אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: בורגנית במובן הטוב צילום: אוראל כהן

הפסקה לעסקית: בורגנית במובן הטוב

טרומפלדור 10 ברמת השרון היא יותר כוס התה של דניאל זך מכרמלה בנחלה. עיצוב פשוט, מטבח צנוע, מנות שכבר מזוהות עם השף וקהל מקומי שבע רצון

10.12.2012, 09:53 | גלי וולוצקי

את חלק הארי של הקריירה הקולינרית שלו עשה השף דניאל זך במסעדת כרמלה בנחלה, בסמוך לשוק הכרמל בתל אביב, אך עם השנים הוא נראה פחות ופחות שייך להלך הרוח המגלומני המאפיין את המסעדנות התל אביבית. המטבח של זך הוא מטבח צנוע - כזה שמצד אחד לא מפיק יותר מדי ניצוצות, אבל מצד שני גם לא מתרסק.

מסעדת טרומפלדור 10, שפתח לפני כחודשיים, זמן קצר אחרי שסגר את כרמלה בנחלה בגלל בעיות נדל"ן, נראית תפורה למידותיו. היא מעוצבת בפשטות, מזכירה קצת חדר אוכל (של חברת הייטק, לא של קיבוץ חלילה), נעימה ומוארת, וממוקמת בשכונת מגורים שקטה ברמת השרון.

נראה שתושבי, ובעיקר תושבות העיר, מברכים על המצטרפת החדשה, שכן בשעת צהריים המקום היה מלא מפה לפה בסועדות (נספרו שני גברים בקהל). לרוע מזלנו התיישבנו ליד שולחן קולני של ארבע סועדות, והתקשינו להחליט אם הן היו רועשות במיוחד או שהאקוסטיקה במסעדה בעייתית משהו.

הדיל העסקי בטרומפלדור 10 מציע מדי יום מנה אחת בלבד, מתפריט המוקדש לשמן זית ישראלי. עבור 58 שקל תקבלו מנה עיקרית, המוקדשת לזן מסוים של שמן זית, שתייה קלה וסלט ירוק או מרק לפתיחה. שאר התפריט מציע מנות המשחקות על המנעד המוכר של זך: ים תיכוני עם השפעות צרפתיות ואיטלקיות, ובהן גם מנות שהולכות איתו כברת דרך ארוכה, כמו סלט עשבי תיבול עם קשיו ופרעצלים פריכים.

סקלופיני עוף בשמן זית קורטינה על ניוקי ברוטב שמנת, ורמוט ופטריות. נצלה בעדינות ונותר עסיסי , צילום: אוראל כהן סקלופיני עוף בשמן זית קורטינה על ניוקי ברוטב שמנת, ורמוט ופטריות. נצלה בעדינות ונותר עסיסי | צילום: אוראל כהן סקלופיני עוף בשמן זית קורטינה על ניוקי ברוטב שמנת, ורמוט ופטריות. נצלה בעדינות ונותר עסיסי , צילום: אוראל כהן

הסלט הירוק המובטח בדיל העסקי התברר כקערית קטנה עם קרעי חסה רומית, שכמעט שלא צופו ברוטב. גם אם מדובר בפתיח קטן לארוחה, מן הראוי היה להקדיש לו קצת יותר תשומת לב.

סלט אחר, שהוזמן מהתפריט הרגיל, היה מושקע בהחלט. הוא כלל שילוב קלאסי ומוצלח של עלי רוקט טריים, אגסים שבושלו ביין לבן, אגוזי מלך קלויים וגבינה כחולה (38 שקל).

גם המנה העיקרית מהדיל (58 שקל), סקלופיני עוף בשמן זית קורטינה, היתה טובה. חזה העוף נצלה בעדינות ונותר עסיסי, והוגש על גבעה נאה של ניוקי ברוטב שמנת, ורמוט ופטריות.

העיקרית מהתפריט הרגיל, פילה סלמון ברוטב חרדל (78 שקל), הוזמנה בחשש מסוים, שכן הדג הזה במיטבו כשהוא נא, וקל מאוד להרוס אותו בבישול יתר. אך המטבח השכיל לטפל בו בעדינות, שהותירה אותו ורדרד מבפנים, והרוטב הקליל של ציר ירקות, שמנת וחרדל החמיא לו מאוד. הוא הוגש עם ירקות ירוקים (ובהם עלי תרד, כרוב וזוקיני), שנצלו בזריזות ונותרו פריכים ומענגים. טרומפלדור 10, בדיוק כמו העיר שבה היא שוכנת, היא מסעדת אולד סקול בורגנית, במובן הטוב של המילה. קל לדמיין את זך ממשיך להאכיל את הקהל המקומי עוד שנים ארוכות, ונראה שמהשילוב הזה שני הצדדים יוצאים מרוויחים.

שם: טרומפלדור 10

ז'אנר: ביסטרו ים תיכוני

מיקום: טרומפלדור 10 רמת השרון, 03-5404072

פרטי העסקית: 58 שקל, ראשון־חמישי, 12:00–17:00

התחככות: קהל מקומי, בעיקר נשי

שירות: מקצועי ומאיר פנים

כשרות: אין

חניה: ברחובות הסמוכים

נגישות נכים: אין

שורה תחתונה: הימור בטוח

תגיות