אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתעשייה האווירית רוצים לקצץ אבל ממנים סמנכ"ל מספר 17

בלעדי לכלכליסט

בתעשייה האווירית רוצים לקצץ אבל ממנים סמנכ"ל מספר 17

החברה בוחנת בימים אלה תוכנית התייעלות לשנת 2013 שבמרכזה המשך מגמת הפרישה מרצון של עובדים וקיצוץ בשעות נוספות. עם זאת החברה יצרה תקן חדש, סמנכ"ל אזור הודו, שיצטרף ל-16 הסמנכ"לים האחרים שכבר מכהנים

05.12.2012, 18:47 | הדר קנה

בתעשייה האווירית בוחנים בימים אלו תוכנית התייעלות לקראת 2013. כך נודע ל"כלכליסט". על הפרק דרכים שונות לקיצוץ - חיסכון בחשמל באמצעות התקנת גלאים חסכוניים, מכרזים חדשים ומוזלים לחברות ליסינג, בחינת הפחתת שכר רוחבית ליועצי החברה, קיצוץ בשעות נוספות והמשך מגמת הפרישה מרצון הפועלת כבר מ־2007.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בתוכנית שכוללת הסכמים פרטניים לפרישה מוקדמת עם עובדים שלהם ותק של 35 שנה והם מתקרבים לגיל 60 (או עברו). במסגרת זו פרשו כבר יותר מ־1,600 עובדים. לדברי גורם המקורב לנושא, "טרם הגיעו לתוכנית קונקרטית, אבל מדברים על זה. המנכ"ל יוסי וייס ייתן את דעתו בקרוב".

יוסי וייס מנכ"ל תעשיה אווירית יוסי וייס מנכ"ל תעשיה אווירית יוסי וייס מנכ"ל תעשיה אווירית

סמנכ"ל הכספים של התעשייה האווירית איל יוניאן אמר ל"כלכליסט" כי לא מדובר בתוכנית קיצוצים אלא בבחינה עצמית של חברה כדי להגדיל מכירות ורווחיות. לדבריו, "אנחנו החברה הממשלתית ששילמה הכי הרבה דיבידנדים למדינה. מאז 2004 שילמנו כמעט 127 מיליון דולר, בעוד חברות אחרות לוקחות כסף מהמדינה. אנחנו גם משלמים הכי הרבה מסים ולא מקבלים הטבות של מרכז ההשקעות כמו חברות אחרות. אנחנו בוחנים איך להגדיל מכירות ולהתייעל. אם לא היינו עושים זאת החברה לא היתה מגיעה לאיתנות הפיננסית שבה היא נמצאת היום - יש לנו 800 מיליון דולר הון עצמי ו־4 מיליארד דולר במאזן החברה".

ב־2008 נבנתה תוכנית התייעלות על ידי מנכ"ל התעשייה האווירית דאז יצחק ניסן, על רקע המשבר הכלכלי העולמי והדולר הנמוך. התוכנית כללה קיצוץ בשעות נוספות ובנסיעות לחו"ל, הוצאת מאות עובדים לפרישה מוקדמת ועוד. בשבוע שעבר הציגה החברה את דו"חותיה לרבעון השלישי של 2012, שהצביעו על ירידה במכירות. ל־751 מיליון דולר, בהשוואה ל־817 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

תזרים המזומנים של החברה מפעילות שוטפת בתשעת החודשים הראשונים של 2012 הוא מינוס 191 מיליון דולר, לעומת מינוס 199 מיליון דולר אשתקד. עם זאת, החברה חזרה להציג רווחים לאחר שברבעון הקודם רשמה הפסד נקי של 22 מיליון דולר. הרווח הנקי ברבעון הנוכחי הסתכם ב־14 מיליון דולר בהשוואה לרווח נקי של 3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

בתוך כך הודיעה התעשייה האווירית על מינוי חדש: אל"מ (במיל') אלי אלפסי ימונה לסמנכ"ל אזור הודו בתעשייה האווירית, זאת על רקע העסקאות הגדולות שנחתמו לאחרונה עם המדינה. מדובר בתפקיד חדש שהגדיל את מספר הסמנכ"לים בחברה ל־17. דירקטוריון התעשייה האווירית בראשות דב בהרב אישר את הצעת המינוי של המנכ"ל יוסי וייס. בתחילת 2012 נחתמה עסקת ענק של התעשייה האווירית עם הודו, שכללה מכירת מערכות טילים להגנה ולהתקפה, מל"טים, מערכות מודיעין ועוד, בהיקף של 1.4 מיליארד שקל.

מהתעשייה האווירית נמסר: "הודו מהווה מדינת יעד עיקרית לפעילות כלל החטיבות והמפעלים של החברה, במגוון רחב מאוד של פרויקטים ובטכנולוגיות מתקדמות ביותר. היקף הפעילות המגוון והרחב הוליד את הצורך לביצוע מיקוד ניהולי במדינת יעד זו, כדי ליצור סינרגיה בפעילות התעשייה האווירית ולמנף אותה למימוש אתגרים נוספים שהחברה הציבה לעצמה".

תגיות