אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יעקב הכט: "אנחנו מדינת סטארט-אפ אבל יכולים להיות מדינת חינוך" צילום: עמית שעל

יעקב הכט: "אנחנו מדינת סטארט-אפ אבל יכולים להיות מדינת חינוך"

מייסד ערי חינוך בוועידה ליזמות בחינוך של "כלכליסט" ועיריית בת ים: "העולם החדש בנוי על למידה ברשת ועלינו להצטרף למהפכה"

10.12.2012, 16:57 | חן פונדק

"אנחנו מדינת סטארט-אפ ,אבל יכולים להפוך למדינת חינוך. בזבוז המשאבים המהותי ביותר במערכת החינוך זה היכולות של המורים במערכת. אומרים להם ללמד רק דברים קטנים ומסוימים. הבזבוז השני הוא היכולות של הילדים. יש ילדים מוכשרים בתחומים מסוימים אבל הם יושבים בכיתה שעתיים או שלוש רצוף" , כך אמר יעקב הכט, יו"ר ומייסד ערי חינוך, בוועידה ליזמות בחינוך של "כלכליסט" ועיריית בת ים.

"אני מתעסק בחדשנות חינוכית. כל מה שידענו הולך ומשתנה. MOOC זה הדבר הכי מתקדם בעולם. זה התחיל כקורס בסטנפורד של שני מרצים שמתקבלים בו 400 הסטודנטים הכי טובים בשנה. לפני שנה פתחו את הקורס באינטרנט לחינם לכל, בלי להוריד בדרישות האקדמיות. נרשמו 120 אלף. רובם מהודו ומסין. סיימו 23 אלף", סיפר הכט והמשיך כי באוניברסיטת הרווארד ו-MIT יצרו בהמשך את ה-EDEX - למידת קורסים און-ליין.

הכט. "כל מה שידענו, הולך ומשתנה", צילום: עמית שעל הכט. "כל מה שידענו, הולך ומשתנה" | צילום: עמית שעל הכט. "כל מה שידענו, הולך ומשתנה", צילום: עמית שעל

"האוניברסיטאות המובילות בעולם החל מהשנה הוציאו קורסים און ליי בחינם. אין תנאי קבלה. זה עושה שינוי במערכת החינוך בעולם. כולם שאלו מה עם המערכת העסקית שלהם? השכר לימוד שם הוא 40 אלף דולר. כולם יקבלו תעודות בחינם? הם נתנו תשובה רק לפני חודש: 'המטרה שלנו להגיע תוך ארבע שנים למיליארד סטודנטים'. זה נתון מפחיד כי אין מיליארד סטודנטים בעולם", אמר הכט והסביר למה הם מתכוונים: "הם מדברים על תומס פרידמן ו'העולם הוא שטוח'. הוא אומר שהעולם של פעם הוא של פירמידה שלמעלה ארצות הברית ולמטה העולם השלישי, ואנחנו משתנים. היה לי קשה להבין את הרעיון הזה, עד לפני חודש".

הכט ציין כי ההשפעה על ישראל היא קריטית כתלות בשאלה לאן מכוונים את מערכת החינוך. "עד היום אנשים חיפשו ליצור מצב שנוכל להעביר ידע או לשלוט בידע. העתיד של האדם ההווה זה לייצר ידע והוא מייצר את זה ברשת. בפירמידה כולם בודדים ומתחרים אחד בשני. הבית ספר החדש הוא רשתי. השינוי הוא ענק שיכול להיות אסון או הזדמנות ענקית. קחו מצלמות וצלמו את מערכת החינוך, המקומות האלו ייעלמו. תחשבו שהיום ילד צריך לשבת שעה על כסא. ובסוף השעה הזו יש לו עוד שעה, ועוד שעה. אני לא מכיר מבוגרים שיכולים לעשות דברים כאלו".

הכט הסביר כי מגיע צונאמי של הפדגוגיה הרשתית ויש להצטרף אליו: "הוא ייקח אותנו בתחום הכלכלי, חברתי ויפרק את כל הפירמידות. מי שישרוד זה מי שידע לפתח רשתות. המטרה היא לעבור מאחד לנבחרת. הרעיון הוא איך לשחק ביחד. הפירמידות ייעלמו ולא בתהליך הדרגתי. אנחנו מגיעים להזדמנות לעבוד בנבחרת. זה העתיד של מערכת החינוך. שיטת המדידה הכי אפקטיבית היא כאשר הילד הוא המורה", אמר הכט.

תגיות