודלייט ופיפטיוואן; אלון גבע, ממייסדי XMpie שנמכרה לזירוקס ומשקיע פרטי בסטארט-אפים ישראלים כגון קלטורה; ונמרוד לב, ממייסדי אתר קופידון שנמכר ל-JDate וחברת קריוקי שנמכרה למייספייס.

אינימיטי צפויה להשקיע 300-800 אלף דולר בסטארט-אפים בתחום הניו-מדיה, האינטרנט והמובייל, ולפי ההערכה צפויה להשקיע בשתי חברות סטארט-אפ נוספות בחודש הקרוב.

תגיות