אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנייס מזהים ההזדמנות שבמשבר: "המערכות שלנו חסכוניות" צילום: אוראל כהן

ראיון כלכליסט

בנייס מזהים ההזדמנות שבמשבר: "המערכות שלנו חסכוניות"

ירון צואלה, נשיא החטיבה הביטחונית בנייס, מזהה את תחום אבטחת הבנקים כמנוע צמיחה מרכזי ומסמן את החיסכון כיתרון משמעותי

12.12.2012, 07:57 | ניר צליק

לפני כמה ימים השלימה נייס, ספקית התוכנות למרכזי שירות הלקוחות ולשירותי האבטחה והביטחון, את התקנת מערכת האבטחה שלה בבנק מילניום - הבנק הקמעונאי הגדול ביותר בפורטוגל - בעסקה שמוערכת בכמה מיליוני דולרים.

לכאורה, מדובר בעוד עסקה עבור נייס, שהכנסותיה צפויות לעמוד השנה על 910–890 מיליון דולר, אלא שבחברה יכולים להיות מרוצים במיוחד מההשלמה המוצלחת של העסקה, שכן החברה סימנה את התחום הבנקאי כאחד ממנועי הצמיחה המרכזיים שלה, בעיקר הודות לשולי הרווח הגבוהים בתעשיית הבנקאות, שנוצרים בגלל הרגולציה הגבוהה בענף והדרישות המחמירות.

"לעסקה יש כמה צדדים חשובים", מסביר ירון צואלה, נשיא החטיבה הביטחונית בנייס. "מדובר בבנק עם יותר מ־800 סניפים ו־9,000 עובדים רק בפורטוגל, ויש לו המון סניפים, מרכזי מידע ומתקנים, כך שמדובר בעסקה מורכבת.

"בתחום הבנקאות האבטחה היא חשובה מאוד, והמורכבות הגיאוגרפית והארגונית מייצרת אתגר גדול. אנחנו כבר פעילים בכמה בנקים, וזה תחום חשוב עבורנו. אחת הסיבות המרכזיות לכך שהעסקה הזו הצליחה בצורה כה טובה היא המחויבות של הלקוח לתהליך ההטמעה.

הם הצליחו לסדר את המערכת בצורה כזו שהם הגיעו לשיעורי חיסכון משמעותיים מאוד, יחד עם שיפור ביכולות האבטחה. אנחנו מקווים שזה יביא להרחבה עסקית עבורנו גם בעתיד. הבנק רוצה להרחיב את הפתרון שאנו מציעים אל מעבר לסניפים בפורטוגל, אל סניפי הבנק בכל רחבי אירופה".

צואלה מסביר כי דווקא המשבר הכלכלי שבו נמצאת אירופה מייצר פוטנציאל עבור החברה. "צריך לזכור שאירופה נתונה במשבר כלכלי, והיכולת להשתמש במערכות שלנו בשביל לחסוך כסף היא נקודה חשובה במצב הנוכחי".

קראו עוד בכלכליסט

"מחזקים את היכולת לחזות אירועים"

 

נייס בנויה משלוש חטיבות: חטיבת התוכנות לשירות לקוחות, החטיבה הביטחונית והחטיבה למניעת פשעים פיננסיים, כאשר את העסקאות בתחום האבטחה לבנקים מבצעת נייס באמצעות החטיבה הביטחונית, שאותה מנהל צואלה. חטיבה זו מספקת כ־25% מהכנסות נייס.

צואלה עצמו הגיע לנייס לפני שנה וחצי אחרי ששימש כמנכ"ל בלופניקס, העוסקת במודרניזציה של מערכות מחשוב מיושנות, ואחרי שעבד כ־11 שנה בתפקידים שונים בקומברס, תחת מנכ"ל החברה לשעבר, זאבי ברגמן. צואלה שכיהן כנשיא קומברס לפני שעזב לנייס, שוב בעקבותיו של ברגמן שמונה למנכ"ל החברה.

במסגרת העסקה שביצעה נייס עם הבנק הפורטוגלי היא החליפה, למעשה, את המערכת הישנה של הבנק במערכת ה־Situator שאחראית לניהול אירועי האבטחה בתוך הבנק. המערכת של נייס מקושרת לכל מצלמות הווידיאו שממוקמות בסניפי הבנק ולחיישני השריפות. המערכת מתריעה על אירועים חריגים רק כאשר שני חיישנים מופעלים במקביל, ומנטרלת אירועים שבהם חיישן סורר מופעל מעצמו, בעקבות תקלה.

בנוסף, המערכת יודעת לסווג אזורים לפי רמת הסכנה שבהם ולקבוע היכן צריכה להיות אבטחה הדוקה יותר. נייס הגדירה, למעשה, את רמת האבטחה הנדרשת במאות אזורים בסניפים של הבנק הפורטוגלי, וכיילה אלפי חיישנים, כאשר היתרון הגדול במערכת של נייס הוא היכולת לקשר בין כמה חיישנים ולהבין מתי מדובר באירוע משמעותי ומתי באירוע זניח.

זאבי ברגמן מנכ"ל נייס, צילום: עמית שעל זאבי ברגמן מנכ"ל נייס | צילום: עמית שעל זאבי ברגמן מנכ"ל נייס, צילום: עמית שעל

בנייס מציינים כי בעקבות התקנת המערכת, שהחלה כבר לפני כשנה, ירד מספר אזעקות השווא שבהן הוזנקו ניידות משטרה לסניפי הבנק ל־425 בשנה לעומת 1,559 ב־2009. מספר האירועים שהמערכת החדשה סימנה עמד על 100 אלף בלבד לשנה לעומת 800 אלף במערכת הישנה. בנוסף, בעתיד עשוי הבנק לקשר גם את התאורה ואת המזגנים למערכת ולאפשר את כיבוים כאשר הם פועלים שלא לצורך ובכך להגביר את החיסכון בארגון.

"אנחנו מאמינים שהערך המרכזי שלנו הוא ביכולת ניהול האירועים", מסביר צואלה ומוסיף כי "אנחנו מנסים לעזור לנהל את האירוע בצורה הרבה יותר טובה, ולספק את היכולת לחזות, למנוע, לנהל ולתחקר אירועים, כשהחלק החשוב ביותר הוא שאנחנו יכולים לחזות אירועים קדימה.

"נקודה נוספת היא השילוב שנוצר בין תחום האבטחה לבין ה־IT, ולבין תחומים אחרים בארגון כמו חיסכון באנרגיה. בתקופה הזאת אלה כבר לא צירים נפרדים".

אתה מרגיש שהתקנה בבנק אחד תשפר את היכולת שלכם בהתקנות נוספות בעתיד?

"יש הבנה ענפית. אנחנו מבינים את הבעיה של הבנקים הרבה יותר טוב, ומבינים את הרגולציה. אנחנו מבינים איך ניגשים לבעיה ומי אחראי על מה בתוך בנק, אז ישנן ההבנה העסקית והארגונית והבנת הפתרון.

"אלה לא דברים פשוטים, ולוקח זמן להבין אותם, וכעת ההבנות האלו משרתות אותנו. צריך לזכור שאנחנו לא מוכרים רק את הטכנולוגיה אלא עוטפים אותה בעולם התוכן של בנק, או בעולם תוכן שמתאים לתחנת רכבת או של שדה תעופה. אנחנו מאוד מנסים למנף את ניסיון העבר שלנו בכל אחד מהתחומים".

מסמנים את השווקים המתעוררים

המשבר באירופה משפיע עליכם?

"אנחנו רואים טרנספורמציה מסוימת בשוק הביטחוני. אנשים מנסים להיות יותר חכמים ומתוחכמים כדי להיות הרבה יותר יעילים. בנק מילניום, למשל, לא דיבר על הוספת עוד מצלמות אלא על הוספת עוד יכולות ניהול למצלמות שכבר נמצאות אצלו. מנסים להיות יותר מתוחכמים, כי שום אדם בעולם לא מסוגל לנהל 3,500 מצלמות במקביל. לכן הכלים שלנו עוזרים לסמן אירועים משמעותיים בפחות כוח אדם.

"זו תופעה שניכרת בכל העולם. יש תהליכי קבלת החלטות שעכשיו עשויים לקחת יותר זמן, בגלל המשבר, אבל אנחנו לא אוטיסטים בעולם הזה, אנחנו מחוברים לכך. הכלכלה העולמית לא במיטבה אבל אנחנו רואים דרישה למוצרים שלנו, הן אצל לקוחות גדולים והן אצל בינוניים".

אתה יכול להשוות את העבודה בנייס לקומברס?

"מדובר בשני גופים גלובליים גדולים, ויש דברים משותפים לחברות בגודל כזה, שכן אתה עובד בהרבה מאוד יבשות ומדינות. קומברס היתה מאוד ממוקדת בתחום הסלולר, והתחום של נייס הרבה יותר רחב. אנחנו עובדים עם ארגונים ממשלתיים, עם בנקים, עם שדות תעופה. נייס גם יותר ורסטילית ומגוונת בסוג הלקוחות שיש לה, דבר שמעניק לה חסינות גבוהה יותר.

"מבחינת תהליכים, החברות דומות מאוד, בכל הנוגע למשרדים ולפיתוח. אני חושב ששני הגופים הם יוצאי דופן בנוף הישראלי, כי רק חברות טכנולוגיה בודדות הגיעו לגדלים כאלה".

יש תחומים שהייתם רוצים להיכנס אליהם?

"אנחנו פחות מחפשים פתרונות שנמכרים דרך מפיצים. תחום הבנקים מאוד חשוב לנו כי הוא נוגע בכל התחומים, החל ממרכז השירות ועד ההונאה. אנחנו מנסים למנף את כל התוכנות של החברה לתוך הענף הזה.

"אנחנו פועלים ב־7-5 ענפים בתחום האבטחה, שכוללים גם תחבורה ועיר בטוחה (רישות של מצלמות בערים — נ"צ). בתחומים אלה אנו משקיעים את רוב האנרגיה שלנו, ובהם נמשיך להתמקד".

מבחינה גיאוגרפית, אתה יכול לסמן אזורים שמעניינים את נייס?

"בתחום האבטחה אנחנו בהחלט רואים פוטנציאל צמיחה בשווקים המתעוררים. יש לנו שם יכולות צמיחה משמעותיות".

צואלה מתייחס גם לשינויים המתרחשים בשוק האבטחה באופן כללי. "השוק עובר שינויים דרמטיים בכמה תחומים כגון האבטחה באינטרנט ויצירת מודיעין על המתחרים, יחד עם השינוי הדרמטי בכל עולם התקשורת עם הכנסת הטלפונים החכמים. הבוס שלך אפילו לא יודע שאתה גולש באינטרנט, ואתה עשוי להוות איום ביטחוני חריף לארגון. אנו נמצאים בעולם משתנה שמייצר הרבה מאוד הזדמנויות עבורנו".

תגיות