אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: אפל מגייסת עשרות עובדים מ-TI למרכז הפיתוח בישראל צילום: גטי אימג'

דיווח: אפל מגייסת עשרות עובדים מ-TI למרכז הפיתוח בישראל

הענקית האמריקאית מנסה לשים ידה על מהנדסי חומרה שמתמחים במעבדי ARM, רכיבי מולטימדיה, תקשורת ועוד. לפי הערכות, מהנדסים שכאלה יקנו לאפל גמישות פעולה אסטרטגית בתחום השבבים

04.12.2012, 13:14 | אסף גלעד
אפל מגייסת עשרות מהנדסים מתוך מרכז הפיתוח של טקסס אינסטרומנטס ברעננה, כך עולה מדיווחים באתרים שונים בעולם ובראשם TheNextWeb. הפרסומים מגיעים לאחר שכוונת אפל לגייס מהנדסי חומרה מקרב עובדי מרכז TI ברעננה נחשפה ב"ידיעות אחרונות". המרכז צפוי לפטר 100-150 עובדים בחודשים הקרובים.

קראו עוד בכלכליסט

להערכת TNW, שהצוות שיגוייס מטקסס אינסטרומנטס יצורף ל-Technologies, חטיבת החדשנות שפתחה אפל, אותה מנהל בוב מנספילד. החטיבה מפתחת רכיבים שונים למעבדי ה-A6 ולמכשיר האייפד 4.

האייפון 5, מבט מבפנים. האם מעבדי יורשיו יפותחו בישראל? האייפון 5, מבט מבפנים. האם מעבדי יורשיו יפותחו בישראל? האייפון 5, מבט מבפנים. האם מעבדי יורשיו יפותחו בישראל?

אפל נהנית מגלי הפיטורים בשוק החומרה

מרכז פיתוח החומרה של אפל בישראל הוא היחיד מחוץ לארה"ב שמפעילה ענקית האלקטרוניקה, מלבד מספר מרכזי תוכנה באוסטין, ונקובר, צרפת, גרמניה ושבדיה. אפל ישראל, בראשותו של אהרון אהרון, מובילה בחודשים האחרונים מהלך גיוס של עשרת מהנדסי חומרה מנוסים.

גלי הפיטורים בחברות השבבים פריסקייל וטקסס אינסטרומנטס, שתיהן חברות שעוסקות בפיתוח שבבי מובייל מתאימים לתוכניות אפל כמו כפפה ליד; מהנדסי פריסקייל ו-TI מתמחים בפיתוח רכיבי מולטימדיה, WiFi ובלוטות' לשבבי סלולר וטאבלטים מבוססי טכנולוגיית ARM - שתואמת לטכנולוגיית אפל.

המהנדסים יגוייסו להרחבת מרכזי אפל בהרצליה פיתוח ובחיפה. על פי TNW, מתכוונת טקסס אינסטרומנטס להחזיר את כל פעילות הפיתוח שלה לארה"ב ולסגור את מרכז המו"פ בישראל. זאת, לאחר שאבנר גורן, מנכ"ל משותף ב-IT ישראל, טען שהמרכז לא ייסגר ושהחברה מחויבת להמשך פעילותה בארץ. גורן לא ציין כיצד תראה פעילות הפיתוח הזו.

היתרון: גמישות פעולה בפיתוח שבבים

מהנדסי חומרה מנוסים כשל TI יקנו לאפל גמישות ברמה האסטרטגית - שתאפשר לה לפעול במספר כיוונים. אתר The Mac Observer העריך שהמהלך של אפל נועד להגדיל את האינטגרציה של טכנולוגיית ARM במכשיריה - ולשלבה גם במחשבי ה-MAC.  לעומתו, העריכה RBC קפיטל שהענקית האמריקאית תעדיף להמשיך ולהתבסס על מעבדי אינטל ב-MAC, כצעד נגד לתחרות ההולכת וגוברת שלה עם סמסונג - ספקית שבבים מרכזית של אפל. על פי התסריט הזה, שיתוף מידע בין אפל ואינטל יוכל להוביל את חברת השבבים לייצור מעבדי ה-Ax של האייפון והאייפד, לצד ייצור מעבדי x86 למחשבי המק.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
כמה צודק מגיב 5
איש התוכנה הגאון והמבריק שהיה אחראי לבניית המנוע של המוצר של חברת הסטרטאפ שבה עבדתי, עבר לעבוד כשכיר בגוגל, זמן קצר אחרי שהסטרטאפ נמכר לחברה אמריקנית גדולה. כלומר, את הסטאראפ ואת המוביל הטכנולוגי שלו אכלו בגרושים חברות אמריקניות. נניח שגוגל ישראל שכרו רק עשרים איש ברמה של הבחור הזה, הרי שהנזק לתעשיית ההייטק הישראלית הוא מטורף.
מ  |  08.12.12
14.
צריך הרבה חברות אמריקאיות בארץ. מהמיסים שהעובדים שלהם משלמים יש כסף לפנסיות של צבא קבע
תעשו חשבון איש הייטק עובד במקרה הטוב 25 שנה איש קבע יוצא לפנסיה בגיל 45 וסביר מאד שהוא או אשתו (שמקבלת פנסיה כשהוא חס וחלילה נפטר) יגיעו קרוב לגיל 90 איש הייטק שמרויח 30K משלם כ-15K מיסים שזה בערך הפנסיה הממוצעת כלומר - צריך שני אנשי הייטק שעובדים ומרויחים מצויין לכל אורך הקריירה כדי לפרנס את הפנסיה (רק הפנסיה!) של סא"ל כלכלן שעבד בקריה שמונה עד חמש.
שני אנשי הייטק = פנסיה של איש צבא אחד  |  05.12.12
13.
תגובה למגיב 5
נתחיל מזה שקרנות הון סיכון אירופאיות כמעט ולא משקיעות בישראל. רוב ההשקעה מגיעה מקרנות הון סיכון אמריקאיות, החלק השני בגודלו הוא קרנות ישראליות, אח"כ קרנות פרייבט אקוויטי, אח"כ אנג'לים, ואולי בסוף קרנות אירופאיות. התשואה שקרנות ההון סיכון עשו ב-10-12 השנים האחרונות היא נמוכה עד אפסית. אפשר אולי להשוות אותה להשקעה באג"ח או בנדל"ן להשכרה, בהחלט לא מצדיק את הסיכון שהם לוקחים. בתכל'ס מפתיע שהם ממשיכים להשקיע כאן. לגבי חברות בינלאומיות המחזיקות מרכזי מו"פ בישראל: נדמה לי שהן מעסיקות משהו כמו 30,000 איש, בעלות שכר ממוצעת של 90,000 דולר לשנה. כלומר למשק נכנס בשנה סכום של 2.7 מיליארד דולר במשכורות. יש כמובן שירותים נוספים שהן קונות כאן כמו שכירות, ניקיון, שמירה, תחבורה, תחזוקה, השמה וכו'. בנוסף יכולים להיות לחברות הנ"ל רווחים שצריך לשלם עליהם מס.
05.12.12
12.
יש לי המון הערכה למהנדסי חומרה.
זה תואר קשה מאוד , ועבודה שדורשת מוח חריף ביותר, והבנה בחשמל, פיזיקה, מתמטיקה, ועוד'. מן הראוי שירוויחו טוב וישתכרו בכבוד. גם אם זה הרבה מעל לממוצע (20K+ נטו). אחרי הכל, גם העבודה שלהם היא מעל לעבודה ממוצעת. אנשים חיים בסרט עם התדמיות שיש להם על עולם ההייטק. אנשים קורעים את התחת בעבודה, משקיעים ועובדים קשה יותר מחלק גדול מהאוכלוסיה (מבחינת ביצועים ולחץ של פרויקטים), ואז באים לך כל מני מצקצקי לשונות ופותחים פה על השכר בהייטק. לכו חפשו.
עידו  |  04.12.12
לכל התגובות