אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל המלחמה בספקולנטים: המשקיעים הזרים מוכרים מק"מ וקונים אג"ח ממשלתיות צילום: צביקה טישלר

בגלל המלחמה בספקולנטים: המשקיעים הזרים מוכרים מק"מ וקונים אג"ח ממשלתיות

באוקטובר השקיעו הזרים של כ-470 מיליון דולר באג"ח ממשלתיות, ומימשו כ-170 מיליון דולר במק"מ. עוד סיבה: ירידה באטרקטיביות של המשק הישראלי בעיני המשקיעים הזרים

05.12.2012, 15:12 | אמנון אטד

המשקיעים הזרים ממשיכים לצאת משוק מלווה קצר המועד (מק"מ) שמנפיק בנק ישראל לתקופות של שנה, ובמקביל הם משקיעים חלק מכספי המימושים ברכישת אגרות חוב ממשלתיות לתקופות ארוכות יותר.  

קראו עוד בכלכליסט

מנתונים שמפרסמת היום (ד') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל מתברר כי בחודש אוקטובר השקיעו המשקיעים הזרים סכום נטו (עודף השקעות חדשות על פדיונות) של כ- 470 מיליון דולר באג"ח ממשלתיות, ומימשו כ- 170 מיליון דולר במק"מ.

נתונים ראשוניים של בנק ישראל לחודש נובמבר מצביעים על המשך ההשקעות של תושבי חוץ באג"ח ממשלתיות. באגרות החוב הממשלתיות הנסחרות בבורסות בחו"ל נרשמו באוקטובר השקעות בהיקף נטו של כ- 40 מיליון דולר. מתחילת השנה מימשו כבר המשקיעים הזרים אגרות מק"מ שברשותם בסכום נטו כולל של כ- 3.5 מיליארד דולר.

היציאה המאסיבית של המשקיעים הזרים משוק המק"מ נובעת בעיקר מהמלחמה שהכריזו בנק ישראל ומשרד האוצר על הספקולנטים במטבע חוץ במהלך השנה שעברה. זאת לאחר שאותם ספקולנטים ניצלו את פערי הריביות בין השקל לבין הדולר והיורו והזרימו לארץ מיליארדי דולרים, שאותם הם המירו לשקלים לצורך רכישות מק"מ.

בחודשים האחרונים נוספה לכך גם ירידה באטרקטיביות של המשק הישראלי בעיני המשקיעים הזרים, גם בשל הפחתות הריבית של בנק ישראל וגם בשל המתיחות הביטחונית באזור.

מנתוני בנק ישראל מתברר עוד כי בחודש אוקטובר מימשו המשקיעים הזרים סכום נטו של כ- 40 מיליון דולר במניות ישראליות הנסחרות בבורסה בתל-אביב. זאת לעומת השקעות נטו בסכום מצטבר של כ- 490 מיליון דולר שבוצעו על ידם באפיק זה בחודשים יולי-ספטמבר.

תגיות