אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השורה התחתונה - ביל אוניל: "שיעור הצמיחה בישראל הוא מושא לקנאה" צילום: עמית שעל

השורה התחתונה - ביל אוניל: "שיעור הצמיחה בישראל הוא מושא לקנאה"

בעיתוי מושלם עבור שר האוצר, ביל אוניל, מבכירי מנהלי ההשקעות של מריל לינץ' מחמיא לישראל. "ב־2013 השקעה במניות תהיה עדיפה על אג"ח"

27.11.2012, 08:12 | ענת ציפקין

"הצמיחה החזקה שנרשמה בישראל בשנים האחרונות תימשך. שיעור הצמיחה יעמוד על 2.9% ב־2013". דברים אלו אמר אתמול ביל אוניל, מנהל השקעות ראשי לאיזור אירופה, המזה"ת ואפריקה (EMEA) בזרוע הבנקאות הפרטית (ניהול עושר) של מריל לינץ' שהגיע לישראל לתדריך שנתי, זו השנה השלישית ברציפות.

"אני עדיין לא רואה מגמה של הורדת מינוף בקרב הצרכן הישראלי", המשיך אוניל. "משכך, המנוע הגדול של הצמיחה יהיה הצריכה הפרטית, שתמשיך להיות חזקה. בכל הקשור למדיניות הריבית של בנק ישראל היא מאוזנת. עם התקרבות הבחירות בינואר התחושה היא ששיעור האינפלציה לא צפוי להרים ראש".

ביל אוניל, מבכירי מנהלי ההשקעות של מריל לינץ ביל אוניל, מבכירי מנהלי ההשקעות של מריל לינץ'. מחמיא לישראל | צילום: עמית שעל ביל אוניל, מבכירי מנהלי ההשקעות של מריל לינץ

בכל הקשור לשיעור הריבית אוניל סבור כי לבנק ישראל אין תמריץ להמשיך במדיניות המוניטארית המרחיבה שלו, כך שהוא צפוי להשאיר את שיעור הריבית על כנו בשנה הקרובה. "על רקע שיעור אינפלציה מרוסן וכלכלה שצומחת בשיעור של כ־3%, שיעור שארה"ב או אירופה היו מתקנאות בו, לבנק ישראל אין סיבה ללחוץ על הבלמים", אמר אוניל, שהתייחס גם לשוק הדיור: "עדיין לא ראינו סימנים להתייצבות של מחירי שוק הדיור, ובמיוחד אני לא רואה אותם יורדים בתקופה הקרובה".

2013 תהיה שנת הרוטציה

אוניל סיכם את מה שקרה בשווקים הפיננסיים בעולם ב־2012: "בסופה של השנה הצמיחה האטה מעט, בעיקר בגלל משבר החובות האירופי. קובעי המדיניות בגוש היורו ימשיכו להתערב בשווקים האירופיים". עם זאת, להערכת אוניל, אפשר להתייחס להתעוררות בשווקים הפיננסיים בשנה החולפת כ"הפתעה". הוא מייחס זאת למהלכים המאקרו־כלכליים מצד קובעי המדיניות, שאפשרו את ההתאוששות הזו. "השווקים רוצים המשך לתהליך ההתאוששות. אם קובעי המדיניות ימשיכו לפעול, זה ישפיע לחיוב על השווקים".

אוניל התייחס בדבריו לתהליך "הרוטציה הגדולה": "2013 תהיה שנת הרוטציה ותעמוד בסימן היציאה מהשקעה באג"ח וחזרה להשקעה במניות". התהליך לפי אוניל יתחיל כבר בפתח 2013, שלדבריו תאופיין בשיפור בשווקים ובכלכלה הגלובלית בהשוואה לשנה הנוכחית: "כלכלת ארה"ב מתאוששת, ובגוש היורו תיתכן אף הבראה הדרגתית במחצית השנייה של 2013, אך שיעור הצמיחה שם בשנה כולה ימשיך להיות שלילי, למרות שיפור קל לעומת 2012".

להתמקד בסקטורים אחרים

התחזית לאג"ח ממשלתיות מצד אוניל נשארת עגומה. הוא גם ממליץ למשקיעים לא לרוץ לאיגרות חוב קונצרניות. "השקעת יתר, אופטימיות יתר ורווחים נמוכים בשוק האג"ח יובילו לסיומה של תקופת השוק השורי, שיתרחש כבר לקראת סוף 2013".

אוניל עוד סבור כי "המניות זולות ביחס לאג"ח, במיוחד בכל הקשור לפרמיית הסיכון. הסקטורים שצברו הון בעת המשבר, מוצרי צריכה לא מחזורית, פרמצבטיקה ועוד, כבר אינם זולים, ולכן נמליץ להתמקד בסקטורים אחרים, שלא מיצו את עצמם, כדוגמת סקטור הפיננסים.

"בשנה הבאה על המשקיעים להתמקד בצמיחה ולא במדיניות, ולכן ההשקעה במניות עדיפה על פני השקעה באג"ח. כבר כיום יש פער בתמחור בין מניות לאג"ח, והוא הגבוה ביותר ב־25 השנים האחרונות לטובת ההשקעה במניות. קשה לראות איך שוקי האג"ח ממשיכים לייצר את התשואות שסיפקו בשנתיים האחרונות גם ב־2013".

השורה התחתונה: עם הפנים ל־2013, ביל אוניל מזהיר מפני אג"ח קונצרניות, ומאמין עקרונית כי ההשקעה במניות תהיה עדיפה על פני השקעה באג"ח, במונחי תשואה.

תגיות