אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחפשים מקלט מהתנודתיות בשווקים באג"ח להמרה צילום: בלומברג

מחפשים מקלט מהתנודתיות בשווקים באג"ח להמרה

קרן האג"ח להמרה בניהולה של אביבה גלובל הניבה בשלוש השנים האחרונות תשואה של 18% מהשקעה באג"ח להמרה גלובליות. המתחרה שרודרס הניבה מעט פחות

29.11.2012, 07:26 | ארז ברית ויוליה ויימן

איגרות חוב להמרה חוזרות לצבור פופולריות בתקופה האחרונה, על רקע התנודתיות הרבה בשווקים הפיננסיים. בשל המבנה שלהן, מנגנון המאפשר המרה למניות, איגרות אלו מציעות למשקיעיהן הגנה על ההון בתקופות של ירידות בשוקי המניות, זאת הודות לכרית הביטחון האג"חית שלהן, לצד העובדה שהן פחות פגיעות לאינפלציה לעומת אג"ח רגילות. במקביל, משקיעי האג"ח להמרה משתתפים בראלי כששוקי המניות רושמים עליות. יש לציין כי שתי הקרנות בטור נחשבות למרכזיות בפעילותן באפיק זה. בשל העובדה שלא קיימת קרן סל הדומה בפעילותה לקרנות הגלובליות הללו, השתמשנו כאן בקרן סל העוקבת אחר מדד אג"ח להמרה אמריקאיות.

בטור זה אנו מציגים שתי קרנות נאמנות זרות בולטות, המתמחות בהשקעה באג"ח להמרה. שתי הקרנות רשומות בלוקסמבורג ונקובות בדולר.

הקרן הראשונה מנוהלת על ידי ענקית ניהול הנכסים האירופית שרודרס. הקרן הוקמה במרץ 2008 ואסטרטגיית ניהול הנכסים שלה כוללת השקעה באג"ח להמרה וני"ע דומים שהונפקו על ידי חברות מסחריות בכל רחבי העולם. מאז הקמתה, הקרן מנוהלת על ידי חברת ניהול השקעות חיצונית בשם פיש Fisch הפועלת משוויץ ותחום התמחותה הוא אג"ח להמרה. מנכ"ל החברה הוא פטריק גוג'י (Patrick Gügi), ד"ר לכלכלה ופיננסים.

נכון לאוקטובר, 98% מכספי הקרן הושקעו באג"ח להמרה וני"ע דומים, והשאר הוחזקו במזומן. בתאריך זה, 31.5% מהתיק הושקעו באג"ח בארה"ב ובקנדה, 15.2% באג"ח של שווקים מתפתחים, 14.8% באג"ח באירופה ללא בריטניה. אחזקות קטנות יותר התפרסו בין יפן, אסיה־פסיפיק ומדינות אחרות. עשר האחזקות הגדולות של הקרן מהוות 22.6% מהתיק.

הקרן הניבה ב־12 החודשים האחרונים (עד סוף אוקטובר 2012) תשואה של 4.7%, ובשלוש השנים האחרונות הניבה 15.1%. מדד הייחוס של הקרן הוא UBS Global Focus Convertible Bond שהניב בתקופות אלה 4.4% ו־19.1%.

הקרן השנייה, המנוהלת ע"י אביבה (Aviva) גלובל, הוקמה בינואר 2003, והיא משתמשת באסטרטגיה זהה - השקעה באג"ח להמרה של חברות מסחריות גלובליות.

נכון לסוף אוקטובר, 99% מכספי הקרן הושקעו באג"ח להמרה בדירוגים שונים, והשאר באג"ח לא מדורגות ובמזומן. בתאריך זה, 38.5% מהתיק הושקעו באג"ח של ארה"ב וקנדה, 30.4% באג"ח של אירופה, ו־30.5% באג"ח של מדינות אסיה ואחרות. עשר האחזקות הגדולות היוו 24% מהתיק.

צ צ'יינה יוניקום, אחת האחזקות המרכזיות בקרן של שרודרס | צילום: בלומברג צ

ב־12 החודשים האחרונים (עד סוף אוקטובר) הניבה הקרן תשואה של 4.9%, ובשלוש השנים האחרונות הניבה 18% (מדד הייחוס של הקרן זהה לקרן של שרודרס).

את תוצאות הקרנות הללו מעניין להשוות לקרן הסל SPDR Barclays Capital Convertible Securities שמנהלת 835 מיליון דולר. קרן הסל, המשקיעה באג"ח להמרה אמריקאיות, הניבה ב־12 החודשים האחרונים תשואה של 9%, ובשלוש שנים - 27%.

השורה התחתונה: קרנות האג"ח להמרה זוכות לפופולריות בעקבות התנודתיות בשווקים. הקרן בניהול אביבה גלובל רשמה ביצועים עודפים לעומת הקרן של שרודרס בתקופות שנבדקו.

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

תגיות