אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיירים נגד יזם התמ"א: "מימן ג'קוזי לשכנים" צילום: עמית שעל

דיירים נגד יזם התמ"א: "מימן ג'קוזי לשכנים"

כך נראה פרויקט תמ"א 38 שהסתבך בצפון תל אביב: הדיירים תובעים את היזם על כך שדאג לשכניהם על חשבונם. היזם: הכל שקרים, מדובר בדיירים סרבנים

22.11.2012, 08:49 | דותן לוי

על רקע מטחי הטילים והביקוש הצפוי לפרויקטים של תמ"א 38, חושפות שתי תביעות שהוגשו בתל אביב כי המימוש בפועל של חידוש הבניינים אינו בהכרח ערובה לנחת עבור כל הדיירים. 

קראו עוד בכלכליסט

בתביעה שהגישו בבית המשפט המחוזי בתל אביב דיירים ברחוב בבלי 44 בצפון תל אביב נחשפים לכאורה אי־סדרים ואפליה בין השכנים. בעלי הדירות תובעים את יזמית התמ"א חברת קריגר ואת עורך הדין יאיר פנחסי, שלטענתם שיתף עמה פעולה בפגיעה בזכויותיהם.

200 אלף שקל כמענק

התובעים, שמיוצגים על ידי עורכי הדין יהושע פלוסקונוס, משה קרייצברג וגלית לוי, הם דיירים משלוש דירות בבניין: זוג בני 72, קשישה בכיסא גלגלים, וזוג שמשכיר דירה בבניין. על פי כתב התביעה, בשנים 2005–2006 קידם בנו של אחד מבעלי הדירות בבניין את הפרויקט והחתים את הדיירים שנענו לפנייתו. אולם לטענתם, בעלי חברת קריגר, גל הרשקוביץ וברכה ברנר, בשיתוף עם עו"ד פנחסי, יצרו תמונה מטעה שלפיה כל הדיירים יקבלו תמורה שווה עבור ביצוע הפרויקט.

בבלי 44 פינת קוסובסקי בת"א. תמ"א 38, צילום: עמית שעל בבלי 44 פינת קוסובסקי בת"א. תמ"א 38 | צילום: עמית שעל בבלי 44 פינת קוסובסקי בת"א. תמ"א 38, צילום: עמית שעל

התובעים טוענים שמאז תחילת העבודות הם נאלצו לחיות בתנאים קשים. כך למשל, טוענת הקשישה הנכה כי בשל הפרויקט היא נאלצה להיות "כלואה" בדירתה ולהתגורר בתנאים בלתי נסבלים. בני הזוג שמשכירים את הדירה טוענים שבשל תנאי המחיה בבניין הם נאלצו להוריד את דמי השכירות בחצי ובהמשך הדייר אף ביטל לגמרי את חוזה השכירות. לטענתם, בעוד שהם לא קיבלו כל פיצוי על הפגיעה באיכות חייהם, דיירים אחרים בבניין סגרו עסקאות עם היזמים. לדבריהם, נודע להם ששכניהם קיבלו תשלום חד־פעמי של 200 אלף שקל, דמי שכירות לכל תקופת הבנייה, ושיפוץ מסיבי של הדירה, כולל ג'קוזי חדש. לטענתם, משפחות נוספות בבניין קיבלו הטבות דומות. כפיצוי דורשים הדיירים 50 אלף דולר לכל משפחה ואת תשלומי השכירות, בדומה לשכניהם, וכן העברת ערבות של 2 מיליון שקל עד השלמת הפרויקט.

עו"ד פנחסי מסר בתגובה: "התביעה היא חסרת תום לב. אינני מייצג איש מהצדדים, ונבחרתי לפרויקט כדי לבצע פעולות מסוימות עבור הדיירים".

בתביעה נפרדת שנידונה בבית משפט השלום בתל אביב הגישה דיירת מאותו בניין בקשה לצו עיקול זמני נגד הרשקוביץ וברכה. לטענת הדיירת, שמיוצגת על ידי עו"ד עופר נתנאל, השניים התחייבו לשלם לה דמי שכירות של 6,000 שקל עד סיום הפרויקט, אולם לאחר שדירתה נהרסה הם החלו לסחוט אותה, הפסיקו את תשלומי השכירות, ודרשו ממנה לחתום על מסמכים שמאפשרים להם למכור את הדירות שייבנו לפני סיום הפרויקט.

תביעות הדדיות

תביעת הדיירת הוגשה בהמשך לתביעה שהגיש נגדה הרשקוביץ בספטמבר, ובה דרש ממנה 400 אלף שקל שאותם נתן לה לטענתו במסגרת הסכם ביניהם. כמו כן, במרץ 2012 תבעו דיירי הבניין את הדיירת בטענה שהתנהלותה מעכבת את השלמת הפרויקט.

מגל הרשקוביץ נמסר: "מדובר בטענות שקריות של דיירים סרבנים שאינם מאפשרים את סיום העבודות. אני מאמין שתפקידו של היזם בתמ"א הוא בין היתר למנוע סחיטות של דיירים סרבנים, בייחוד בימים טרופים אלו".

תגיות

53 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

53.
יאיר פנחסי וגל זוג נוכלים- לא להתקרב
לא להתקרב לחברות שלהם. גל אדיוט שמסתובב סביב יאיר ויאיר אדם מפוחד וחסר יכולת פיננסית. התוצאה? כל הפרוייקטים שלהם תקועים. דיירים הפסידו הון וזה עוד מבלי לדבר על הרוכשים החדשים. מי שיכול שיברח מהם כמו מאש. אל תתנו להם להטעות אתכם במילים יפות והבטחות באויר. הכל שקרים. אנחנו תקועים איתם. הרבה זמן כבר מעבר לתאריך המסירה, הם לא משלמים פיצויים, הדירות עומדות הרוסות ואין לנו ברירה אלא לפתוח חסכונות ולקחת הלוואות כדי לממן שכירות כבר שנים כי אי אפשר לגור בהן ועוד לחלקנו הגדול בבנין יש עליהן משכנתאות.
מ  |  01.03.19
49.
מבחינה מוסרית היזם חייב היה לדאוג לרווחתם של הנכים והקשישים.
דבר שלא קרה בבבלי 44. מי שידו היתה משגת פנה לעורך דין שדאג לכך שמרשו יקבל: מענק כספי , דמי שכירות , ושיפוץ דירתו. הקשישים והנכים נשארו לגור בשנותיהם האחרונות באתר בניה , במשך שלוש שנים!!!!!!! ללא כל התחשבות מצד היזם בצורכיהם המיוחדים .
דייר בשכונה , ת"א  |  27.11.12
לכל התגובות