אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות מחאת הירוקים: אושרו מגדלי מגורים סמוך לחוף הים בגבעת אולגה הדמיה: באדיבות אגף הדוברות וההסברה, עיריית חדרה

למרות מחאת הירוקים: אושרו מגדלי מגורים סמוך לחוף הים בגבעת אולגה

הפרויקט יכלול 600 יחידות דיור. ראש עיריית חדרה: "המגדלים עם רווחים גדולים ביניהם שיאפשרו את שמירת הראות לים". מגמה ירוקה: "התושבים זכו להתעלמות מקוממת"

11.12.2012, 18:58 | אריאל נוי

מחאות והפגנות מצד הירוקים לא עזרו. הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה מחוז חיפה במשרד הפנים, החליטה לאשר היום (ג') את תכנית בניית המגדלים נוף ים גבעת אולגה מערב, פרויקט מגדלי מגורים בהיקף של כ-600 יחידות דיור שיעודם שונה מנופש למגורים.

קראו עוד בכלכליסט

התכנית חלה על שטח בגודל 62 דונם בקבוצת מגרשים המצויה מעברו המזרחי של רחוב רחבעם זאבי, הצמודה מערבית לשכונת מגורים קיימת. בתכנית מוצעים 5 מגדלים בני 23-25 קומות עם מרווחים ביניהם. היא מציעה צפיפות של כ-16 יחידות דיור לדונם, שתואמת את תכנית המתאר החדשה לעיר חדרה.

הדמיה של הפרויקט נוף ים, הדמיה: באדיבות אגף הדוברות וההסברה, עיריית חדרה הדמיה של הפרויקט נוף ים | הדמיה: באדיבות אגף הדוברות וההסברה, עיריית חדרה הדמיה של הפרויקט נוף ים, הדמיה: באדיבות אגף הדוברות וההסברה, עיריית חדרה

התוכנית מציעה ליצור שטח צבורי לאורך כל צידה המזרחי ומותווים מעברים פתוחים לציבור החוצים את שטח התוכנית ממזרח למערב. התוכנית מקצה שטחים פתוחים נרחבים בין מבנים תוך יצירת שדירה מרכזית פעילה ומוסד ציבורי. יזמית התוכנית היא חברת אסיה מחדרה ומשרד "פייגין אדריכלים".  

ראש עיריית חדרה חיים אביטן מסר ל"כלכליסט" :"מדובר בפרויקט שישדרג מאוד את גבעת אולגה, יעלה את רמת הביקושים הנדל"ניים בשכונה, יסייע לפיתוחה, והעיקר ישמר את ההיבט הנופי".

אביטן הגיב למחאת הירוקים כי התוכנית התחשבה בכל ההיבטים לשמירת איכות הסביבה: "יש הישג גדול בשיפורים שהוכנסו בתוכנית זו לעומת התוכנית שאושרה בעבר. מה שאושר בעבר היה 1,000 דיור נופש פרטיות בגוש של בנייני רכבות נמוכים שהיה עלול לחסום כליל את הנוף לים".

אביטן הוסיף כי מה שאושר היום יאפשר את שמירת הראות לים והן את הקשר בין השכונה הקיימת לים ובנוסף הופרשו שטחים לטובת הציבור שלא היו קיימים בתוכנית הישנה. "לפרויקט חשיבות רבה שכן הוא מעצב את חזית החוף של חדרה ועתיד להוות מחולל שינוי איכותי לכלל העיר", הוא אמר.

  

ממשרד הפנים מסרו כי בהליך בדיקת התכנית לפני הפקדתה נבחנו מסמכים מקדימים הכוללים בחינת התכנות תחבורתית, פרוגרמה לשטחי ציבור, בדיקת הצללה ורוחות וכן נבחנו מספר חלופות בינוי.

פעילי מגמה ירוקה פנו לחברי הוועדה וביקשו מהם לקבל החלטה בהתאם לחוק החופים אשר מגדיר את רצועת 300 מטר מקו המים כשטח שבו לאינטרס הציבורי והסביבתי יש משקל יתר לעומת אינטרסים אחרים. נעם מזרחי, פעיל בארגון: "התכניות אינן מתחשבות כלל בתושבים ובשמירת הסביבה החופית הייחודית כל כך באזור. נסיון העבר מלמד כי המשמעות ההרסנית של הבנייה צצה רק לאחר מעשה, וגורמת נזקים אשר מסתכמים במיליוני שקלים ואת חלקם לא ניתן לאמוד בכסף."

לדברי עופר טאובר, רכז תא רופין במגמה ירוקה, "התושבים זכו להתעלמות מקוממת. לא נסכים למצב האבסודרי בו הוועדה, שאמורה להגן על טובת התושבים של אזורי הפריפריה החברתית, מתעלמת מהם לחלוטין ומתחשבת רק בדעתם של ייזמים עשירים ומועצת עיר כוחנית אשר מונתה על ידי הממשלה ולא נבחרה בידי התושבים."

תגיות