אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קוק: נעביר החל מהשנה הבאה את ייצור מחשבי המק לארה"ב צילום: רויטרס

קוק: נעביר החל מהשנה הבאה את ייצור מחשבי המק לארה"ב

הדברים נאמרו במהלך ראיון עם ביזנסוויק. קוק גם הוסיף כי החברה החלה לעודד את עובדיה לתרום ולהתנדב, השווה בין אנדרואיד ובין ווינדוס פון והסביר מה עמד מאחורי הפיטורים של הסמנכ"ל הבכיר סקוט פורסטול

06.12.2012, 19:26 | עומר כביר

"פישלנו עם אפליקציית המפות של אפל" - כך אומר מנכ"ל אפל, טים קוק, בראיון נרחב שהעניק למגזין ביזנסוויק של בלומברג. “לא באנו בגישה של 'יש חשיבות אסטרטגית שלא נעבוד עם חברה X'. רצינו לתת לצרכן משהו שמספק חוויה טובה יותר. והאמת היא שלא עמדנו בציפיות".

קראו עוד בכלכליסט

זאת לא הפעם הראשונה שקוק אומר דברים בסגנון - הוא גם פרסם לפני כחודשיים התנצלות פומבית על המצב של שירות המפות, שהושק בספטמבר האחרון יחד עם מערכת ההפעלה הסלולרית iOS 6.

עם זאת, קוק גם סיפר שבכוונת אפל לנקוט בצעד חריג ולהעביר החל משנה הבאה את ייצור מחשבי המק שלה לתוך ארה"ב. "אנחנו באמת גאים בכך", הוא אמר, "יכולנו לעשות במהירות רק הרכבה, אבל מדובר במהלך רחב יותר כי אנחנו רוצים משהו יותר מהותי, אז אנחנו משקיעים בכך יותר מ-100 מיליון דולר. זה לא אומר שאפל תעשה את זה בעצמה, אבל נעבוד עם אנשים ונשקיע את הכסף שלנו".

הראיון המלא עם ביזנס וויק כולל מעט מאוד ציטוטים מעניינים מפי קוק. באופן מצער, הראיון מורכב ברובו מתשובות לשאלות רכות במיוחד מצד הכתב, ג'וש טיירנגיאל, שחלקן עושות רושם שנכתבו על ידי מחלקת היח"צ של אפל. בין השאלות המביכות ביותר: “אתה נראה כמו אדם אחראי מאוד. זה מדויק?”, “אתה מפורסם. זאת אומרת, באמת מפורסם גלובלית?", “איך מערכת היחסים שלך עם ג'וני איב? (המעצב הראשי של אפל; ע"כ)” ו"כמה מוצרים מייצרת אפל?”

אז למה באמת פיטרתם את סקוט?

עם זאת, מפעם בפעם קוק נגע בנושאים מעניינים, כמו פיטוריו של האחראי על iOS באפל, סגן הנשיא הבכיר לשעבר סקוט פורסטול: “הגורם העיקרי למהלך הוא האמונה העמוקה שלי ששיתוף פעולה הינו חיוני לחדשנות. זו תמיד הייתה אמונת ליבה באפל. סטיב ג'ובס מאוד האמין בזה. אז איך אנחנו ממשיכים לעשות את מה שאנחנו עושים ועוברים לרמה גבוה יותר? אתה צריך להצטיין בשיתוף פעולה".

טים קוק מבקר במפעל פוקסקון המייצר את מוצרי החברה, בסין. תחת הנהגתו החברה החלה להקפיד על תנאי עובדים, צילום: בלומברג טים קוק מבקר במפעל פוקסקון המייצר את מוצרי החברה, בסין. תחת הנהגתו החברה החלה להקפיד על תנאי עובדים | צילום: בלומברג טים קוק מבקר במפעל פוקסקון המייצר את מוצרי החברה, בסין. תחת הנהגתו החברה החלה להקפיד על תנאי עובדים, צילום: בלומברג

קוק התייחס גם להבדלים המהותיים בין iOS לאנדרואיד. “אנדרואיד היא יותר כמו המודל של ווינדוס", הוא אמר. “מערכת ההפעלה באה מחברה א'. חברה ב' עושה קצת אינטגרציה, ואולי יש שירותים שמגיעים ממקום אחר. אני חושב שאנחו יודעים איזו חוויית משתמש נוצרת כתוצאה. יצאו הרבה טאבלטים שהיקף השימוש בהם נראה נמוך מאוד. יותר מ-90% מהגלישה בטאבלטים מקורה באייפד". קוק כבר טען זאת בעבר בזמן חשיפת האייפד מיני.

קוק דיבר גם על השינויים שעברה החברה תחת הנהגתו: "אפל משתנה בכל יום מאז שאני כאן. אבל הדנ"א של החברה, הדבר שגורם ללבותינו לפעול, הוא מיקוד מטורף בליצור את מוצרים הטובים בעולם. אלו הדברים שמניעים אותנו. זה לא משתנה. אני לא אתן לדברים הללו להשתנות כי הם מה שהופך את החברה לכל כך מיוחדת”.

עם זאת, קוק ציין כי הנהיג כמה שינויים במדיניות החברה בנושאים חברתיים, כמו שקיפות גדולה יותר בשרשרת האספקה ותוכנית עידוד תרומות עובדיםL “הפילוסופיה האישית שלי בנושא זה מבוססת על ציטוט של קנדי, 'מצופה הרבה ממי שמקבל הרבה. אני חושב שאפל ועובדיה עשו הרבה טוב ויכולים לעשות עוד יותר”. הוא ציין כי הוא מאמץ את עצתו של סטיב ג'ובס בנושא: “סטיבאמר, 'אני לא רוצה שתשאלו מה אני הייתי עושה. רק תעשו את מה שנכון לעשות'. הוא היה ברור מאוד".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לבחור שכתב שזה תחילת הסוף.
קודם כל אפל גובה תשלום דיי גבוה על המותג עצמו ככה שהחברה יכולה בקלות לספוג את עלויות היצור בארהב ללא עליות במחירים. דבר שני, רוב המקינטושים נמכרים בארה״ב, ככה שהם יחסכו עלויות יבוא ושאר דברים שקשורים בכך, מעבר לאיכות והפיקוח שטוב יותר של אפל...
גיורא , חדרה  |  08.12.12
3.
אין ספק - זו תחילת הסוף של אפל: קודם מייצרים בסין ואז עוברים לארה"ב:
הרי ידוע לכל שייצור בארה,ב יגרום למחירי המקינטושים לעלות במקצת - ההערכה מדברת על בין 5 ל-10 אחוזים. כעת, אפל מוכרת כמויות מטורפות של מקינטושים - יותר מאשר אי-פעם. זאת, למרות מחיריהם הגבוהים יחסית. מכירות גבוהות אלו בשילוב עם מתח רווחים גבוה גורמים לכך שאפל, למרות שהיא רק יצרנית המחשבים השלישית בגודלה בארה"ב, היא רווחית יותר מכל השאר - לפחות שני-שליש מרווחי שוק המחשבים בארה"ב מגיעים לאפל. אין לי ספק: ברגע שאפל תעבור לייצור בארה"ב, מחיריה יעלו, ואז האמריקאים - למרות הפטריוטיות הידועה שלהם - יקנו עוד יותר מוצרים של אפל, מה שיניב עוד יותר מכירות ועוד יותר רווחים. אין ספק - זו תחילת הסוף של אפל.
תחילת , הסוף  |  07.12.12
לכל התגובות