אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"המדינה משלמת 700 מיליון דולר בשנה כדי שהתעשיות הביטחוניות יוכלו להתחרות בעולם" צילום: אוראל כהן

"המדינה משלמת 700 מיליון דולר בשנה כדי שהתעשיות הביטחוניות יוכלו להתחרות בעולם"

מנכ"ל אלביט מערכות מתח ביקורת על האחזקה הממשלתית בחברות הביטחוניות: "משלמי המסים צריכים להחליט אם המדינה אמורה לשלם על זה"

10.12.2012, 18:25 | דותן לוי

"מלבד ברוסיה אין בעולם אף תעשייה ביטחונית ממשלתית. קשה לנהל תעשייה כזו. הרבה יותר קל לנהל תעשייה ביטחונית פרטית מאשר ממשלתית. אם רוצים שנהיה כאן עוד 10 שנים צריך שיהיו בישראל רק שתי תעשיות ביטחוניות ושהמדינה תרד בהיקף ההחזקות שלה", כך אמר היום (ב') מנכ"ל ונשיא אלביט מערכות יוסי אקרמן בוועידת ישראל לעסקים של גלובס.

קראו עוד בכלכליסט

אקרמן מתח ביקורת על כך שהמדינה ממנת את התחרות של התעשיות הבטחוניות: "תחרות עם העולם עולה כסף. בצרפת וארה"ב לא הסכימו לממן את יצר התחרות של החברות הביטחוניות, אבל בישראל המדינה משלמת 700 מיליון דולר מדי שנה כדי שנמשיך להתחרות בעולם. משלמי המסים צריכים להחליט אם המדינה צריכה לשלם על זה. אף אחד לא יודע מה מצב התעשיות הבטחוניות כי אין שקיפות, כבר 15 שנה שלא ראינו את המאזן של תעש".

דב בהרב, יו"ר התעשייה האווירית, התיחס לנושא התחרות ואמר: "התחרות והפיצול בתעשייה הביטחונית קיצוניות מדי. נכון שאסור לאבד את התחרות, אבל צריך להגביל אותה כדי שלא תהיה הרסנית. עם זאת אין תעשייה אחרת במדינה שמייצאת ב-7.5 מיליארד דולר". בהמשך אמר בהרב כי לאחר שנחשף לתעשיות הביטחוניות הוא אופטימי יותר לעתידה של המדינה. אקרמן הגיב לדבריו ואמר בהקשר זה כי, "יש סיבה לא להיות אופטימי, מספיק להסתכל על המתחרים ולחשוב האם המדינה יכולה להרשות לעצמה להחזיק תעשייה בהיקף כזה. התחרות שלנו היא עם תעשיות אחרות בעולם ו-95% מהפעילות שלנו מתחרה מול העולם ולא מול חברות ישראליות".

בהמשך אמר בהרב כי לתעשייה אווירית יש עניין רב בתעש, ואיחוד בין השתיים יוביל לאינטגרציה ולערך רב. "אני מאוד נהנה מהמפגש עם הידידים שלי כאן, אבל בשטח הייתי אומר שמדובר ביריבים קשים ונועזים שלא מפסיקים להפתיע. יש תחרות מאוד קשה בתעשייה. אנחנו מנהלים עכשיו מהלך אסטרטגי, ואחד הדברים העיקריים שאנחנו מסתכלים עליהם הוא איך נעמוד בתחרות מול רפאל או אלביט מערכות", הוא הוסיף.

בהרב. "צריך להגביל את התחרות", צילום: עמית שעל בהרב. "צריך להגביל את התחרות" | צילום: עמית שעל בהרב. "צריך להגביל את התחרות", צילום: עמית שעל

אבי פלדר, מנכ"ל התעשייה הצבאית, התייחס לנושא הפרטת החברה ואמר "אנחנו כרגע בנקודת זמן שבו מתן פיתרונות לבעיה או שתיים לאחר שהגענו להבנות עם העובדים והאוצר תוביל להפרטה. לדעתי זה סיפור של תקופה קצרה עד שהדברים יסוכמו".

אלוף (במיל) אילן בירן, יו"ר רפאל, דיבר על הצלחת מערכות כיפת ברזל ושרביט הקסמים ושיווקם בעולם. לדבריו "רפאל משקיעה מעל 7.5% מהמחזור במחקר ופיתוח. נשמח לייצא את כיפת ברזל ושרביט קסמים, אבל קודם כל צריך לפתור את הבעיות בבית".

תגיות