אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם רשתות יפלו, יווצרו חורים בקניונים וזה כמו דומינו שמתחיל להתפרק" צילום: אלעד גרשגורן

"אם רשתות יפלו, יווצרו חורים בקניונים וזה כמו דומינו שמתחיל להתפרק"

כך אמר האדריכל עמי מור בועידת הקניונים באילת והוסיף כי מסעדות המזון המהיר יעלמו ממרכזי הקניות וכי בשל התחזקות המחסר ברשת "צריך לגרום לאנשים לצאת מהטרנינג ולהגיע"

03.12.2012, 11:52 | אורנה יפת

"כשיש תחרות כזו גדולה, צריך להיות קשובים מאד לסוחרים שלנו. אם רשתות יפלו, יווצרו חורים בקניונים וזה כמו דומינו שמתחיל להתפרק". כך אמר האדריכל עמי מור ממשרד יסקי מור סיון בפאנל בנושא תכנון קניונים בועידת הקניונים שמתקיימת במלון הרודס באילת. "הצורך להיות קשוב לסוחרים הולך ועולה".

 לדבריו, "דור מייסדי הקניונים מגיע לפרקו וקניונים שלא יתחדשו ישארו מאחור. שיפוצים של קניונים צריכים להיות מלווים בשינוי תמהיל ותוספת שטחים ובהתאמה מהותית לזה שהקהל שלנו הולך ונהיה יותר מפונק". מור אמר כי היום ניתן למלא 40-50 אלף מ"ר בקניון בלי מזון והוסיף כי מסעדות המזון המהיר יעלמו מהנוף בקניונים כי אינן אכותיות ובמקומן ייכנסו מסעדות איכות שהקהל מחפש אותן. "צריך לגרום לאנשים לצאת מהטרנינג ולהגיע לקניון, בעיקר בגלל התחזקות המסחר ברשת. בארה"ב אמזון מחק לגמרי את חנויות הספרים בקניונים ואנחנו צריכים לייצר חוויות שונות לגמרי בקניונים של היום".

מתחם מזון מהיר בקניון עזריאלי בתל אביב. "המזון המהיר ייעלם מהנוף" מתחם מזון מהיר בקניון עזריאלי בתל אביב. "המזון המהיר ייעלם מהנוף" מתחם מזון מהיר בקניון עזריאלי בתל אביב. "המזון המהיר ייעלם מהנוף"

לדברי קובי לויצקי, ממשרד ברעלי, לויצקי כסיף , "בג'י כפר סבא עשינו תפנית כאשר כל המזון מרוכז יחד במתחם של אוכל. אנשים באים לאכול ולהפגש בסופי שבוע כאשר הקניון סגור, אבל בתי האוכל עובדים שבעה ימים בשבוע. השגנו שתי מטרות: הקניון נשאר נקי ובתי האוכל עובדים ומרוויחים".

"אם לא ניצור את ההתאהבות, אין לנו סיכוי להתמודד מול מרכזים אחרים שכבר קיימים ועובדים", הוסיף האדריכל אבנר שר ממשרד אבנר שר אדריכלים, שמתכנן בין היתר את פרויקט עזריאלי ברמלה, פרויקט של מנופים בנהריה, ופרויקט של רמי לוי במבשרת ציון, שכולם נמצאים בשלב הבניה. "בשני פרויקטים שאנחנו עושים, החניה זה בעצם פארק עם מתקני שעשועים ומקומות ישיבה. אפשר להגיע לפארק גם בלי לקנות במרכז המסחרי אבל אני מבטיח שמי שמגיע לשם בסוף גם יקנה במרכז המסחרי".

משה רוזנבלום, מנכ"ל מלסירון אמר כי "כיום אנחנו רואים ברוב הקניונים את אותו התמהיל וברוב הקניונים אנחנו נותנים את אותו הדבר". קובי לויצקי, בעלי לויצקי כסיף אדריכלים, אמר כי "אחת המטרות היא להפוך את הקניון לכזה שהקהל יזדהה איתו וירגיש שהוא שלו. כאשר קונה מרגיש הזדהות עם הקניון הוא יחזור לשם יותר מפעם אחת. ברגע שמדובר בשכונה טובה התושבים הם גם קונים טובים".

תגיות