אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: 15% מחברות הבנייה בישראל בסיכון פיננסי צילום שאול גולן

סקר: 15% מחברות הבנייה בישראל בסיכון פיננסי

עפ"י נתוני BDI לסיכום השנה, 12% מחברות הציבוריות בשוק הבנייה פועלות תחת חשש להמשך קיומן. ל-28% מהן הערת עסק חי בדוחות הרבעון השלישי

11.12.2012, 17:53 | שי פאוזנר

15% מהחברות בשוק הבנייה נמצאות בסיכון גבוה. כך עולה מסקר סיכום 2012 אודות מצבו הפיננסי של ענף הבנייה של חברת המידע העסקי BDI.

לפי הנתונים, בשנת 2012 חלה עלייה קלה בסיכון החברות, אך בחברה צופים כי בשנת 2013 תחול עליה נוספת בסיכון. הסקירה מתייחסת לכלל החברות הפועלות בענף הבנייה למגורים, נדל"ן מניב, קבלני תשתיות, אחזקות בנייה ותשומות הבנייה.

בחינה של החברות בענף הנסחרות בבורסת תל אביב על פי ניתוח הדו"חות הכספיים ברבעון השלישי מעלה, כי לכ-28% מהחברות הציבוריות בענף יש הערת עסק חי או הערת רואי חשבון. על פי BDI יש חשש להמשך קיומן של 12% מהחברות הציבוריות בענף.

עוד עולה מניתוח הדוחות הכספיים של החברות, שההון העצמי הממוצע של החברות בענף (על פי מדגם של מעל 100 חברות) ירד מ-27% ל-25% מסך המאזן שלהן, ברבעון השלישי של 2012.

אייל ינאי , המנכ"ל משותף של BDI מציין כי הבעיה המרכזית היום של ענפי הבנייה היא מחנק האשראי. "בנק ישראל יצר מגבלה שאינה מאפשרת לבנקים להקצות לענף מעל 20% מהאשראי הכללי. מגבלה זו מתייחסת לכלל הענף , לפרויקטים בתחום המגורים לצד פרויקטים בתחום התשתיות והבניה הציבורית", הוא אומר.

מדד הסיכון העסקי של החברות והעסקים משקלל בתוכו, בין היתר, את הפרמטרים הבאים: הכנסות, ותק, מספר מועסקים, חוות דעת עסקית של לקוחות, חוות דעת עסקית של ספקים, מוסר תשלומים, מגמת רווחיות, מצב עסקי של חברות קשורות ועוד פרמטרים שונים.

בסקירה נבדקה גם יכולת ההישרדות של החברות בענף ונמצא כי רק 36% מהחברות שנוסדות בענף הבנייה שורדות מעל 5 שנים, לעומת 52% ממוצע בשאר הענפים.

תגיות