אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תע"א ושטראוס בדרך להנפקת אג"ח

בלעדי לכלכליסט

תע"א ושטראוס בדרך להנפקת אג"ח

הביקושים הגוברים בשוק האג"ח צפויים להרחיב את גל ההנפקות של החודשים האחרונים, כאשר גם כלל ביטוח וסאמיט עומדות לבצע גיוסים

11.12.2012, 06:57 | גולן חזני ולירוי פרי

שוק האג"ח הקונצרניות ממשיך לגעוש לאור הביקושים הגבוהים מצד קרנות הנאמנות. מאז ספטמבר עלה מדד תל בונד 60 בכ־6%, כשרק בשבוע שעבר גויסו 800 מיליון שקל לקרנות נאמנות של אג"ח, בעיקר קונצרניות.

קראו עוד בכלכליסט

מגמה זו מביאה גם להתעוררות בשוק ההנפקות, כאשר מספר חברות נערכות לגיוסי אג"ח בהיקפים גדולים בשבועות הקרובים. חלק מהחברות יגייסו באמצעות הרחבת סדרות אג"ח קיימות, אולם חלקן האחר מתכוון לגייס אג"ח בסדרות חדשות שיעמדו בתקנות ועדת חודק, תוך קביעת אמות מידה פיננסיות שהחברה מתחייבת לעמוד בהן.

היום תנסה חברת הנדל"ן המניב גזית גלוב שבשליטת חיים כצמן לגייס 500-300 מיליון שקל בהרחבת סדרת אג"ח, כשבנוסף, צפויה כלל ביטוח שבשליטת נוחי דנקנר לבצע גיוס של כ־300 מיליון שקל בעקבות מתחרתה הגדולה בענף, מגדל, שצפויה אף היא לגייס בקרוב.

אולם, כפי שנודע ל"כלכליסט", ההנפקה הגדולה הקרובה צפויה להתבצע דווקא על ידי התעשיה האווירית (תע"א), כאשר החברה תנסה לגייס לפי תקנות ועדת חודק כמיליארד שקל. את מגמה זו של גיוס אג"ח לפי תקנות חודק צפויה להמשיך גם שטראוס גרופ, שבשליטת עופרה שטראוס, שצפויה לבצע בקרוב הנפקת אג"ח בכ־300 מיליון שקל.

שתי ההנפקות צפויות להתבצע לאחר תקופה של הרחבת סדרות שנעשו כדי לעקוף את הוראות ועדת חודק. אולם כעת בשל התקצרות המח"מים של סדרות האג"ח וצמצום דרמטי של האשראי שמעניקים הבנקים לחברות נראה שהמגמה משתנה.

כעת פוזלות גם חברות עם דירוג אשראי נמוך יותר לכיוון שוק ההנפקות, בהן מבני תעשיה שבשליטת אליעזר פישמן, ישרס שבשליטת שלמה איזנברג ונכסים ובניין שבשליטת דנקנר.

עופרה שטראוס, צילום: בלומברג עופרה שטראוס | צילום: בלומברג עופרה שטראוס, צילום: בלומברג

סאמיט תנסה למחזר חוב בנקאי דרך אג"ח

 

חברה נדל"ן מניב נוספת שצפויה לצאת להנפקת אג"ח בקרוב היא סאמיט שבשליטת זוהר לוי. החברה חשפה שלשום את כוונתה למחזר חוב בנקאי לבנק RBS באמצעות גיוס אג"ח מציבור המשקיעים בישראל. אתמול נחשף כי החברה תבקשה לגייס 300 מיליון שקל בהנפקת אג"ח בישראל, תוך העמדת בטוחות מצומצמות למדי. לוי מנצל את התשואות הנוחות לפדיון שבהן נסחרות האג"ח של סאמיט כיום - 5% בלבד

מהלך מחזור החוב של סאמיט מתייחס לפורטפוליו של 88 נכסים בגרמניה בשטח כולל של 585 אלף מ"ר. שווי הפורטפוליו בספרי החברה מסתכם ב־465 מיליון יורו, וכנגדו עומד חוב נון ריקורס של 403 מיליון יורו שמועד פירעונו יחול כבר בשנים 2014-2013.

המתווה העסקי של סאמיט מושתת על שלושה מהלכים: רכישת רצועת חוב של 120 מיליון יורו מ־RBS בתמורה ל־90 מיליון יורו (הנחה של 25%). לאחר הרכישה, רצועת החוב תהיה נחותה ליתרת החוב שתיוותר עבור הבנק - 283 מיליון יורו. בנוסף, צפוי פירעון יתר חובה לבנק להידחות בארבע שנים, שבהן דרש הבנק כי החברה תממש נכסים בהיקף של 100 מיליון יורו לטובת הקטנתו.

המהלך השלישי והמשמעותי ביותר של סאמיט הוא גיוס האג"ח שיוזרם ישירות ל־RBS, כאשר את יתרת החוב תשלם החברה מקופתה שמכילה 421 מיליון שקל, נכון לתום הרבעון השלישי.

מבחינתו של לוי, מחזור החוב בריביות של כ־5% יחשב להצלחה אדירה, בטח כאשר מדובר באג"ח הנשענות על בטחונות דלילים. מחזור חוב באירופה בתקופה הנוכחית נחשב לאחד המכשולים המרכזיים שעומדים בפני חברות נדל"ן באירופה. הדבר נובע מהצימאון של הבנקים להשיג מזומנים ולנתבם לעסקאות במחיר הון מרשים של 13%-10%. זאת גם אחת הסיבות ש־RBS מספק לסאמיט הנחה של 25% על רכישת רצועת החוב.

זוהר לוי בעל השליטה ב חברת הנדל"ן סאמיט זוהר לוי בעל השליטה ב חברת הנדל"ן סאמיט זוהר לוי בעל השליטה ב חברת הנדל"ן סאמיט

המשקיעים יקבלו כרית ביטחון של 10% מהחוב

 

מבחינת המוסדיים, החישוב שונה במעט. אלו שיצדדו במתן כסף לסאמיט יצטרכו להסביר מדוע כדאי לתת לחברה כסף עבור אג"ח מובטחות חלקית בתשואות לפדיון של כ־5%. זאת בזמן ש־RBS, שגובה ריביות גבוהות יותר, קורא לכסף כבר עתה, למרות היותו של החוב הבנקאי מובטח במלואו.

במצגת שפרסמה אתמול למשקיעים, כתבה סאמיט כי הביטחונות עבור האג"ח הם אותה רצועת חוב שתירכש, וכן כרית בטחון של 10% מהיקף החוב שיגוייס. בנוסף, מציינת החברה כי ברקע עומד גם פורטפוליו הנכסים בשווי 465 מיליון יורו. בפועל, אם תיקלע סאמיט לקשיים, חוב החברה לבנקים יהיה הראשון להיפרע, כאשר רצועת החוב שעומדת לכאורה כשיעבוד עבור בעלי האג"ח תהיה במילא בבעלותם (בחדלות פירעון נכסי החברה עוברים מבעלי המניות לבעלי האג"ח), ולכן הם יוותרו רק עם כרית הביטחון של 10% מגובה החוב.

תגיות