אל בולי: העודפים
יינות המסעדה המהוללת שנסגרה ב־2011 יוצעו למכירה פומבית בבית המכירות סותביס באפריל
בסרטים, כמובן, התשובה פשוטה, וזכורה הסצנה ב"נוטינג היל", שבה עורכים לחברים סעודת חיסול שאריות. אבל בחיים מסעדה היא עסק כלכלי - גם אם נסגרה - ושווי המלאי שלה יכול להגיע לסכומים נכבדים ביותר ולהשפיע על השורה התחתונה ועל יכולת החזר החובות לנושים.
מסעדת אל בולי הספרדית של פראן אדריה דורגה במשך שנים בצמרת המסעדות הטובות בעולם, אך השף והבעלים שלה סגר אותה ביולי 2011, בכוונה לפתוח אותה מחדש ב־2014 כמרכז לקולינריה יצירתית. המסעדה אחזה בשלושה כוכבי מישלן, ומרתף היין שלה הכיל אלפי בקבוקים. 8,800 מהבקבוקים האלה יוצעו בידי בית המכירות הפומביות סותביס בשתי מכירות: ב־3 באפריל בהונג קונג וב־26 באפריל בניו יורק.
בין הפריטים שיימכרו יש שלושה בקבוקים של דומיין רומאנה קונטי 1990 מבורגון, שצפויים להניב 32,500–47,500 דולר, וכ־1,000 בקבוקים של יין לבן מבורגון, ששוויים 166–228 אלף דולר. יוצעו גם 2,000 בקבוקי יין ספרדי, בין היתר של יקב וגה סיציליה, קלו מוגאדור וקלו אראסמוס, שצפויים להניב כ־300 אלף דולר. מומחי סותביס מעריכים את ההכנסות ב־1.6–1.1 מיליון דולר, ואלה יועברו לקרן אל בולי.
פרטים: אפשר להשתתף במכירה גם מישראל, באמצעות אתר סותביס (sothebys.com), או באמצעות "הצעת נעדר" - הפקדת הצעת המחיר הגבוהה ביותר בידי נציגי החברה, שמשתתפים בשם המציע במכירה, בטל' +1 212 606 7414.
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה