אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זיסר ממשיך למחזר: אלביט הדמיה רכשה אג"ח ב-17.4 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

זיסר ממשיך למחזר: אלביט הדמיה רכשה אג"ח ב-17.4 מיליון שקל

ערכן הנקוב של האגרות מסתכם ב-32.8 מליון שקל. זאת בהמשך לתוכנית רכישה עצמית של אג"ח בהיקף 150 מיליון שקל עליה הודיעה החברה בשבוע שעבר

14.11.2012, 12:01 | ענת ציפקין

פחות משבוע לאחר שהכריזה על תוכנית לרכישה עצמית נוספת של אג"ח בהיקף של עד 150 מיליון שקל, מדווחת אלביט הדמיה בשליטתו (51.7%) של מוטי זיסר כי ביצעה אתמול ( ג') רכישת עצמיות של אג"ח מכל הסדרות הקיימות (א-ז) בהיקף של 17.4 מיליון שקל. ערכן הנקוב של האגרות מסתכם ב-32.8 מליון שקל. קרוב למחצית מהרכישה (7.8 מיליון שקל) היא של אג"ח סדרה ד' המסחרת בתשואה (ברוטו) של כ-62%.

קראו עוד בכלכליסט

בכך, מגיבה אלביט הדמיה פעם נוספת לצניחת מחירי אגרות החוב שלה. מדובר בהגדלת תוכנית הרכישה העצמית הקודמת עליה הכריזה החברה במאי 2011, שהסתכמה ב-150 מיליון שקל. שתי התוכניות – המנצלות את המחיר ההזדמנותי אליו הגיעו אגרות החוב של החברה - כוללות רכישת אג"ח (buy back) מסדרות א' עד ז'. במסגרת תוכנית הרכישה הקודמת עליה הכריזה כאמור בשנה שעברה רכשה אלביט הדמיה אג"ח בהיקף של 125 מיליון שקל.

בשבועות האחרונות המשיכו לצלול אגרות החוב של אלביט הדמיה. שבע סדרות האג"ח שלה נסחרות כיום בתשואות שבין 51% (סדרה ז') ל83% (סדרה ו') – תשואות המשקפות את חוסר אמונו של שוק ההון ביכולתה של החברה להחזיר את חובותיה. חשש זה של המשקיעים בא לידי ביטוי גם במחירה של המנייה, שצנחה מאז תחילת שנת 2011 ב-83% לשווי שוק מצומק של 225 מיליון שקל בלבד.

התוכנית הקודמת שאושרה במאי 2011 בוצעה מעת לעת, במהלך המסחר בבורסה או בעסקאות מחוצה לה.

אלביט הדמיה לא פרסמה עדיין את דוחות הרבעון השלישי. אולם את הרבעון השני סיימה בהפסד של 141 מיליון שקל המיוחס לבעלי המניות, לעומת הפסד של 30.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

על דו"חות אלביט העיקו הוצאות מימון בגובה 74 מיליון שקל. יש לציין כי בשורת ההכנסות שמרה אלביט על יציבות, והכנסותיה הסתכמו ברבעון השני ב231- מיליון שקל. בקופת הסולו של אלביט הדמיה היו ברבעון השני מזומנים בגובה 361 מיליון שקל, וכנגדם חוב לבנקים ולבעלי האג"ח בהיקף של 2.8 מיליארד שקל. ב-2012-13 על אלביט הדמיה לשלם קרן של כ-903 מיליון שקל בגין אגרות חוב א'-ז', כש-573 מיליון שקל קרן וריבית עליה לשלם כבר ב-12 החודשים הקרובים.

מוטי זיסר, צילום: שוגר דייויד מוטי זיסר | צילום: שוגר דייויד מוטי זיסר, צילום: שוגר דייויד

מצבה של הקבוצה הדאיג גם את סוכנות הדירוג מידרוג שהורידה בסוף אוגוסט את דירוג האג"ח של אלביט הדמיה בשתי דרגות מBaa1 ל-Baa3- כלכלני מידרוג ציינו אז כי "הורדת הדירוג מתבססת בין היתר על המשך העדר הנגישות לשוק ההון לצד עומס פירעונות חוב משמעותי אשר שוחקים את יתרות הנזילות של החברה בקצב מהיר. העדר מקורות תזרים שוטפים מהותיים לצד חוסר יכולת למחזור חוב מחייבים את החברה ליצור מקורות נזילים באמצעות מימוש נכסים בהיקפים גבוהים". חודש לאחר מכן גם מעלות שינתה את דירוג האשראי של החברה בדרגה אחת מ-' +BBB' ל-'BBB'. חברת הדירוג העניקה לחברה תחזית דירוג שלילית המשקפת את חוסר הוודאות ביחס להשלמת תכנית המימושים של אלביט הדמיה וההשלכות האפשריות על הנזילות ויכולת החזר החוב של החברה.

יש לציין כי על מנת לעמוד בהתחייבויותיה, מימשה אלביט בשנה האחרונה נכסים רבים. העסקה הגדולה ביותר שלה היתה מכירת 49 מרכזים מסחריים שהחזיקה באמצעות חברה בת בתמורה לכ-1.5 מיליארד דולר, בעסקה שהניבה לה ולחברה הבת שלה פלאזה סנטרס תזרים נקי של כ-220 מיליון דולר. בעסקה נוספת מכרה את אחזקותיה (50%) ב-4 בתי מלון בהולנד לשותפתה פארק פלאזה של פפושדו, שהניבה לה תזרים נקי של כ-150 מיליון שקל, ומימוש אחזקותיה ברשת האופנה גאפ, בתמורה ל-40 מיליון שקל.

תגיות