אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אין מניעה: גוגל מתקשה להשיג צווי מניעה נגד מכירת מוצרי אפל צילום: shutterstock

אין מניעה: גוגל מתקשה להשיג צווי מניעה נגד מכירת מוצרי אפל

נציבות הסחר הפדרלית של ארצות הברית יוצאת כנגד מוטורולה מובליטי וחברת האם שלה, גוגל, המנסות כעת למנוע את מכירת מוצרי אפל בארצות הברית עקב הפרת פטנטים

06.12.2012, 13:39 | עומר כביר
נציבות הסחר הפדרלית של ארה"ב, ה-FTC, מתייצבת באופן נדיר לצד אפל בקרב המשפטי שמנהלת החברה מול מוטורולה מוביליטי, שפועלת על מנת לעצור את מכירות האייפון והאייפד בארה"ב - בטענה להפרת פטנטים מצד אפל. בתצהיר שהגישה לבית המשפט הפדרלי לערעורים, שם מתנהל התיק, טוענת הנציבות כי צווי מניעה הקשורים לפטנטים חיוניים יכולים "לפגוע בתחרות, בחדשנות ובצרכנים".

קראו עוד בכלכליסט

המאבק המשפטי בין אפל למוטורולה מוביליטי, כיום חברה בת של גוגל, הוא חלק ממערכה משפטית נרחבת העוסקת בפטנטים, בה מעורבות כמעט כל חברות הטכנולוגיה הגדולות. במקרה זה, מדובר בתביעות הדדיות שהגישו אפל ומוטורולה זו נגד זו במספר בתי משפט ברחבי ארצות הברית, בהן מאשימה כל חברה את יריבתה בהפרת פטנטים. לפני מספר ימים מוטורולה וגוגל נחלו מפלה נוספת, לאחר ששופט פדרלי קבע בתביעת פטנטים נפרדת, כי החברות לא יוכלו לבקש צווי מניעה נגד אפל.

תובעים תובעים, אבל לא מצליחים למנוע

ביוני, דחה בית המשפט הפדרלי את טענות שני הצדדים עוד טרם פתיחת המשפט, אך שתי החברות ערערו על ההחלטה. במסגרת התביעה מבקשת מוטורולה מובילטי, בין השאר, למנוע את ייבואם לארה"ב של מכשירי מובייל של אפל, בטענה כי אלו מפירים פטנטים שלה. הפטנטים האלו נחשבים כפטנטי FRAND - או כאלו שהשימוש בהם צריך להיות הוגן ונפוץ.

כעת, מצטרפת גם ה-FTC לקרב זה ובתצהיר שהגישה במעמד ידידת בית המשפט היא טוענת שיהיה זה לא נכון מצד בית המשפט להוציא צו מניעה שאוסר מכירת מוצרים הכוללים פטנטים חיוניים, כאשר בעלי הפטנט התחייב בעבר לספק רישיונות שימוש הוגנים וסבירים.

בתצהיר שהגישה, מסבירה הנציבות שבעלי פטנטים חיוניים יכולים לפגוע בתחרותיות בתעשייה במידה ויציבו דרישות גבוהות ולא הגיוניות בעליל לתמלוגים על שימוש בפטנטים שלהם.  במקרים בהם בעלי הפטנט והצד המשתמש בו לא יכולים להגיע להסכמה, אומרת ה-FTC, "הגישה הנכונה הינה להגביל את הפתרונות המשפטיים שזמינים לבעל הפטנט. יש להתיר רק פיצוי כספי, ולא להוציא צו מניעה שאוסר על מכירת מוצרים שמשלבים את הטכנולוגיה. צווי מניעה שכאלו יכולים להעלות את המחיר שמשלם הצרכן".

תגיות