אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כונס הנכסים הרשמי מונה כמפרק זמני של ביקור חולים צילום: יואב גלאי

כונס הנכסים הרשמי מונה כמפרק זמני של ביקור חולים

במסגרת המינוי, ינהל המפרק הזמני גם מו"מ באשר להעברת הפעילות של העמותה לבית חולים שערי צדק. עו"ד המייצגת את העובדים: "הם לא קיבלו מחצית ממשכורת אוקטובר ונובמבר"

13.12.2012, 18:04 | זוהר שחר לוי

שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, דוד מינץ, מינה היום (ה') את כונס הנכסים הרשמי, פרופ' דוד האן, כמפרק זמני של בית החולים ביקור חולים בעיר. במסגרת המינוי, ינהל המפרק הזמני גם משא ומתן מול הגורמים השונים באשר להעברת הפעילות של העמותה לבית חולים שערי צדק.

בתחילת השבוע ביקשו נציגי העמותה להורות על מינוי מפרק זמני במעמד צד אחד, בקשה שנדחתה עד לקיום דיון. עו"ד רחל בן רחמים סובול, המייצגת את העובדים, המהווים את הנושה העיקרי בתיק, ציינה בדיון כי ישנו משא ומתן מתקדם עם בית החולים שערי צדק "לשם קליטת העובדים בבית החולים".

הפגנה של גימלאי בית החולים ביקור חולים (ארכיון), צילום: עמית שאבי הפגנה של גימלאי בית החולים ביקור חולים (ארכיון) | צילום: עמית שאבי הפגנה של גימלאי בית החולים ביקור חולים (ארכיון), צילום: עמית שאבי

לדבריה, לאור העבר ולאור ניסיונות ההבראה שנעשו בפעם הקודמת בו נקלע בית החולים להליך של חדלות פרעון, נראה כי זהו הפתרון היציב ביותר עבור העובדים. "העובדים", אמרה בבית המשפט, "לא קיבלו מחצית ממשכורת אוקטובר ונובמבר, ועכשיו אנחנו בדצמבר. אנחנו מבקשים שהמפרק יעביר להם משהו, שכן הפרנסה שלהם תלויה בבית החולים".

מלבד נציגי הנושים, נכחו בדיון גם נציגי משרד הבריאות ומשרד האוצר. עו"ד ריצ'ארד סאלח, מטעם המדינה, הודיעה על הסכמתה למתן צו פירוק לעמותה. "המחלוקת כרגע היא בעניין המפרק הזמני", אמר עו"ד סאלח, "עמדת המדינה כרגע היא שהמפרק צריך להיות הכנ"ר". עורכי הדין אבנר כהן ועדו עינת, ממשרד כהן וילצ'יק קמחי ושות', המייצגים את העמותה, ביקשו למנות את רם בלינקוב, לשעבר הממונה על התקציבים באוצר כמפרקה הזמני, זאת בניסיון למצוא אפשרות להמשיך ולהפעיל את "ביקור חולים" כעסק חי.

"קיים חשש ממשי כי במידה ותופסק פעילותה של העמותה, ייפגעו השירותים הרפואים המוענקים לתושבי האזור, תוך יצירת סכנה משמעותית ומיידית למטופלי בית החולים", צוין בבקשה. עוד הוסיפו בבקשה "להמשך פעילותו של בית החולים חשיבות ציבורית מעין כמוה, החורגת מן המשמעות הצרה הנוגעת להפעלת גוף עסקי רגיל".

בסופו של הדיון, הורה השופט דוד מינץ על מינוי מפרק זמני לעמותה לאור הסכמתם של מרבית הנושים. יחד עם זאת קיבל בית המשפט טענת המדינה כי צריך למנות בתיק מפרק נייטרלי, ועל כן החליט על מינויו של הכנ"ר כמפרק.

   

כיום עומד החוב של העמותה על 50 מיליון שקל. מתוכם חוב למשכורות העובדים עבור מחצית חודש אוקטובר ומשכורת נובמבר בסכום של 22.5 מיליון שקל. בנוסף יש לעמותה חוב לקופת תגמולים ולקרנות השתלמות עבור העובדים בסכום של 7.5 מיליון שקל, חוב של כ-7.1 מיליון שקל למס הכנסה עוד 1.8 מיליון שקל לביטוח הלאומי. מעבר לכך, חייבת העמותה לנושים נוספים, ובעיקר ספקי ניקיון, אבטחה ושירותים נוספים, 11 מיליון שקל. "מתוך רצון למנוע קריסה מוחלטת של בית החולים אשר משמעותה סיכון לחיי אדם ובהעדר כל מזור אחר, לא נותר לעמותה מנוס אלא להגיש בקשה לפירוקה".

בית החולים "ביקור חולים" נוסד בירושלים לפני למעלה מ-180 שנים ומעסיק כ-600 עובדים. הוא מספק את שירותיו בעיקר לאוכלוסיה החרדית בירושלים ומדובר באחד המוסדות הוותיקים בעיר "שהפך כבר מזמן לאחד מאבריה החיוניים ולחלק בלתי נפרד מהווייתה ומתרבותה", כך לפי נציגי העמותה.

פרופ' דוד האן, כונס הנכסים הרשמי צפוי למנות מישהו תחתיו.

תגיות