אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"רכשו את התרומות לתושבי הדרום ולחיילים מחברות דרומיות" צילום: איי פי איי

"רכשו את התרומות לתושבי הדרום ולחיילים מחברות דרומיות"

בעלי חברות ורשתות בדרום מבקשים לצמצם עד כמה שאפשר את הפגיעה בהם על ידי עידוד הקנייה בסניפים אחרים ברחבי הארץ

20.11.2012, 15:38 | אורנה יפת

היקף הנזק לתעשייה בדרום מאז תחילת הלחימה בעזה הגיע ל-150 מיליון שקל, על פי נתוני התאחדות התעשיינים, ובעלי העסקים בדרום, שרובם סגורים או פועלים במתכונת מצומצמת מאז יום חמישי האחרון, חוששים מפגיעה בתזרים המזומנים.

קראו עוד בכלכליסט

כעת הם קוראים לחברות ולגופים ששולחים תרומה לחיילים ולתושבים בדרום, וגם לאזרחים פרטיים, לבצע את הרכישות מרשתות שמפעילות סניפים בדרום. המטרה – לצמצם עד כמה שאפשר את הפגיעה בסניפים הסגורים על ידי עידוד הקנייה בסניפים פתוחים באזורים אחרים בארץ.

"אנחנו מבינים שיש הרבה תרומות של כל מיני גופים מתחומים שונים שמתארגנים ותורמים צעצעועים ומוצרים אחרים לילדי הדרום", אומר עמרי דיאמנט, מבעלי צעצעועי דיאמנט שמפעלה ממוקם באשדוד. "היינו רוצים שהתרומות יגיעו מעסקים בדרום כי מי שצריך את התרומות הללו זה העסקים בדרום. תגרמו לעוד צד להיות מאושר – לא רק מי שמקבל את התרומה אלא גם בעלי העסקים בדרום".

מפעל דיאמנט מעסיק בשגרה 150 עובדים ומאז יום חמישי הוא עובד בתפוקה של 20% בלבד. "הנזק הכלכלי שנגרם לנו מאז יום חמישי עומד על כ-100 אלף דולר", אומר דיאמנט. "כל יום שלא יוצאים מהמפעל קונטיינרים לארץ ולחו"ל זה הפסד נוסף של עשרות אלפי דולרים". את דיאמנט תפסה המלחמה רגע לפני המכירות לכריסטמס וחודש לפני חנוכה, שני אירועים בהם נרשמת עלייה משמעותית במכירות הצעצועים. "למעלה מ-50% ממכירות הצעצועים בעולם נעשות בכריסטמס. אם לא נספק עכשיו את הסחורה לחו"ל, הזמנות בטלות. לא נוכל לספק אותה בעתיד", הוא מסביר.

אחד ממובילי היוזמה הוא אריק ממן, הבעלים של "אופנת תפוז", רשת בעלת תשעה סניפים ששלושה מהם נמצאים באזור האש בבאר שבע, אשדוד וקריית מלאכי. "אנחנו מבקשים שאזרחים שתורמים לחיילים בדרום יחזקו את בעלי העסקים בדרום", קורא ממן. "אי אפשר לבקש מאנשים לבוא לבאר שבע לעשות קניות, אבל אם האזרחים יקנו בסניף שלי בנתניה זה יתמוך בסניפים שסגורים בדרום".

ממן הוא גם זכיין של חמישה סניפי דלתא ששניים מהם בקריית גת ובאר שבע, והם סגורים. במבצע עופרת יצוקה הגיעו הפסדי החנויות ב-22 ימי הלחימה למיליון שקל והוא קיבל מהמדינה החזק של 300 אלף שקל בלבד. "את ההוצאות אנחנו נשלם בכל מקרה. נשלם לעובדים, נשלם את הארנונה כי גם בזה לא יעשו לנו הנחות. חוץ מהוצאת החשמל בחניויות הסגורות, נשלם את כל ההוצאות ונספוג את ההפסדים".

לדברי נעה פינטו, מנכ"לית רשת הצעצועים "עידן 2000" שצמחה מהדרום, "הסניפים שלנו בדרום עובדים במתכונת מצומצמת מיום חמישי, כי העובדים לא מגיעים. בדרך כל מגיע הזכיין עצמו לחנות. ביום ראשון ושני הסניפים נפתחו בין אזעקה לאזעקה או לפי הוראות הנהלת המרכז המסחרי". פינטו מעריכה את הירידה במכירות הסניפים ב-30%. "זו פגיעה ניכרת. תזרים המזומנים נפגע. בעלי המתחמים לא מבטיחים כלום, התשלומים ממשיכים לרדת ולקוחות אין, כך שכמעט אין הכנסה", היא אומרת. "אנחנו אומרים שאם יש גוף פילנתרופי או עסקי שמעוניין לתרום לתושבי הדרום, תרומתו תהיה כפולה אם הוא גם ירכוש את המוצרים מעסקים שפועלים בדרום".

תגיות