אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברבעון השלישי של השנה: עלייה חדה של 34% בייצור ענפי ההיי-טק צילום: shutterstock

ברבעון השלישי של השנה: עלייה חדה של 34% בייצור ענפי ההיי-טק

כל הייצור התעשייתי עלה ברבעון ב-12.4%; המדד המשולב עלה באוקטובר ב-0.1%, דבר המעיד על המשך התרחבות מתונה יחסית בקצב הפעילות במשק

20.11.2012, 16:04 | אמנון אטד

יומיים אחרי שדיווחה על האטה בקצב צמיחת המשק ברבעון השלישי של השנה, מדווחת היום (ג') הלמ"ס על עלייה גבוהה יחסית בשיעור שנתי של 12.4% שנרשמה ברבעון זה בקצב הגידול של הייצור התעשייתי, המהווה כרבע מכלל התוצר של הסקטור העסקי.

קראו עוד בכלכליסט

אולם כל העלייה בייצור התעשייתי נובעת הפעם מעלייה חדה בשיעור שנתי של 33.9% בייצור של ענפי ההיי-טק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות), וזאת בהמשך לעלייה של 29.6% ברבעון הקודם. בהיקף הייצור התעשייתי ללא תעשיות ההיי-טק נרשמה ברבעון השלישי ירידה בשיעור שנתי של 3.6%. בכל תשעת החודשים הראשונים של השנה גדל הייצור התעשייתי ב- 3.9%.

מנתוני הלמ"ס מתברר עוד כי פרט לענפי ההיי-טק, נרשמו ברבעון השלישי ירידות בייצור בכל קבוצות ענפי התעשייה האחרות. בהיקף הייצור של ענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר) נרשמה בתקופה זו ירידה בשיעור שנתי של 4.9%, בהמשך לירידה גדולה יותר של 6.9% ברבעון הקודם. הייצור של ענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) ירד בשיעור שנתי של 2.9% ואילו הייצור של ענפי התעשייה המעורבת-עילית (כימיה, מכונות, ציוד חשמלי וכלי הובלה) ירד ב- 1%.

מספר העובדים המועסקים בתעשייה קטן ברבעון השלישי של השנה בשיעור שנתי של 1.8%, בהמשך לירידה של 0.7% ברבעון הקודם. בתשעת החודשים הראשונים של השנה גדל מספרם של עובדי התעשייה בשיעור סמלי של 0.5%.

המדד המשולב עלה בבאוקטובר ב-0.1%

 

המדד המשולב למצב המשק בחודש אוקטובר עלה ב-0.1%. נתוני המדד מצביעים החודש על המשך התרחבות מתונה יחסית בקצב הפעילות במשק. מבין רכיבי המדד שירדו בולטת הירידה החדה במדד יצוא השירותים ובמדד הפדיון של המסחר והשירותים.

אשר להתפתחות רכיבי המדד: מדד הייצור התעשייתי ירד בספטמבר ב-0.8%, לאחר עלייה של 3% באוגוסט. מדד הפדיון של המסחר והשירותים ירד בספטמבר ב-5.6%, לאחר עלייה של 1.8% באוגוסט. מדד יצוא השירותים (ללא שירותי תחבורה) ירד באוקטובר (אומדן בנק ישראל), בשיעור חד של 15.4%, לאחר עלייה של 3% בספטמבר. מדד יבוא התשומות לייצור ירד באוקטובר ב-0.8%, בהמשך לירידה ב-1.1% בספטמבר. מדד יצוא הסחורות (הריאלי) ירד באוקטובר ב-2.7%, לאחר שעלה ב-1.2% בספטמבר. מדד יבוא מוצרי הצריכה (הריאלי) ירד באוקטובר ב-1.1%, לאחר עלייה של 6.6% בספטמבר.

תגיות