אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביקור טעימות: חוויות קולינריות בדרום צילום: אוראל כהן

ביקור טעימות: חוויות קולינריות בדרום

אוכל הודי אמיתי בבאר שבע, חמוצים בטעם של פעם באשקלון ובירות בוטיק בקריית גת. "כלכליסט" ממליץ לבקר במסעדות ובבתי עסק שחזרו השבוע לפעילות

29.11.2012, 10:18 | גלי וולוצקי

הדרום שוב שקט, אבל המסעדנים, החקלאים ובעלי העסקים הקטנים מנסים להתמודד עם ההשלכות הכלכליות של השבוע שבו נאלצו לשבות מעבודה. האזור, שנחשב לצחיח מבחינה קולינרית, דווקא מזמן לא מעט הפתעות, ו"כלכליסט" מציע את שבע המעניינות שבהן.

אשקלון, אנונה: ביסטרו שכונתי כשר

 

כל מה שמוגש בביסטרו השכונתי הכשר, הנעים והצנוע, מוכן במקום - מהלחמים והפסטות ועד הגרנולה ומאפי הבוקר המעטרים את הדלפק. המיקום, באזור מגדל בעיר העתיקה, עמוס במשרדים ומכתיב את אופי הקהל שמגיע לקפה של בוקר, לארוחת בוקר (מבחר של ארבעה סוגים) או לארוחות צהריים. אל אלה מתווספים סועדים מהמושבים הסמוכים, שמגיעים במיוחד לביסטרו הייחודי בנוף האשקלוני.

בתפריט: טארט אגסים בקרם שקדים או עוגת תפוחים עם מרנג אגוזים, 24 שקל לפרוסה, 100–130 שקל לעוגה שלמה; רביולי חצילים עם גבינת עזים ברוטב פורטו (פרוסות שקדים, שום, פלפל קלוי וגבינת עזים), 58 שקל; גרבדלקס כבוש במקום, עם פוקצ'ה טרייה ושמנת חמוצה, 42 שקל; סלט קינואה עם נענע, בורגול, שקדים קלויים וצנצנת יוגורט, 46 שקל. פרטים: הרצל 4, 08-6723881.

אנונה, אשקלון. סלט קינואה, 46 שקל, צילום: צפריר אביוב אנונה, אשקלון. סלט קינואה, 46 שקל | צילום: צפריר אביוב אנונה, אשקלון. סלט קינואה, 46 שקל, צילום: צפריר אביוב

אשקלון, הכפר של איתן סגל: חמוצים מהשדה לצנצנת

 

איתן סגל, חקלאי מנתיב העשרה, החליט לפני כשנתיים להקים באשקלון מפעל החמצה לירקות שהוא מגדל, והחמיץ את המלפפונים מיד אחרי הקטיף, בשיטות מסורתיות ובלי חומרים משמרים. מאז הורחב ההיצע, וכולל גם פטריות שיטאקי ושמפיניון, צנוניות, פלפלים, עגבניות שרי, סלרי, כרוב, ומהחורף גם מחמצי לפת.

מה לקנות: מלפפונים פריכים כבושים בחומץ, צנוניות ועגבניות שרי, 20–17 שקל ל־400 גרם. פרטים: העמל 20 אשקלון, 08-6712077, וגם בברשתות השיווק, בעדן טבע מרקט ובשוק האיכרים בתל אביב.

החמוצים של איתן סגל, אשקלון. 17-20 שקל ל- 400 גרם, צילום: צפריר אביוב החמוצים של איתן סגל, אשקלון. 17-20 שקל ל- 400 גרם | צילום: צפריר אביוב החמוצים של איתן סגל, אשקלון. 17-20 שקל ל- 400 גרם, צילום: צפריר אביוב

 

קיבוץ גת, לה טרה פרומסה: מסעדת יקב קוצ'ינית־איטלקית

 

 היקב המשפחתי של אירית וסנדרו פלגריני, בני זוג ממוצא איטלקי וקוצ'יני, מייצר יינות אדומים ויין לבן אחד בסגנון איטלקי מסורתי, ומציע גם מסעדה עם תפריט המשלב בין המטבח ההודי־קוצ'יני לאיטלקי. במהלך השבוע אפשר להתארח במסעדה במסגרת קבוצה ובתיאום מראש, בשישי־שבת היא פתוחה מ־19:00 לארוחות ערב, ובשבתות גם בין 12:00 ל־17:00. הארוחה כוללת בחירה של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב־110 שקל, ומומלץ ללוות את הארוחה באחד מהיינות המצוינים של היקב. בתפריט: טריו סלטים קוצ'יניים: גזר עם ג'ינג'ר וכוסברה, קארי תפוחי עץ, וכרוב עם גרגירי חרדל שחור; טליאטלה ברוטב ראגו; פילה עוף עם ג'ינג'ר, עגבניות שרי, קשיו, נענע וכוסברה; פארפה מנגו; עוגת שקדים ואגסים. פרטים: 08-6849093.

לה טרה פרומסה, גת. 110 שקל לארוחת שלוש מנות (בתצלום: פילה עוף עם ג לה טרה פרומסה, גת. 110 שקל לארוחת שלוש מנות (בתצלום: פילה עוף עם ג'ינג'ר, עגבניות שרי וקשיו) | צילום: ישראל יוסף לה טרה פרומסה, גת. 110 שקל לארוחת שלוש מנות (בתצלום: פילה עוף עם ג

קריית גת, מבשלת נגב: בירות בוטיק

 

אחת ממבשלות הבוטיק הראשונות בישראל החלה את דרכה כמבשלה ביתית ב־2005, ועשתה קפיצה שיווקית גדולה כשנרכשה לפני כשנה וחצי בידי חברת נורמן פרימיום, המייבאת ומשווקת בירות איכות מהעולם. כיום מייצרת המבשלה שלושה סוגי בירה, וממשיכה להקפיד על מחזורי בישול בני 1,000 ליטר האחד, המקנים לה את התואר מבשלת בוטיק. בקרוב ייפתח במקום מרכז מבקרים, אך כרגע אפשר לבקר במבשלה בתיאום מראש, במסגרת קבוצה של שמונה מבקרים ויותר, או סתם לקפוץ, לקנות בירה ולשתות אותה בחצר הנעימה.

מה לקנות: אמבר אייל, בירת אייל אדמדמה בסגנון בריטי־אמריקאי עם טעמים פירותיים; פסיפלורה, בירת אייל זהובה בהירה בתוספת מיץ פסיפלורה טרי, שסוחט מגדל פסיפלורה משדה משה הסמוכה; פורטר אלון, בירה כהה ומרירה, המיושנת במכלים עם שבבי עץ אלון, המעניקים לה טעמי וניל ועץ. פרטים: את הבירה אפשר לקנות בחנויות היין (14–13 שקל לבקבוק), ובמסעדות וברים רבים.

המבשלה פתוחה בימים ראשון עד חמישי, 18:00–9:00. סיור לקבוצה: 35 שקל למבקר (בתיאום מראש), negevbrewery.co.il.

תלמי יחיאל, הירקנייה של רוני: ירקות ופירות בוטיק

 

 המשק המשפחתי היה מפעל החיים של נעמי לוי, פיזיקאית שלאחר קריירה מפוארת בתעשייה עברה לחקלאות. היא הקימה את המשק ב־1986 עם גידולי אננס ואספרגוס, וכמה שנים לאחר מכן החלה לגדל גם עגבניות שרי ליצוא. לאחר מותה ב־2006, לקחו בתה רוני ובעלה מיכאל לידיהם את ניהול המשק, ואף הקימו ירקנייה למכירת תוצרת הבוטיק: אפונת שלג, אספרגוס, אננס, מבחר עצום של זני עגבניות שרי ופלפלים חריפים לסוגיהם. בירקנייה משלימים את הסל עם פירות של קרובי המשפחה מערוגות, ועם גידולי ירקות שורש של חקלאים מקומיים. מה לקנות: עגבניות שרי, עשרה שקלים לק"ג; אספרגוס, 15 שקל לחבילה של 400 גרם; אפונת שלג, עשרה שקלים לחבילה של 250 גרם; אננס, 30 שקל לק"ג; פלפלים בריסוס ביולוגי, שמונה שקלים לק"ג.

פרטים: הירקנייה פתוחה כל השבוע, 10:00–16:00 (למעט ימי שבת וראשון). בימי שישי בבוקר נערכים סיורים בחממות, ואפשר לטעום תבשילים מהירקות, מעשה ידיה של רוני. תושבי רחובות והסביבה יכולים גם להזמין ירקות באינטרנט, משק לוי, mesheklevy.co.il.

הירקנייה של רוני, תלמי יחיאל. לדוגמה: 15 שקל לחבילת אספרגוס (400 גרם), צילום: אוראל כהן הירקנייה של רוני, תלמי יחיאל. לדוגמה: 15 שקל לחבילת אספרגוס (400 גרם) | צילום: אוראל כהן הירקנייה של רוני, תלמי יחיאל. לדוגמה: 15 שקל לחבילת אספרגוס (400 גרם), צילום: אוראל כהן

באר שבע, הודו הקטנה: מטבח הודי מרוכך

המסעדה ההודית הקטנה מגישה גרסה מרוככת של מטעמי הודו, שהותאמה לחך הישראלי והתחבבה מאוד על צעירי באר שבע. היא מציעה מנות צמחוניות, ובשעות הצהריים יש בופה פתוח עם סלטים, תוספות, מנות עיקריות וקינוחים, ב־42 שקל לסועד. בתפריט: צ'אנה סמוסה (קונוס בצק תפוחי אדמה עם גרגירי חומוס חמים, יוגורט וצ'טני ירוק), 25 שקל; מלאי כופתה (קציצות מבצק סולת עם תרד וזרעי חמניות, ברוטב עגבניות ושמנת), 36 שקל; גרילפיש סלמון (סלמון על הגריל במרינדת טנדורי מסאלה, מוגש עם סלט, נזיד עדשים ושני סוגי לחם הודי), 54 שקל. פרטים: רינגלבלום 15 באר שבע, 08-6489801.

הודו הקטנה, באר שבע. גרילפיש סלמון, 54 שקל, צילום: חיים הורנשטיין הודו הקטנה, באר שבע. גרילפיש סלמון, 54 שקל | צילום: חיים הורנשטיין הודו הקטנה, באר שבע. גרילפיש סלמון, 54 שקל, צילום: חיים הורנשטיין

אשדוד, בלזק: ביסטרו צרפתי עדכני. ביסטרו רומנטי עם אווירה ביתית, שירות מוקפד וידידותי ומפות לבנות, שבו מגיש השף נתי שפריר מנות קלאסיות צרפתיות, עם נגיעות עדכניות. למשל, סטייק אנטרקוט ברוטב שמנת ופלפל, וגם כבדי עוף עם ענבים וג'ינג'ר. בתפריט: מרק שומר עם שמן עירית ופילטים של תפוז, 40 שקל; כבדי עוף מוקפצים עם חבושים, 44 שקל; חבושים עם קרם פרש ושערות חלבה, 29 שקל; ערמונים עם מוס לאבנה ופיסטוקים, 29 שקל. פרטים: האשל 11, 08-8536336.

בלזק, אשדוד. מרק שומר עם שמן עירית ופילטים של תפוז, 40 שקל, צילום: אוראל כהן בלזק, אשדוד. מרק שומר עם שמן עירית ופילטים של תפוז, 40 שקל | צילום: אוראל כהן בלזק, אשדוד. מרק שומר עם שמן עירית ופילטים של תפוז, 40 שקל, צילום: אוראל כהן

תגיות