אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ייצוגית נגד הנתיב המהיר: האגרה גבוהה מדי צילום: רודי אלמוג

ייצוגית נגד הנתיב המהיר: האגרה גבוהה מדי

התובע טען כי חויב לפי אגרה גבוהה מכפי שנכתב בשלט הכניסה לנתיב, ודורש מהחברה להחזיר לנהגים 4.4 מיליון שקל

09.12.2012, 17:55 | יצחק דנון

לביהמ"ש המחוזי בלוד הוגשה תביעה ובקשה לאישורה כייצוגית נגד חברת הנתיב המהיר, הזכיינית של הנתיב המהיר בכביש 1, בטענה לגביית אגרה גבוהה מדי.

קראו עוד בכלכליסט

בתביעה נאמר כי הנתיב המהיר ממחלף בן גוריון למחלף קיבוץ גלויות, שאורכו 13 ק"מ, הוא נתיב שבו סכום האגרה משתנה בהתאם לפרמטרים שונים כמו מהירות הנסיעה ועומס התנועה.

לדברי התובע, גיא דיין, לפני כשבועיים הוא נכנס לנתיב המהיר כאשר בשלט הכניסה לנתיב נקבע כי שיעור אגרת הנסיעה בנתיב הוא 14 שקל. כאשר הגיע לעמדת התשלום עמדה דרישת התשלום על 22 שקל, ועד שהספיק להוציא את הכסף מארנקו, התעדכנה דרישת התשלום ל-26 שקל.

לדברי התובע, כעבור יומיים הוא שוחח עם נציג בשירות הלקוחות של חברת הנתיב המהיר ותיאר בפניו את המקרה. תשובת הנציג היתה: "פעם מרוויחים ופעם מפסידים".

הנתיב המהיר. המחיר השתנה, צילום: רודי אלמוג הנתיב המהיר. המחיר השתנה | צילום: רודי אלמוג הנתיב המהיר. המחיר השתנה, צילום: רודי אלמוג

בתביעה נאמר כי בתקנות הנתיבים המהירים נקבע כי בעל רכב העושה שימוש בנתיב המהיר ישלם את שיעור האגרה שהיה נקוב בשלט במועד הכניסה לנתיב, זאת אף אם במהלך הנסיעה השתנה שיעור האגרה. מידע זה, לדברי התובע, מפורסם במסגרת אתר האינטרנט של החברה. ואולם, החברה אינה פועלת בהתאם להוראות חוק הנתיבים המהירים ותקנות הנתיבים המהירים וחוק כביש האגרה בכך שהיא גובה בפועל אגרה בשיעור הגבוה יותר מזה שעל המשתמש היה לשלם, ומתעשרת בכך שלא כדין על חשבון הנהגים.

התובע מציין כי לו עצמו נגרם נזק של 12 שקל, ונראה כי פוטנציאל הנזק גבוה יותר כאשר מדובר במשתמש מנוי (להבדיל ממשתמש מזדמן) כיוון שהואהודעת תשלום מרוכזת בדיעבד, וסביר להניח שאין לו את היכולת לשחזר כל נסיעה ונסיעה ולהשוות את שיעור האגרה שנדרש לשלם בפועל אל מול שיעור האגרה שפורסם בשלט בכניסה לנתיב המהיר.

התובע מציין כי הנתיב המהיר נפתח לקהל הרחב לפני 697 ימים, ובהתאם לנתונים שלפיהם ממוצע כלי הרכב החולפים בנתיב המהיר מדי יום הוא 8,700, מתוכם 7,400 כלי רכב משלמים את האגרה, על חברת הנתיב המהיר להשיב לכלל המשתמשים כ-4.4 מיליון שקל.

בנוסף ביקש התובע מביהמ"ש להורות לחברה לתקן את מערכת החיוב האוטומוטית שלה כך שסכום האגרה יהיה תואם לסכום המופיע על השלט בכניסה לנתיב המהיר.

מחברת הנתיב המהיר נמסר בתגובה כי "המחיר המופיע על שלט הכניסה לנתיב הוא מחיר למנויים בלבד, ובנוגע למשתמש מזדמן המחיר אינו מחייב, והוא משתנה בהתאם לפרמטרים שונים". החברה הוסיפה כי עובדה זו מופיעה בבירור על גבי שלט הכניסה לנתיב.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
חויבתי ב 101 שח (74 לנסיעה אחת ועוד 27 שח פיצוי לחברה לפעם ראשונה
זו ממש גזלה שאין לה דוגמה במדינה מתוקנת. התעריף שרירותי ולא מוצג למשתמש המזדמן כמוני. גובים מה שבא להם. ממש קנס בגין כניסה לנתיב- אז שיכתבו מראש שכל לקוח מזדמן צפוי לקנס בגובה 101 שח בפעם הראשונה או 74 שח בפעמים הבאות או מה שיחליטו. כאליו הכביש הוא שלהם בטאבו. ממש גזלה. אשלם את החיוב אבל אסור לתת לזה להימשך. ואם מישהו הולך לתבוע ייצוגית אני בעד
עזרא  |  24.02.13
6.
בכל יום אני כותב את המחיר שמצויין בשלט בזמן הכניסה
בחשבונית יש לי בדיוק אבל בדיוק את הסכום שצויין בשלט בזמן הכניסה....יחד עם זאת, ברור שהמחיר משתנה בבוקר כל כמה דקות למעלה ולמטה ואם החליט בתובע שבסיפור כאן להכנס ולשלם ידנית ולא להסתפק בחיוב המצולם ברור לו שהמחיר פעם אחת יהיה גבוה יותר ופעם אחת נמוך יותר ולכן חבל לו על המלחמה בה יפסיד.....שיילחם איך יכול להיות שבששלט הכניסה כתוב פטור + 3 ועד שמגיע לעמדת התשלום כדי לממש את הפטור רשום +4 ...זו באמת עוולה כי כדי לקבל את הפטור של מספר הנוסעים חייבים , אבל ממש חייבים להכנס לעמדת הביקורת.
יוסי , מודיעין  |  10.12.12
3.
"איך אדע על איזה סכום חויבתי" copy-paste מאתר שלהם
"גובה האגרה יכול להשתנות במהלך היום. בכניסה לנתיב ממוקם שלט שמציג את גובה האגרה ואת העומס על כביש 1 באותו הזמן ומאפשר לנהגים להחליט באותו הרגע אם ברצונם לנסוע בנתיב המהיר או להמשיך בכביש 1. שים לב שהסכום שהופיע בשלט עם כניסתך לנתיב זה בדיוק מה שתשלם, אפילו אם ישתנה המחיר תוך כדי נסיעתך בו." חצופים!!!!
מאיר  |  09.12.12
לכל התגובות