אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הראל פיא: "הריביות השליליות ב־2013 ידחפו להגדלת הסיכונים" צילום: אסי כהן

הראל פיא: "הריביות השליליות ב־2013 ידחפו להגדלת הסיכונים"

הכלכלנים מעריכים כי הריביות הריאליות השליליות יגרמו למשקיעים להגביר בשנה הבאה את ההשקעות באג"ח קונצרניות ומניות

13.12.2012, 07:45 | ענת ציפקין

"ריביות ריאליות שליליות יובילו את המשקיעים להגדיל את הסיכון בתיקי ההשקעות שלהם ב־2013", כך כותבים כלכלני הראל פיא קרנות נאמנות בתחזית שלהם ל־2013 שהגיעה לידי "כלכליסט".

לפיכך, מאמינים בהראל כי האפיק הקונצרני והאפיק המנייתי יבלטו בשנה הבאה לעומת האפיק הממשלתי שיספק למשקיעים את התשואה השוטפת של האג"ח בלבד.

"תשואות בבנקים בארה"ב"

בהראל פיא סבורים כי ביצועי האג"ח הממשלתיות בשנה האחרונה שהציגו עליות של מעל ל־8% באפיק הצמוד ושל כ־7% בריבית קבועה, לא יחזרו על עצמם ב־2013. "לאור העובדה שכלכלת העולם תצמח לאט והריביות יישארו נמוכות (ריאלית ונומינלית), נראה כי בשוק המקומי יש סיכוי גדול יותר לירידת ריבית נוספת מאשר לעלייתה ב־2013. משכך, לאור הרמה הנמוכה של עקום התשואות כיום, אנו מניחים עלייה מתונה בתשואות לפדיון".

בהראל פיא מציינים כי למרווחי האג"ח הקונצרניות בעולם יש עוד לאן לרדת. "ב־2013 משקיעים בעולם ימשיכו לחפש חלופות אטרקטיביות לריביות הריאליות השליליות, ועל רקע זה ניתן להניח כי בשנה הקרובה צפויה עלייה בביקוש לאג"ח קונצרניות גם בדירוגים נמוכים". להערכת כלכלני הראל פיא, הסקטורים המועדפים בעולם הם הבנקים בתחום הקונצרני והשווקים המתעוררים.

בהראל מסבירים כי המשבר של 2008 הרחיק משקיעים רבים בעולם מני"ע של הבנקים, "ששיפרו מאז את המאזנים שלהם וביצעו הפרשות ענק, תוך הגברת הרגולציה והפיקוח, מה שמוריד את הסיכון שהם לא יפרעו את חובותיהם. מי שמחפש תשואות באג"ח קונצרניות בארה"ב יוכל למצוא אותן באג"ח של בנקים כגון ג'יי.פי מורגן, וולס פארגו או בנק אוף אמריקה".

מחוץ לשווקים המפותחים ממליצים כלכלני הראל פיא על אג"ח ממשלתיות בשווקים מתעוררים: "התשואות שם נמצאות בעיקר באג"ח ממשלתיות במדינות כמו ברזיל, או במזרח אסיה".

לגבי השוק הקונצרני המקומי, בהראל ממליצים על אג"ח בדירוג A ומטה, הצפוי להניב תשואה עודפת על אג"ח בדירוג גבוה יותר. בהראל פיא מציינים כי התעוררות השוק הקונצרני המקומי בחודשיים האחרונים מייצרת חלון הזדמנויות ללא מעט חברות מקומיות למיחזור חוב. על רקע הריביות השליליות גם בשוק המקומי, משקיעים צפויים להגדיל ב־2013 להגדיל את רמות הסיכון, מה שיגדיל את הביקוש לאג"ח בדירוג נמוך יותר. בהראל מציינים כי תופעה זו צפויה להביא גם לירידה בתשואות של אג"ח בדירוג גבוה. התופעה הזו צפויה להביא גם להמשך ירידת המרווחים במדדי תל בונד.

"הצוק יפגע במניות"

בחברה מאמינים כי שוק המניות הגלובלי יניב ב־2013 תשואה דו־ספרתית נמוכה, וכי המחצית הראשונה תהיה חלשה יותר מהשנייה, זאת בעיקר בשל השפעת הצוק הפיסקאלי בארה"ב. בהראל צופים כי ארה"ב תהיה הראשונה להתאושש מבין מדינות המערב שרושמות צמיחה אנמית ותצמח ב־2013 ב־2.1%. בנוסף, לא צופים בהראל נהירה של המשקיעים לאירופה, לאחר הערכת הבנק המרכזי האירופי כי הצמיחה ביורו תהיה שלילית ב־2013.

בהראל סבורים כי גם לאחר העליות בחודשיים האחרונים שוק המניות הישראלי אינו יקר. מניתוח שערכה מחלקת המחקר בהראל עולה כי המדד ה"יקר" ביותר הוא ת"א בנקים הנסחר ב־94% מערכו, והזול ביותר הוא ת"א־75, הנסחר ב־81% מערכו (ראו גרף).

בהראל מציינים כי בין הסקטורים המועדפים בשוק המקומי נמצא סקטור התעשייה שהחברות בו, דוגמת בזן, פז ונייר חדרה, ייהנו מירידת מחיר האנרגיה. בהראל מעריכים כי הגז הטבעי הישראלי צפוי להתחיל לזרום ברבעון השני של 2013. סקטורים מומלצים נוספים הם התרופות שהחברות בו ייהנו ממיזוגים ורכישות עקב יתרות מזומנים גבוהות, ריבית נמוכה וצמיחה נמוכה והטכנולוגיה שייהנה מחזרת ההשקעות. הסקטורים הפחות מועדפים על הראל בשוק המקומי הם הבנקים, התקשורת וחברות נדל"ן מוטות משרדים.

לסיכום, מעריכים בהראל כי המשק הישראלי יצמח ב־2.9% ו־3.5% ב־2013 וב־2014 בהתאמה . האינפלציה צפויה לעמוד על כ־2% וריבית בנק ישראל על 1.75%–2%. בהראל מעריכים כי הדולר ייחלש ב־2013 מול הדולר ושערו יעמוד על 3.75 שקלים.

השורה התחתונה: בהראל פיא ממליצים ב־2013 על בנקים בארה"ב ואירופה, על אג"ח מדינות בשווקים המתעוררים ועל סקטורי התעשייה והתרופות בישראל.

תגיות