אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכנסה קבועה גם על קצה הצוק הפיסקאלי: מניות הדיבידנד החזקות של ארה"ב צילום: בלומברג

הכנסה קבועה גם על קצה הצוק הפיסקאלי: מניות הדיבידנד החזקות של ארה"ב

4 המלצות קנייה ושורט אחד על מניות דיבידנד בארה"ב

29.11.2012, 07:25 | ענת ציפקין

לורילארד (LO)

 

  , צילום: בלומברג צילום: בלומברג   , צילום: בלומברג

 

לורילארד (Lorillard) היא חברת טבק ותיקה והשלישית בגודלה בתחום בארה"ב, עם הכנסות של 4.4 מיליארד דולר ב־2011.

הסיכוי: החברה משווקת את מותג המנטול המוביל בארה"ב ניופורט ששולט ב־85% משוק המנטול ונחשב לסיגריית הפרימיום היחידה עם פוטנציאל צמיחה, שכן שוק המנטול נחשב לפופולרי בקרב צעירים. מותג נוסף של החברה, מאבריק, נחשב למותג דיסקאונט בעל שיעורי צמיחה גבוהים, הנהנה מחדירה לשווקים עם רגישות גבוהה למחיר. משקיעי החברה נהנים מדיבידנד רבעוני, כאשר תשואת הדיבידנד עומדת על 5.4%. השנה צפויה החברה לחלק דיבידנד של 6.2 דולרים למניה. בנוסף, צפויה החברה להמשיך במדיניות של רכישה עצמית של מניות, שצפויה להוביל לשיפור הרווח למניה.

הסיכון: אם לא יימצא פתרון לצוק הפיסקאלי, יעלה מס הדיבידנד מ־15% ל־43%, ומניית החברה, שמחלקת 70%–75% מרווחיה כדיבידנד, עלולה להיפגע.

ממליץ: אייל דומן, מנהל המחלקה הבינלאומית במגדל שוקי הון.

למה לקנות? תשואת הדיבידנד של המניה היא 5.4%, ותוכנית רכישה עצמית של מניות צפויה לתמוך בה .

סנצ'רי־לינק (CTL)

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

סנצ'רי־לינק (CTL) היא חברת התקשורת השלישית בגודלה בארה"ב עם שווי שוק של 23 מיליארד דולר. החברה מחזיקה ביותר מ־17 מיליון קווי תקשורת ועוסקת גם בחיבורים לאינטרנט ובתחומים נוספים.

הסיכוי: בשנים האחרונות רכשה CTL כמה חברות קטנות, ומאז הכנסותיה צומחות בהדרגתיות. מניית החברה נסחרת במכפיל רווח של 14.2, בדומה למכפיל של מניית AT&T אך נמוך מהמכפיל של ורייזון. עם זאת, הדיבידנד שאותו מחלקת CTL גבוה מזה שמחלקות שתי מתחרותיה, כאשר תזרים המזומנים החזק מאפשר לה לנקוט מדיניות דיבידנד אגרסיבית. הדיבידנד שחילקה עלה בכ־62.3% בחמש השנים האחרונות והתשואה שלו עומדת על 7.7%.

הסיכון: הידרדרות כלכלית והעלייה המשמעותית בשימוש בקווים ניידים על חשבון הנייחים עלולות להעיב על המניה בנוסף, ייתכן שהחברה תבחר במדיניות של קניית מניות עצמית במקום הגדלת הדיבידנד לאור עליית המס הצפויה בתחילת 2013.

ממליץ: מישל סינה, מנהל תיקים בכיר, דסק חו"ל, פעילים ניהול תיקי השקעות.

למה לקנות? החברה צומחת בשנים האחרונות ומציעה דיבידנד גבוה יותר ממתחרותיה המרכזיות בענף.

אנטרפרייז (EPD)

  

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

 

אנטרפרייז פרודקטס פרטנרס היא חברה המובילה בתחום תשתיות האנרגיה בארה"ב, עם שווי שוק של 50 מיליארד דולר. החברה עוסקת בניהול צינורות לתובלת נפט וגז טבעי לתחנות כוח, ובזיקוק נפט.

הסיכוי: החברה מתאפיינת במבנה משפטי מיוחד, המאפשר לה פטור ממס חברות בתנאי שתחלק את מרבית תזרים המזומנים לבעלי המניות. בנוסף, המודל העסקי שלה מבוסס על חוזים ארוכי טווח, שבהם היא גובה את תשלומים כדמי העברה של האנרגיה בצינורות שלה, וכך היא לא חשופה ישירות למחירים בשוק האנרגיה.

כמו כן, העלייה בהפקת הנפט והגז מהעתודות היבשתיות בארה"ב הגדילה את הביקושים לתחום, דבר שמשתקף בצמיחה שרשמה החברה בשנים האחרונות בהכנסות, ברווחיות, בתזרים המזומנים ובדיבידנד. המניה מניבה תשואת דיבידנד של כ־5.1%

הסיכון: מניית החברה עלולה להיפגע במקרה שהמיסוי על הדיבדנדים יעלה.

ממליץ: סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל.

למה לקנות? החברה נהנית מצמיחה בפעילות ומעלייה בביקוש ומציעה תשואת דיבדנד של 5.1%.

ג'ונסון וג'ונסון (JNJ)

 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

ג'ונסון וג'ונסון היא אחת מחברות התרופות והאספקה הרפואית הגדולות בעולם. החברה מורכבת משלוש חטיבות עיקריות: תרופות, מכשור רפואי ומוצרי צריכה.

הסיכוי: החברה נהנית מבסיס הכנסות מגוון ומערך מכירות רחב, צנרת פיתוח מוצרים חזקה ומעמד מוביל במגזרי המכשור רפואי והתרופות. פיזור המכירות מסייע לה לייצר תזרים מזומנים חופשי חזק, המהווה 20% מהמכירות, ולחלק דיבידנד צומח בקצב של 8% לשנה בחמש השנים האחרונות. תשואת הדיבידנד שלה עומדת כיום על 3.5%. מניית החברה נסחרת לפי מכפיל רווח של 14 ב־2012 ומכפיל חזוי של 12.7 ל־2013. בהתחשב באופייה הדפנסיבי ובביקוש הקשיח יחסית למוצריה, החברה מאפשרת חשיפה למניית דיבידנד קלאסית ובמחיר נוח.

הסיכון: אובדן פטנטים ונתח שוק לתרופות מתחרות צפויים לקזז חלק מהצמיחה במכירת תרופות חדשות. גם תיקונים ברפורמת הבריאות של אובמה או גלישה למיתון עולמי עשויים לפגוע בחברה.

ממליץ: משה אוזקרגוז, אנליסט במחלקת המחקר של בנק דיסקונט.

למה לקנות? לחברה מקורות הכנסה מגוונים ויציבים ומנייתה מציגה צמיחה עקבית בדיבידנד.

ורייזון (VZ)

 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

ורייזון היא חברת תקשורת המספקת שירותי סלולר, טלפוניה ומערכות מידע ופס רחב. החברה משרתת יותר מ־51.3 מיליון מנויים סלולריים וקוויים בארה"ב ומחזיקה בנתח של כ־26% מהשוק הקווי במדינה.

הסיכון: בארבע השנים האחרונות החברה לא הצליחה להציג צמיחה באף תחום. ההכנסות עמדו ב־2011 על 110 מיליארד דולר, אך הרווח הנקי שלה הסתכם ב־3 מיליארד דולר בלבד. שווי החברה עומד על 123 מיליארד דולר דבר שמעמיד את מכפיל הרווח על 40 - גבוה מאוד ביחס לתעשייה.

בנוסף, מכפיל הצמיחה של החברה (PEG) עומד על 2.57, ומעיד על כך שהמניה יקרה. לחברה תשואת דיבידנד ממוצעת של 4.8%, והיא מייצרת כיום תזרים מזומנים של כ־2.18 מיליארד דולר בלבד.

הסיכוי: ורייזון עדיין מחזיקה בנתח שוק משמעותי בתחום נתבי הליבה בתעשייה שבה היא פועלת. כמו כן, היא צפויה להגדיל את נתח השוק מחוץ לארה"ב, מה שיוכל לעודד צמיחה עתידית בהכנסות.

ממליץ: אבי מועלם, מנהל השקעות ראשי באלומות ספרינט.

למה למכור? החברה לא מצליחה לצמוח בשנים האחרונות ונסחרת במכפיל רווח ומכפיל צמיחה גבוהים.

תגיות